Milánóba látogat a Királyi Gárda

Ma este a Nerazzurri is megkezdi a BL szereplést, kísértetiesen hasonló csoportban küzdve, mint tavaly. Az első ellenfelünk a Real Madrid!

A 2021/2022-es Bajnokok Ligája szezon D csoportjában az első meccsen szintén tavalyi (és azelőtti) ellenfelünk, a Shakhtar Donetsket fogadja a Sheriff Tiraspol, azonban a mi figyelmünk 21:00-ra koncentrálódik. Egészen szokatlan, hogy két egymás utáni szezonban is ennyire hasonló csoport alakuljon ki, viszont egy év elteltével az Inter alaposan átalakult, így egy egészen más meccsre van kilátás. Nem tudunk szépíteni, tavaly fájó volt oda vissza kikapni a Blankóktól (és még fájóbb volt kiesni a csoportból), pedig akkor ők sem voltak csúcsformában.

Inzaghi viszont úgy gondolja, itt az ideje hatra hagyni a múltat, és kiemeli, hogy itt az esély új fejezetet nyitni a csapat történetében. A csoportunk nem egyszerű, viszont a továbbjutás a cél, kezdte sajtótájékoztatóján az Inter trénere. A milánói feketekékek vasárnap csalódottan távozhattak a mérkőzés végén Genovából, hiszen nem sikerült megverni a Sampdoria csapatát, ezért minden bizonnyal javítani szeretnének ma. Inzaghi szerint a Real passzjátéka nagyon erős, Luka Modriccal a védelem előtt, aki remek labdákkal tudja megjátszani a gyors támadókat.

17. összecsapása lesz ez a két klubnak, és az összkép egész kiegyenlített: az Inter 7, míg a Real 8 győzelmet tudhat magáénak ebből, 2 döntetlen mellett. A találkozókon a Nerazzurri 21 gólt lőtt, és 25-öt kapott, szép lenne ezen javítani. 11 meccs a BL (BEK) kiírásában volt, 2 a már megszűnt Kupagyőztesek Európa Kupájában, 4 pedig az UEFA kupában: a 60-as és a 80-as években ez a két csapat volt a nemzetközi kupák legfőbb látnivalója. Az első, és legemlékezetesebb összecsapás mindenképp az 1964-es BEK döntő volt, ahol Sandro Mazzola duplázott, és a Nerazzurri nyerte a meccset 3-1-re, elhódítva a kupát.

Ellenfelünk formája meggyőző: Carlo Ancelotti csapata vezeti a Spanyol bajnokságot, 3 győzelemmel és 1 döntetlennel (igaz, ezt elmondhatja magáról a Valencia, és az Atletico is). Legutóbb a Celta Vigot verte 5-2-re a királyi gárda, Benzema triplázott, ezzel vezeti a góllövőlistát Vinicius Jr előtt. Egyébként vannak régi ismerősök is: Jól ismeri a madridiakat Sanchez, Vidal és Correa is, akik a LaLigában töltött éveik során rengetegszer vívtak meg a blankókkal. Emellett Kolarov és Jovic, valamint Modric, Perisic és Brozovic is csapattársak nemzeti válogatottjaikban.

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik, és a Sport 2 adásában látható! Forza Inter!!!

Start a Conversation