Simone Inzaghi sajtótájékoztatója

Csaknem 25.000 szurkoló várja az Inter idei első tétmeccsét a Meazzában, első alkalommal Simone Inzaghival az oldalvonalon, aki az Appiano Gentile edzőközpontban válaszolt az újságírók kérdéseire.

Hogy érzi magát a nyitány előtt?

Egy különleges pillanat lesz, nekem és a játékosaimnak is, érzelmekkel teli hisz másfél év elteltével láthatjuk újra a szurkolóinkat. Már alig várom, de a sípszó után ezek az érzelmek elmúlnak, és nem erre fogok koncentrálni.

Mi az, amit vár a csapatodtól?

Egy trükkös meccs lesz, az biztos, hiszen egy nagyon tapasztalt edző vezeti a Genoát, aki még engem is edzett. [Davide] Ballardini mindig kihozza a legjobbat a játékosaiból. Azt várom a csapattól, amit az elmúlt 45 napban gyakoroltunk, az első perctől az utolsóig.

Mint tavalyi bajnokoknak, mik az Inter ambíciói az idei szezonra?

Véleményem szerint rendkívül ambiciózus csapatom van. Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, annyit elmondhatok, hogy a játékosaim megmutatták a felkészülés alatt, hogy rendkívül motiváltak és ez jelenti majd a különbséget a meccseken. Bizakodó vagyok.

Üzenet a szurkolóknak?

Megteszünk mindent, hogy a dolgok jól menjenek. Nyilvánvalóan lesznek nehézségek, de mindannyian fókuszáltak vagyunk, most épp a Genoa elleni meccsre koncentrálunk. Még vannak hiányzóink, de elégedett vagyok a játékosokkal, akik érkeztek. Tudjuk, hogy volt pár kényszerű távozás, mint Hakimi és váratlanul Lukaku, valamint Eriksen szívproblémája. Dzeko egy olyan játékos akit Lukakutól függetlenül is szerettem volna, Dumfriesnek pedig még be kell illeszkednie. Hakan Calhanoglut mind ismerjük, Dimarco visszaérkezése pedig öröm két szezon után a Veronából, ahol jól teljesített. Megpróbáljuk a legjobbat nyújtani!

Nehéz feladat lesz…

Ezt tudtam attól a naptól, amint elfogadtam az állást. Nagy áldozatokat kellett hozni a nyáron a klub érdekében. Viszont az öltöző, az edzői stáb, a klub és a rajongók most már mind összetartanak, és a motivációnk különbséget fog jelenteni.

Eddig ellenfélként nézett szembe Dzekoval. Most a csapat tagja. Mit tud mondani róla?

Így van, rengeteg alkalommal mérkőztünk meg ellene, és most nagyon elégedett vagyok, hogy vele dolgozhatok. Direkt őt kértem, mert egy komplett játékos, az egész támadó területet a kezében tartja. Tudom, hogy holnap nem áll majd rendelkezésre Lautaro és Sanchez sem, de a következő napokban érkezni fog még egy játékos, akivel teljes lesz a támadósor. Ezenkívül itt van Satriano és Pinamonti, valamit Sensi és Calhanoglu is tud játszani a csatárokhoz közel.

Bajnoki esélyesként kezd az Inter?

Szerintem korai még erről beszélni. Hét közel hasonló kaliberű csapat is van a bajnokságban, így ez még nem az az idő, amikor bármit is meg lehet jósolni. Mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy megvédjük a címünket.

Fontos a korai pontszerzés?

Természetesen, rendkívül. Viszont a holnapi meccs egyáltalán nem lesz könnyű. A Genoa rendkívül rendezett, és megnehezíti majd a dolgunkat.

Sokan azt mondják, az idei esélyes a Juventus…

Ez teljesen normális, hogy az emberek más csapatokat tartanak esélyesnek. De mi csak magunkra koncentrálunk, az ambícióinkra, a csapatszellemre.

Említettél egy új csatárt… ki lesz ő?

Minden nap beszélek az illetékesekkel az átigazolási piacról, viszont most egyedül a Genoa a lényeg. Utána, és csakis utána fogunk a piacra gondolni ismét.

Hogy történt Lukaku távozása?

Ez egy olyan transzfer volt, ami sajnos várható volt, mégsem terveztük. Természetesen én, Marotta és Ausilio próbáltuk meggyőzni a maradásról. Egy hét alatt, míg edzettem, láttam, hogy miért olyan népszerű és fontos. Amikor meghozta a döntését, odajött hozzám és teljesen őszintén elmondta, hogy neki a Chelsea volt az álma mindig is. Beszéltünk róla, de ő már meghozta a döntését. Viszont Dzekoval, és még egy igazolással, pótolni fogjuk!

Nézd vissza a teljes tájékoztatót:

Start a Conversation