Dimarco bombagól és hazai siker 

A mérkőzés előtt fantasztikus hangulat fogadta a szurkolókat: az új szponzori szerződést alaposan megünnepelte a Meazza, és lézershow közepette mutatták be a kezdő játékosokat. Egészen libabőrös érzés volt még videón is látni, ha valaki nem tette volna még meg, érdemes megnézni! 

A kezdőben egyébként nagy meglepetés nem volt, a szokásosnak mondható 11-et küldte pályára a mester. 

Primo Tempo

Maga a játék már nem indult olyan látványosan, mint a lézershow. Lassan bontakoztak ki az események, mígnem a 19. minutum már komoly helyzetet hozott: Lautaro lőhetett a tizenhatoson belülről, ám Turati kapus fölé tornázta a próbálkozást. Gyönyörű mozdulat volt, el kell ismerni. 

Már-már úgy nézett ki, nem látunk gólt az első 45 percben, aztán következett a szezon egyik legszebb pillanata: Dimarco kapott labdát a félpályán, egyet még tolt rajta, és 56,08 méterről meglőtte élete gólját! Ezt a találatot nagyon sokszor fogjuk még vissza nézni, egészen biztos; egyes helyeken pedig már a Puskás-díjat is szóba hozták…

Secondo Tempo

Az öröm nem párolgott el a csodagól után sem, a folytatásban ugyanis egyből jött a második találat. Thuram profi módon harcolt meg a labdáért, rávezette a védőkre, akiket jobbra-balra cselezett ki, végül azonban buktatták a franciát. Büntető! Innentől pedig semmit sem kellene írni, magától értetődő a dolog: kedvenc török játékosunk idén már hatodik alkalommal maradt hidegvérű, és megoldotta a feladatot. 2-0! 

Ezután nem meglepő módon a vendég csapat próbálkozott többet, kapufáig is eljutottak, az eredmény azonban már nem változott. 

Győztünk, megérdemelten, és vissza is vettük a első helyet a Scudettóért folyó harcban. 

Rövid értékelés 

Sommer – újabb clean sheet, a bajnokságban már nyolcadik alkalommal! Voltak kifejezetten nehéz védései, csak így tovább! 

Darmian – próbált aktívan fellépni a támadásoknál, jó látni, hogy Pavard helyett van minőségi megoldásunk.

Acerbi – nagyon magabiztos vele a védelem, komoly szerepe van abban, hogy kevés kapott gólt kell idén elkönyvelni.

Bastoni – ez most sallang mentes volt tőle is, komolyabb hiba nélkül játszotta végig a meccset.

Dumfries – ritka alkalom tőle, hogy beleszürkült a játékba, nem véletlen, hogy viszonylag korán lekapták a pályáról. 

Mkhitaryan – hasonlóan a hollandhoz, nem élete meccse volt Mikinek sem, de néha belefér ez is. 

Calhanoglu – a játéka is dicséretre méltó, de még fontosabb, hogy a góljával ő lett az eddigi legeredményesebb török játékos a Serie A-ban. Gratulálunk Calha! És a büntetők még mindig nagyon jól mennek…

Barella – a küzdés ma is megvolt, szép és gyors passzok a középpályán, amit megszokhattunk. 

Dimarco – igazából már fentebb megírtam, de tényleg elképesztő nagy gólt vágott be. Váratlan volt, zseniális volt, és nagyon fontos volt. A meccs embere! 

Egyébként a gólján kívül is élmény volt nézni azt a kreatív játékot, amit újra letett az asztalra. 

Thuram – kiharcolt büntetővel járult hozzá a győzelemhez, egyre jobban muzsikál a csatár, és ahogyan képes megtartani a labdákat, az már Lukaku legszebb napjait idézi. 

Lautaro – most kimaradtak a helyzetei, volt, ahol nagyot védett a Frosinone kapusa, de olyan is, amikor mellé lőtte Martinez a ziccert. Semmi gond, a következő majd bemegy, az pedig remek teljesítmény, hogy 12 góllal vezeti a listát. 

A legutóbbi 9 tétmeccsen 8 győzelem és egy döntetlen a mérleg, így hát elégedetten várhatjuk ki a válogatott szünetet.

A következő megmérettetés pedig már a Derby d’Italia , november 26-án.

Addig is Forza Nerazzurri!

INTER 2-0 FROSINONE

Gólszerzők: 43′ Dimarco (I), 48′ Calhanoglu büntetőből (I)

INTER (3-5-2): 1 Sommer; 36 Darmian, 15 Acerbi, 95 Bastoni; 2 Dumfries (6 De Vrij 61′), 23 Barella, 20 Calhanoglu (5 Sensi 81′), 22 Mkhitaryan (16 Frattesi 69′), 32 Dimarco (30 Carlos Augusto 81′); 9 Thuram (8 Arnautovic 69′), 10 Lautaro. Pad: 12 Di Gennaro, 77 Audero, 14 Klaassen, 31 Bisseck, 42 Agoume, 44 Stabile, 70 Sanchez. Edző: Simone Inzaghi.

FROSINONE (3-4-2-1): 80 Turati; 22 Oyono, 5 Okoli, 30 Monterisi; 20 Lirola (27 Ibrahimovic 55′), 45 Barrenechea (10 Caso 82′), 36 Mazzitelli (4 Brescianini 35′), 3 Marchizza; 18 Soulé, 12 Reinier (9 Kaio Jorge 82′); 11 Cuni (70 Cheddira 55′). Pad: 1 Frattali, 31 Cerofolini, 6 S. Romagnoli, 7 Baez, 8 Lulic, 14 Gelli, 16 Garritano, 17 Kvernadze, 24 Bourabia, 47 Lusuardi. Edző: Eusebio Di Francesco.

Sárgalap: Cheddira (F) Hosszabbítás: 2′ – 4′

Játékvezető: Dionisi. Asszisztensek: Tolfo, Pagliardini. Negyedik játékvezető: Feliciani. VAR: Serra. VAR asszisztens La Penna.

Start a Conversation