3-0 után döntőben az Inter! 

Lézer show, tűzijáték, nagyszerű fogadtatás- ez várta a csapatokat és a tv nézőket is, a szaúdiak igazán kitettek magukért ezúttal is. Lehet, hogy futballgyökerekkel nem rendelkezik az ország, de látványosan meccset rendezni, azt tudnak! 

Ami a kezdőcsapat látványát illeti, Inzaghi talán a lehető legerősebb tizenegyet tette fel a pályára, némiképp meglepő módon. Talán úgy gondolta a mester, ha már ennyit kellett utaznia, akár nyerhetnének is. És nyertek, nagyon simán, nagyon szépen. 

Primo Tempo 

A tűzijátékról a kezdő sípszó után is gondoskodtak, főleg Thuram személyében: a francia először még fejjel veszélyeztetett, akkor még a kapufa mellé küldve a labdát, jó negyedóra játék után már a hálóba- Bastoni adott be szélről, Dimarco zseniálisan tette tovább sarokkal, Tikus pedig bepasszolta a kapuba. 1-0! Úgy volt csodás, ahogy történt, talán az egyik legszebb összjáték idén. 

És a villogás folytatódott, Lautaro remek lövést adott le jó 25-ről, a kipattanó majdnem jó lett Thuramnak. Utána még Barella találta el a felsőlécet, egyszóval inkább a második Inter gól érett, semmint az egyenlítés. Végülis maradt az 1-0, de érezhetően jobbak voltunk. 

Secondo Tempo 

Úgy folytatódott a meccs, ahogyan szerettük volna. Egyből a tizenhatoson belül támadott a csapat, ahol is Lautarot teljesen értelmetlenül felrúgták, így járt a büntető. Ez pedig egyet jelenthet idén- Calha odaállt, nagy levegőt vett, és borzasztó határozott módon megduplázta a vezetést. 2-0! 

Innentől annyira sem harapott a Lazio, mint előtte. Szinte zavartalanul pörgött le a hátralevő idő, közte még Martinez is lőtt egy felsőlécet, végül pedig egy kontra végén Frattesi zárta le a kérdéseket. Tökéletes befejezés. 3-0!

Játékosok értékelése 

Sommer – pihent. 

Bastoni – balszél. Sokkal több támadás folyt arrafelé, hála neki is. 

Acerbi – betonfal. Nem jutott mögé a labdával senki. 

Pavard – ígéretes. Ha így folytatja, senki nem kerülhet a helyére. 

Dimarco – assziszt. Most is szikráztak tőle a támadások. 

Miki – tanár úr. Ismét oktatott az örmény, a végén a kontránál mesterien tálalt Frattesi elé. 

Calha – jégember. Ennyire higgadtan játszani és büntetőt lőni csak ő tud. 

Barella – MOTM. A hivatalos díjat is megkapta, de ami még fontosabb, tőlünk is. Kár a kapufáért, de élmény nézni, ahogyan osztja a labdát. 

Darmian – mellé. Nem akarjuk bántani, mert nagyon aktív volt, de most kétszer is remek helyről lőtt mellé. Majd legközelebb menni fog. 

Thuram – gól. Érkezni tudni kell, és a francia sokadjára bizonyítja, a legjobbkor tud megérkezni a kapu elé, és higgadtan betalálni. 

Lautaro – vezér. Ma is az volt, büntetőt harcolt ki, és reméljük tartalékolt.

De Vrij – melegítés. Nagyjából ennyit kellett tennie, a Lazio nem támadt. 

Frattesi – ismét. Az idei évben már második gólja, ha csereként beállva vállalja ezt a havi kettőt, boldogok leszünk. 

Arnautovic – láthatatlan. Elvileg játszott jó negyedórát, én nem láttam. 

Sánchez – látható. Legalábbis egy remek labdaszerzés kötődik a nevéhez, melyből indította a harmadik gólt eredményező támadást. Ez is valami. 

Inzaghi – tökéletes. Egyik döntésébe sem szólhatunk bele, remekül menedzselte a mérkőzést. Külön szimpatikus volt tőle, hogy kulcsjátékosokat hozott le mielőbb, így biztonságban tudhattuk őket a továbbiakban. Szép volt, Mister! 

Összefoglalva 

A Lazio kaput eltalált lövés nélkül zárta a meccset, pillanatokra sem tudott az Inter fölé kerekedni, nagyon halványan játszott Sarri csapata. Két hónap alatt kétszer pakoltuk el a rómaiakat, ez mindenképpen jó érzés, és világosan látszik, mekkora különbség van a két együttes között. 

A Lazio indulhat haza, mi pedig figyelhetjük hétfőn a Napoli elleni döntőt. 

Forza Nerazzurri! 

Start a Conversation