Számháború – Szezonzáró 3.

Forza Nerazzurri!

Kék-fekete aortapumpám teljes szeretetével köszöntök mindenkit. A támadók és a középpályások után, most a szélsőké lesz a főszerep, módszertan továbbra a csatároknál taglalt módon fog történni. A meccs, illetve a percbeli feltételeknek négy játékos felelt meg, Moses, az első félévben még nálunk levő Lazaro és Asamoah így nem került be. Vágjunk is bele! 🙂

4. helyezett

Christiano Biraghi

Nem ugrotta meg a szintet sajnos Biraghi. Mikor visszakerült hozzánk arról volt szó, hogy milyen jók a beadásai, a szögletei, szabadrúgásai, ezekből alig láttunk és mindezek mellett rendkívül észrevehetetlen is volt (mint Vecino, csak Biraghi a szélen tette ugyanezt). Fenti táblából is látszik, hogy védekezésben emelkedett ki, a többi indexben rosszabbul szerepelt, mint a három posztriválisa. Nyárra némiképp javult a teljesítménye, de ez kevés volt. Ment is vissza Firenzébe és visszakaptuk a mi szeretett Dalbertünket (júhúúú).

3. helyezett

Antonio Candreva

Zselékirály szélsőnk Conte alatt újra visszakerült a kezdőbe (Spa biztos csak féltékeny volt rá) és rögtön az első meccsen a Lecce ellen megrúgta a szezon gólját. Öt találatig jutott, ami lehetett volna jóval több is, csak több ziccerünk is azon ment el, hogy az ellenfél kapusába rúgta a labdát. A szezonban inkább az előkészítésben emelkedett ki (7 gólpasszért jár a taps), neki volt a leghosszabb passztávolsága is, és nála volt legtöbbet a laszti ebből a négyes társaságból. Viszont cselezési mutatója és levegőben a legrosszabb volt. Természetesen a védekezési mutatója is neki volt a legrosszabb, de nem is ez az eredeti posztja, így ez nem érhetett minket váratlanul (tavasszal már inkább DD kapott lehetőséget pont emiatt a jobb oldalon). Jövőre már Sampdoriánál kell félteni a galambokat az esetleges beadásoknál (bár idén ebből kevesebbet láttunk, biztos az állatvédők rászóltak).

2. helyezett

Danilo D’Ambrosio

Van egy régi interes közmondás, miszerint: „Ha DD az első félévben nem kezdő, akkor majd a másodikban az lesz”. Mennyi szélső fordult már meg a posztján, és még mindig ő volt a kezdő a nyáron. Az első félévben Lazaro esett áldozatául az elátkozott posztnak, másodikra már átvéve Candrevát is kiszorítva DD lett a kezdő, pedig ő hátrébb játszott eddig. Erre nem a gólszerzési mutatóban veri meg leginkább a többieket? Hétszer próbálkozott gólszerzéssel az olasz, és ebből négyszer örülhetett az akció végén. Fejpárbajokban és passzpontosságban is ő volt a legjobb. Viszont védekezésben felemásabb a kép. Míg proaktív mutatókban első, reakítvban második, addig védekezési hibája neki volt a legtöbb ezen a poszton. Hakimi jött, szóval sok esélyt nem adok neki, hogy újra kezdő legyen, mondjuk Skriniar (feltéve, ha őt addig nem adjuk el) lehet aggódhat a közmondás és a megmaradó három védős felállás miatt.

1. helyezett

Ashley Young

Oké, lehet nem a milánói oxigén, hanem az időjárás változtatja meg a manchesteri játékosok pályán mutatott teljesítményét? (Vajon egy parmai kitérő után is ilyen varázslatos hatást lehet elérni, vagy közvetlenül Manchesterből kell elhozni a delikvenseket?) 2020. 01. 17. a nap mikor jött a hivatalos tájékoztatás a klubtól, hogy igen, jól olvastuk, leigazoltuk a Manchester United 34 éves szélsőjét. Már ez váratlan volt, de ami ez után jött, arra szerintem nem sok optimista interes sem számíthatott. Évekig hoztuk, és hoztuk az embereket a bal, illetve a jobb oldalra, de a DD-féle átok olyan erős volt, hogy a túloldalra is áthatott. Erre elhozzuk a MU kiöregedettnek vélt szélsőjét és teljesítménye alapján mindenki csak pislog. A milánóiak és a manchesteriek is (Biraghi biztosan). 4 gólja és 4 gólpassza mellett neki volt a legkevesebb védekezési hibája és sikeres cselek számában is kiemelkedett. Passzokban volt kicsit bizonytalanabb. Összefoglalva nagyon szép teljesítményt láttunk tőle az idény második részében, reméljük jövőre is hozza ezt a formáját még 35 évesen is. Forever Young! 🙂

Start a Conversation