Kezdődjék a szezon!

Ezen a hétvégén csapatunk is elkezdi a Serie A küzdelmeit. Otthon fogadjuk a Fiorentina csapatát, akik az első fordulóban már begyűjtöttek 3 pontot. Az Inter számára a hosszas EL küzdelem miatt ugyan elmaradt az előző kör, viszont itt az ideje hogy Conte fiai is megkezdjék a pontgyűjtést!

A sajtótájékoztatón Conte dícsérte a felkészülést, és az átigazolásokat is, viszont nem akar messzemenő jóslatokat tenni a szezont illetően, valamint nehéz ellenfélnek ítéli a Violákat.

Nagyon keményen dolgoztunk, elégedett vagyok azzal a munkával, amit a fiúk az elmúlt három hétben véghezvittek a felkészülés során. Készen állunk rá hogy visszatérjünk a pályára!

Hogy erősödött-e a csapat? Vidal és Kolarov rendkívül tapasztalt játékosok, Hakimi pedig óriási potenciállal rendelkezik. A vezetőkkel közösen találtuk ki az átigazolási stratégiát, és megpróbáltunk minden lehetőséget megragadni.

Eriksen teljesítménye? Örülök hogy ilyen képességű játékosok állnak a rendelkezésemre. Eriksentől kezdve Piroláig mindenkire számíthatok, remek futbalisták. Tudják, hogy 60-65 meccsünk is lehet a szezonban, így készen állnak hogy bármikor segíthessék a csapatot. Vidal is jó formában van, remek kondiban csatlakozott hozzánk. Jól ismerem, volt már a csapatomban és tudom az erősségeit, azonban most új dolgokat is ki fogunk próbálni.

Nehéz megjósolni hogy alakul a szezon, vagy esélyeket latolgatni. Azért csatlakoztam tavaly a csapathoz, mert volt esélyünk nyerni, nem sok, de volt. Végül közel kerültünk a bajnoki címhez és az EL győzelemhez is. A kudarcok viszont nem vonják el a figyelmünket a fejlődéstől amit elértünk. Célunk hogy mindhárom fronton helytálljunk a legvégsőkig.

Egy nagyon erős Fiorentina áll majd szembe velünk, akik jól teljesítettek a mercato alatt. Megtartották az edzőjüket is, aki nagyon felkészült. Nagyon kell figyelnünk rájuk, mindig veszélyt jelenthetnek. Kezd-e Hakimi? Meglátjuk, szoknia kell még a játékunkat, de a felkészülés során remek dolgokat mutatott védelemben és támadásban is.

Antonio Conte

Az Inter és a Fiorentina 164 alkalommal mérkőztek meg a Serie A-ban, ebből 66 kékfekete, valamint 44 lila győzelem született, 54 döntetlen mellett. A milánóiak veretlenek az előző 6 Serie A meccsükön a violák ellen, a legutóbbi Fior győzelem 2017 áprilisában történt a Stadio Franchiban, mikor a hazaiak 5-4-re győztek. Giuseppe Iachini csapata 1-0-ás győzelmet aratott az első fordulóban, mikor a Torinot látták vendégül.

A mérkőzés játékvezetője Gianpaolo Calvarese lesz, az Internél pedig eltiltás miatt nem léphet majd pályára de Vrij.

Várható kezdőcsapatok:

20:45 – Digi Sport 1

Forza Inter!!!

Start a Conversation