Inter-Bologna, beharangozó

A hétközi BL botlás után itt az idő, hogy újra a Serie A-ra koncentráljon a csapat. Mihajlovic vezette Bologna csapata érkezik a Meazzába, és minden bizonnyal megpróbál majd pontot rabolni a Nerazzurritól.

Kifejezetten jól rajtolt az olasz bajnokságban a Bologna: 3 meccs elteltével ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az Inter, hetet, ráadásul ebben benne van egy X, az Atalanta otthonában, másik két meccsükön pedig a Veronát, és az újonc Salernitanát verték meg. A Nerazzurri szintén találkozott a Veronával, valamint a két genovai csapattal is, közülük a Sampdoria ellen nem sikerült győzni.

A kék-vörösek 149. alkalommal mérkőznek meg az Interrel, jelen állás szerint a hazaiak felé billen a mérleg, 72 Inter győzelem mellett 41 Bologna diadalt, és 35 döntetlent mutat a statisztika. A tavalyi szezonban mindkét meccset behúzta az Inter, és 2017 óta nem született döntetlen a csapatok között. Azóta 5 Nerazzurri és 2 Rossoblu győzelem született a bajnokságban. Az Inter 17 hazai győzelemnél tart jelenleg a Serie A-ban, ennél többet csak három csapat tudhat magáénak: a Torino, 1948-ban 21, a Milan 1950-ben 19, a Juventus 2014-ben 24, és szintén a zebrák 2017-ben 33-as győzelmi sorozatot tudtak felállítani.

Ex-Interesek tarkítják a Bologna csapatát: Marko Arnautovicot is sikerült megszerezniük a nyáron, aki még nem vesztett el Serie-A meccset. összesen 6 meccsen játszott (3-at az Interben, még 2010-ben) és csak egyszer játszott döntetlent az aktuális csapata (idén). Érdekesség, hogy az osztrák támadó BL győztesnek is mondhatja magát. Gary Medelt is jól ismerjük, már tavaly is játszott ellenünk a Bologna színeiben. Nerazzurriként 91-szer lépett pályára 2014 és 2018 között, és ezalatt szerezte egyetlen Serie-A gólját is. Ibrahima Mbaye pedig 4 alkalommal került be az Inter csapatába a 2014/15-ös szezonban.

A mérkőzés 18:00-tól lesz látható, a Sport 2 adásán! Forza Inter!!!

Start a Conversation