Számháború – Szezonzáró 2.

Forza Nerazzurri!

Kék-fekete aortapumpám teljes szeretetével köszöntök mindenkit. Első szezonzáró bejegyzésben lerántottam a leplet a szezon legjobb támadójáról, most a középpályásokat veszem górcső alá a csatároknál is taglalt módszertan, a Sofascore és a Fbref adatainak segítségével. Vágjunk is bele! 🙂

7. helyezett

Matías Vecino

Vecino a végletek embere: befejezésben és tisztázásokban nem volt rossz, viszont passzok pontosságában idén sem lett erősebb, és továbbra is igyekszik minél kevesebb labdát kérni a társaktól. Gyakorlatilag vannak meccsek mikor láthatatlanná válik. Sérülése miatt lehet nálunk kezdi a szezont (Marotta legyen a talpán, akinek sikerül eladni, mondjuk a Nápolyhoz), hogy utána mi lesz vele? Majd beáll, ha szöglethez jutunk az utolsó sorsdöntő meccsünk végén (ezért mindig is hálásak leszünk neki).

6. helyezett

Borja Valero

Palaciot még pont időben tudtuk elhozni anno, Valeronál késtünk pár évet. Passzolásban elég magabiztos volt (kockázatos passzokat nem is igazán vállalt), többi mutatóban sajnos elhanyagolható volt a teljesítménye az idén, viszont súlyos hibák sem fűződnek a nevéhez. Már a Fiorentinánál rúgja ismét a labdát, sok sikert kívánunk neki, szimpatikus focista, tényleg kár, hogy nem korábban jött. Látszik, hogy jól jött volna a tudása, főleg a korábbi középpályánkra.

5. helyezett

Roberto Gagliardini

„Ó Gag!”-hányszor mormogtam el ezt a TV képernyő előtt, Inter meccset nézve. Vajon miért mindig ő érkezett a kipattanókra, legyen az a 16-oson kívül, vagy éppen 5 MÉTERRE A KAPUTÓL (bocsánat, még mindig nem sikerült feldolgoznom). Viszont el kell ismerni, hogy sokat melózott az évben. Igyekezett hátul is ott lenni, nem hiába lett a kiemelkedő a védekezési mutatója. Conte a felkészülési meccseken is játszatta, így vélhetően marad, de én azért reménykedem benne, hogy idén már csak epizódszerepeket fog kapni. Pedig nem így indult az interes pályafutása. 🙁

4. helyezett

Christian Eriksen

Ha az ember interes csoportba, fórumra tévedt a szezon második felében egy visszatérő kérdés volt, hogy elhoztuk a világ talán egyik legjobb irányítóját, és akkor miért nem ő kezd Gag helyett. Ennek okát én egyértelműen a gyenge aktivitási és védekezési mutatóban látom. Nem is ez lenne neki az elsődleges feladata, de ebben a felállásban, a jelenlevő társak mellett, ennél több kellett volna Conténak, hogy őt játszassa. Elől viszont még ilyen rövid idő alatt is láttunk tőle varázslatot. Nagyon remélem, hogy a középpályás védekezésünk felerősödésével több szerephez fog jutni.

3. helyezett

Nicolò Barella

Igazi közönség kedvenc lett a srác rövid idő alatt, amit meg is értek. Már az sem volt rossz kezdés, hogy kék-fekete szíve miatt mindenkit félretolt miattunk a múlt nyáron (ő volt akkora szurkoló, hogy városi riválissal még az ügynöke sem tárgyalhatott… khm…). Nehezen indult be a szezon neki, kispadon kezdte Vecino mögött, de egyre jobban tisztult le a játéka, és a nyáron eljutottunk oda, hogy kihagyhatatlan lett. Kiválóan cselez, rengeteg labdát kér, fontos láncszeme a csapatnak a labdakihozatalokban. Talán a védekezésben várnék tőle többet, de szerintem nem kérdés az ő szerepe a jövő nagy Interében. Nem egy félszezonos srác ez a Roberto, Nicolò.

2. helyezett

Stefano Sensi

Ha lehetett volna egy kívánságom az előző szezonra vonatkoztatva, akkor tutira azt kívántam volna, hogy Sensi legyen egészséges az egész szezonra. Sajnos nem sokat játszott, de bemutatkozása olyan jól sikerült, hogy nem volt olyan értékelő lap, ahol ne ő lett volna a szeptember legjobb interese. Gólszerzési mutatója messze a legjobb ebben a csapatrészben. Nagyon remélem, hogy ebben az idényben már nem lesz ennyit sérült, kb. egy új igazolásunk lenne ebben az esetben. És akkor már nem csak a September című szám szólna róla.

1. helyezett

Marcelo Brozović

Ahogy korábbi elemzésemben is írtam Brozovic elképesztő statisztikával bír. Szerelésekben, közbeavatkozásokban a legjobb. Ő vezette legtöbbet a labdát, passztávolsága is neki volt a legnagyobb. Talán csak elől volt pontatlanabb ebben az évben, de le a kalappal a teljesítménye előtt. Nyáron kicsit romlott a teljesítménye, bár erről lehet az is tehet, hogy a pletykák szerint a vírus elleni védekezésnél a fertőtlenítést ő nem a kezén alkalmazta, hanem ő inkább a belső fertőtlenítésben hitt (most még ivótársat is kapott magának, Arhurot, aki egyszer annyit ivott, hogy még juvés bajnoki csillagokat is varratott magára, hát a pillangók kevésbé lennének cikik szerintem). Több helyen is lehetett olvasni a távozásáról, én azok közé tartozom, akik nem bánnák, ha maradna (mondjuk utóbbi szokását jobb lenne, ha maga mögött hagyná).

One comment

Join the Conversation