Októberi hóértékelő!

Október folyamán ötször lépett pályára a Nerazzurri, ebből négyszer hazai környezetben. Játszottak két fontos BL meccset, volt olasz rangadó is, egyszóval sok izgalmat láthattunk az elmúlt hónapban. Ami óriási pozitívum, hogy veretlenül sikerült venni az akadályokat (4 győzelem és 1 döntetlen), így az Inter vezeti a bajnokságot és jól áll a BL csoportban is. 

A hónap védője: Denzel Dumfries

A lendületet jelenti a holland védő, mind védekezésben mind támadásban. Többször láthattuk, ahogy a védők képtelenek voltak tartani őt, ennek két fontos gólpassz lett az eredménye októberben. Külön öröm látni, ahogy Thurammal egymásra találtak, nem is csoda, hogy mindkét asszisztnál a francia volt a befejező. 

A hónap középpályása: Hakan Calhanoglu

Két gól és egy gólpassz a termése, igazi vezér a pálya közepén. Nagyon megbízható a török, nehéz olyan meccset találni, ahol gyenge pontja volt a csapatnak, a büntetőket pedig nem szabad másnak odaadni… 

A hónap csatára: Marcus Thuram

Ezúttal egy hajszállal jobb volt még Lautinál is, háromszor vette be az ellenfél kapuját, ebből két esetben eldöntve a három pont sorsát. Ticus elkapta tehát a fonalat, és méltó társa kezd lenni az argentin csatárnak.

A hónap védése

Van miből válogatni, Sommer többször is remekül nyújtózkodott a kapuban. Talán a legszebb volt ezek közül, amikor a Roma elleni meccsen Cristante fejesét védte a 66. percben. Azért is volt jelentős a védése, mert még 0-0 volt az állás, elég nehéz lett volna felállni egy római vezetésből. 

1:40-től

A hónap gólpassza

Dumfries passza Tikusnak, a Benfica ellen. Talán nem akkora szenzáció, de nagyon pontos és remek ütemű visszagurítás volt ez, ráadásul a meccset eldöntő gól előkészítése. Egyébként különösen jó azt látni, mennyire jól érzi egymást a két játékos, reméljük még sok gól sül ki kettejük munkájából.

0:51-től

A hónap gólja

Lautaro gólja a Bologna ellen. Bár a mérkőzést nem sikerült megnyerni, a gólok nagyon szépek voltak. Martinez jó 25-ről, lendületből vágta be gólját, ezzel lett akkor 2-0. Nagyon magabiztos lövés volt, és mutatja, milyen jó formában van az argentin. 

0:48-tól

A hónap csalódása

A Bologna elleni döntetlen. 

Egy félig már megnyert meccs volt negyed óra után, minden tökéletesen alakult. Aztán meglepetésre jöttek a vendég gólok de ezzel sem lett volna gond. Az igazi baj az volt, hogy a fölény ellenére nem sikerült a végén eldönteni a mérkőzést. Kár érte, persze néha megesik. 

A hónap meglepetése

Hogy mennyire levédekeztük a Romát… Három, azaz 3 lövést könyvelhetett el a fővárosi ellenfél, ami önmagában szép eredmény. De az talán még megdöbbentőbb, hogy Romelu Lukaku egy kísérletet sem jegyeztetett fel, az Inter védői egyszerűen nem engedték levegőhöz a belgát. Mondani sem kell, ezt a védekezést szeretnénk látni mindig. 

Forza Nerazzurri!!!

Start a Conversation