Decemberi hóértékelő

2023 utolsó hónapja hajtósra sikerült, hétszer is pályára kellett lépnie a Nerazzurrinak, összesítve 4 győzelem mellett két döntetlen és egy vereség lett a mérleg. 

Bár némi csalódottság felütötte a fejét, hiszen búcsúztunk az olasz kupától, a BL-ben pedig “csak” a csoport második helye lett meg, azért a bajnokságban szépen teljesített az Inter: a megszerezhető 15 pontból 13 kerül a zsákba. Ezzel a szilveszteri tűzijátékot a tabella éléről nézhetjük, de lássuk részletesebben, mi történt decemberben! 

Hónap védése: Sommer vs Elmas

Mindössze 2 perce ment a meccs a Maradona stadionban, amikor a macedón középpályás megtornáztatta Sommert. A svájci nagy nyújtózkodás árán tudott védeni, és milyen fontos volt, hogy nem kerültünk már korán hátrányba…

Amúgy egész meccsen remekül tette a dolgát az elsőszámú kapus, sőt, a hónap során ötször is kapott gól nélkül mehetett pihenőre. Le a kalappal! 

Hónap védője: Alessandro Bastoni

Stabil védekezése hozzájárult, hogy ismét több meccset tudtunk le kapott gól nélkül. 

Úgy tűnik, visszatért a határozottsága, és a bátor előretörései is, melyek több támadás kezdetét jelentik. Nagy szükség van a játékára, ha Pavard, Acerbi és Bisseck is jó formában maradnak, meg kell majd küzdeni a kezdő tizenegybe kerülésért.

Hónap középpályása: Nicolo Barella

Egész szezonban ugyanazt mondtuk az olasz válogatott játékosról: nagyon küzd, nagyon akar, szívvel lélekkel játszik, de valahogy az extra szint elmaradt. Nos, az év utolsó hónapjára alaposan feljavult Barella, és két gól mellett kétszer előkészítőként tündökölt. A nápolyi sikerben különösen sokat tett le az asztalra, Lautaro passza után két védő között szlalomozott a kapuig, egyszerűen élmény látni a kreatív Nicolót. 

Hónap csatára: Lautaro Martinez

A sérülése ellenére is szép teljesítményt mutatott az argentin- két gólt és egy gólpasszt jegyzett decemberben Lauti. Ráadásul a Lazio elleni rangadón szemfüles módon szerzett labdát, majd bemasírozott a kapuba a védők között. 

Már most 15 gólnál jár az idén, és tovább vezeti a góllövőlistát.

Hónap gólpassza: Arnautovic sarkazása 

Mióta Milánóban játszik, a legszebb megmozdulása volt az osztrák csatárnak, aki ráadásul kezd magára találni. Remek összjáték volt a gól előtt Barellával, még több hasonlót kérünk! 

1:47-től

Hónap gólja: Calhanoglu a Napoli ellen 

Egészen elképesztő, mennyire megbízhatóan céloz a török középpályás- majd’ minden próbálkozása életveszély az ellenfélre nézve. A Maradona stadionban is ezt láttuk tőle, amikor elemi erővel vágta be a labdát Meret kapujába. Külön tetszett, ahogy a fentebb már dicsért Barella lehelet finoman otthagyta a labdát Calhának. 

Hónap csalódása: már megint a Bologna…

Októberben is a Rossoblú kapta ezt a “díjat” , és idei második alkalommal sem örülhettünk a találkozásnak. Nyilván a kupa csak a harmadik helyen volt a fontossági sorrendben, mégis csalódás, hogy ilyen korán búcsúzni kényszerült az Inter. 

Külön fájdalom volt, hogy a hosszabbításban előnyhöz jutottunk, és utána kétszer is kapitulált a védelmünk, így történt a kiesés. 

Az biztos, hogy nem a kedvenc csapatunk mostanában a Bologna…

Hónap meglepetése: Yann Aurel Bisseck

A védelemben történt sérülések miatt nagy szükség volt erre a meglepetésre, a német Bisseck pedig a semmiből robbant be- négy meccset is végig játszott decemberben, és egyből elnyerte a közönség tetszését. Hatékonyan passzol, párharcokat nyer, és a támadásokhoz és szépen fejlődik fel. A Lecce ellen pedig már gólt is szerzett, ha így folytatja, stabil helye lehet a kezdőben. 

Start a Conversation