Inter 2 – 1 Leverkusen – értékelések

Nézzük, hogyan értékelték a tegnapi találkozót a főszereplők. Conte, Barella, Lukaku és Godín meccs utáni szavai következnek.

Antonio Conte vezetőedző:

 • “A csapat egészen az utolsó momentumokig rendkívüli teljesítményt nyújtott. Mit gondolsz a ma estéről?
 • Nagyon boldogok vagyunk, mert mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Jól felkészültünk a találkozóra és képesek voltunk kontrollálni a Bayer Leverkusent. Emellett, amikor nálunk volt a labda, képesek voltunk megvalósítani azt, amire készültünk. Emellett azért megnyugtatóbb előnyre is szert tehettünk volna, mert bár nem szorultunk be egy pillanatra sem, az eredmény végig szoros volt. Ettől függetlenül kalapot emelek a srácok előtt, mert ma megmutatták, hogy tényleg kiváló szezonunk van. Az Európa-liga elődöntőjében szerepelhetünk, amiért boldognak kell lennünk. Holnaptól a következő kihívásra összpontosítunk, mert a legtöbbet akarjuk kihozni ebből a sorozatból.
 • Lukaku hatása előre látható volt?
 • Nehéz egyénekről beszélni akkor, amikor kivétel nélkül mindenki ilyen nagyszerűen teljesít. Romelunak kiváló szezonja van, de az egész csapat segít neki. Ha mindenki a csapatért küzd, akkor egyénenként is jobb teljesítményeket láthatunk. Nagyon jó, hogy olyan támadóink vannak, mint Lukaku, Lautaro vagy Sanchez, de nekik is szükségük van a csapat támogatására, hogy kihozhassák magukból a maximumot.
 • A három belső védővel együtt Handanovic kitűnő munkát végez a labdakihozatalnál is. Az Inter innen kezd el építkezni?
 • Nagyon sokat dolgozunk ezen az aspektuson. Azon túl, hogy kiváló technikai adottságokkal megáldott játékosaink vannak fontos, hogy képesek legyünk kezelni a letámadást is, begyakorolt pozíciós helyzetek kialakításával. Ez lehetővé teszi, hogy mélységi passzokkal operáljunk és területeket nyissunk. Sokszor hallom, hogy a kontrákról beszélnek, de itt nem erről van szó. Hátulról építkezünk, hogy megteremtsük a nekünk szükséges helyzeteket és területeket.
 • Egy olyan meccs után, mint a mai, bosszús vagy, amiért annyi lehetőséget elpuskázott a csapat vagy inkább az jár a fejedben, hogy csupán két helyzetet engedélyeztünk az ellenfélnek?
 • Nehéz bosszúsnak lenni egy ilyen meccs után. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak, ugyanakkor, mint minden meccs után, most is elemezni fogjuk a történteket.”

Nicoló Barella:

 • “Rászolgáltunk a sikerre és jó választ adtunk azoknak, akik kétkedtek, hogy igazi csapat vagyunk-e. Nagyszerű karakterek alkotják a keretünket.
 • Tény, hogy korábban is lezárhattuk volna a találkozó érdemi részét, de a Leverkusen egy jó kis gárda. Ma az volt a legfontosabb, hogy megmutassuk, igazi csapat vagyunk és, hogy akár csúszva-mászva, de megszerezzük a győzelmet.
 • Mi minden ellenfelet tisztelünk, így elvárjuk, hogy minket is tiszteljenek.”

Romelu Lukaku:

 • “A mai győzelem roppant fontos fontos számunkra, mert a Leverkusen egy minőségi, jó erőkből álló együttes. Sok helyzetet elszúrtunk, de szerencsére nyertünk. A védelem kiemelkedőt nyújtott, Barella pedig… számomra ő volt a mai meccs legjobbja. Hihetetlenül jól játszott és rengeteget fejlődik.
 • Fizikailag rendben vagyunk. Folyamatosan lépegetünk előre, de az ehhez hasonló mérkőzéseket hamarabb le kell zárnunk. Ezzel együtt fontos, hogy győztünk és most egy egész hetünk van, hogy felkészüljünk a következő összecsapásra. Az elődöntő jó meccs lesz, nekünk pedig készen kell állnunk rá.
 • Nagy nyomás nehezedett ránk, de a csapat jól reagált. Mindig, egészen kiskoromtól kezdve győzni akartam. Azt is mindig elmondtam, hogy mindenemet odaadom ezért a csapatért és most a következő meccsre kell koncentrálnunk. Nagyszerű csapatunk van: a társaim rengeteget segítenek nekem, másrészről nem lennék képes erre és nem lennének ilyen jók a számaim. Young nagyon jó labdát adott, a csapattársaim keresnek a labdáikkal: csapatként teljesítünk jól.”

Diego Godín:

 • “Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Néha picit vissza kellett húzódnunk, de ez nem okozott gondot. Irányítottuk a meccset és sok remek dolgot csináltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Megnyertük a meccset és most ez a legfontosabb.
 • 10 év után az Inter ismét egy európai kupasorozat elődöntőjében van, mi pedig nagyon örülünk ennek. Meglátjuk, hogy ki ellen játszunk, de először magunkkal kell foglalkoznunk, pihennünk és regenerálódnunk kell. Kiélvezzük az Inter család számára nagyon fontos siker ízét. A foci nem matek, gólt kaptunk, de ettől még jól játszottunk. Természetesen tudunk még fejlődni abban, hogy tudjuk, mikor kell letámadnunk és mikor kell visszazárnunk: számítottunk rá, hogy sokat lesz a Leverkusennél a játékszer, de nem adtunk nekik sok esélyt a gólszerzésre.
 • Nem volt egyszerű átállni a számomra új, háromvédős rendszerre és elsajátítani mindazt, amit Conte mester elvár, ideértve a fizikai paramétereket is. Mára teljesen átalakult a játékom. Keményen edzettem és jól érzem magam. Mindig készen álltam a játékra és nagyon tisztelem a csapattársaimat. Egyetlen egy dolog fontos: az Inter sikere.”

Start a Conversation