Sivatagi móka: Inter-Lazio a szuperkupában

Lassan megszokjuk, hogy januárban szaúdi kirándulásra kényszerül a csapat, a lebonyolítás azonban idén változik: nem egyetlen mérkőzés dönt az ezüstszínű trófea sorsáról, hanem egy négy csapatos minitorna. Az első meccsen a Napoli legyőzte a Fiorentinát, és a mai nyertessel játszik majd a döntőben. Reményeink szerint ez az Inter lesz, de nézzük, milyen feladat vár ránk addig! 

Fellendülő Lazio 

Pénteki ellenfelünk gyenge szezonkezdeten van túl, jó ideig a bajnoki tabella alsó részében láthattuk a rómaiakat. Nemrég azonban megtáltosodott Sarri legénysége, legutóbbi öt tétmérkőzését rendre hozta a Lazio, közte a városi rivális elleni kupatalálkozót is. Így már hatodik helyen állnak, és hajtanak egy újabb BL szezon kiharcolására. Egyszóval jó formában levő ellenfél vár ránk a rijádi stadionban, kiélezett küzdelemre számíthatunk. 

Kiegészülő Inter 

Szinte minden játékosára számíthat Inzaghi, és ez most a legjobb hír számunkra. Nem kis rémületet keltett nemrég, hogy Martinez, Dimarco, Dumfries és Pavard szinte egyszerre voltak sérültek, mára azonban mindenki bevethető, még Cuadrado felépülése várat magára. Egy új szerzemény is bevetésre vár, a kanadai Buchanan eddig csak a kispadra ülhetett le, hátha a sivatagi környezetben már őt is láthatjuk játszani. 

Szükség is lesz a bővebb keretre, ha minden jól alakul, hétfőn újabb feladatként jöhet a Napoli. 

Inzaghi érdekes helyzetben 

A Mister nemcsak hogy előző csapata ellen küzd majd este, de ráadásul a Lazioval kétszer is megnyerte a Szuperkupát, 2017 és 19-ben. Igazán jó mutatója van ebben a sorozatban, hiszen tavaly már az Inter kispadján ült, és újra magasba emelhette a kupát (mindhárom esetben a Juventus volt a legyőzött ellenfél…). Bízunk benne, hogy Inzaghi megtartja jó szokását, és ezúttal is trófeával kezdődhet el az új év.

Egymás ellen 

2023 során mindkét egymás ellenit az Inter nyerte, egyébként az örök mérleg teljesen egyenlő: 25-25 siker mellett 21 döntetlen született eddig. Szuperkupa alkalmával kétszer találkoztunk, mindkét esetben a rómaiak nyertek, így ezen a területen lehetne szépíteni péntek este. 

Akiben bízunk: Lautaro Martinez 

Sokat beszélünk róla, de tényleg remek szezont fut az argentin, minden sorozatot tekintve idén már 20 alkalommal talált kapuba, és igazi vezére a csapatnak. A karszalagot sem díszként viseli, az egész pályát bemozogva labdákat szerez, támadásokat indít, nagyon aktívan és kreatívan segíti a többieket. 

Egyébként a Lazio ellen különösen megy neki a góltermelés, például a tavalyi két találkozón háromszor is betalált. 

Kell nekünk ez a szuperkupa? 

Költői a kérdés, komoly siker lenne trófeával indítani 2024-et, de hasonlóan nagy eredmény lenne sérülésmentesen letudni a szaúdi kirándulást. A következő hetekben-hónapokban egyik rangadó jön majd a másik után, mind a Serie A, mind a BL tekintetében. Ilyen szempontból nem a legjobbkor jön a mostani kaland, és persze a siker mindig áldozatot követel, de a legszebb ajándék egy egészségesen hazatérő Inter lenne, kezében egy új kupával. 

Kezdés: 20:00, Sport 1. 

Forza Nerazzurri!

Start a Conversation