Átigazolási összefoglaló

Mozgalmas nyáron vagyunk túl, és még nincs vége. A klub, anyagi helyzetéből adódóan, kénytelen volt fájó áldozatokat hozni, viszont Marottáék mindent megtettek annak érdekében, hogy továbbra is versenyképesek maradjunk. Lássuk, mi történt, és még mi történhet a nyáron!

Az előző szezon zárása óta kezdtek gyülekezni a felhők az Inter háza táján: hiába a bajnoki cím, Antonio Conte nem sokkal később felállt a padról, pletykák szerint azért, mert nem értett egyet a klubvezetés döntéseivel, miszerint kénytelenek leszünk megválni egy-egy fontos játékostól az anyagi biztonság érdekében. Őt Simone Inzaghi váltotta (jóval alacsonyabb fizetésért). Viszont ez nem volt jó előjel, hiszen a játékosok szerették Contét, volt, aki kifejezetten miatta érkezett. Achraf Hakimi egy szezont töltött az Interben, és belopta magát az összes szurkoló szívébe gyorsaságával, technikájával, góljaival… elkerülhetetlen volt, hogy megpróbálják elvinni. És így is lett: A PSG csapata 60 millió eurót tett le érte, és bár Hakimi nem feltétlenül akart távozni, a klub helyzete miatt ő lett az első áldozat.

Egész nyáron cikkeztek Lautaro esetleges átigazolásáról az Atletico Madridba, vagy esetleg a Premier League-be, mivel a támadó (egészen a múlt hétig) nem írta alá új szerződését. Mindenki arra számított, hogy ő lesz a következő távozó, és épp ezért volt különösen meghökkentő, amikor Romelu Lukaku, pár nap leforgása alatt elhagyta a csapatot, rekordösszegért. Történt ugyanis, hogy a friss BL győztes Chelsea kinézte magának a belga óriást, aki már volt egyszer a kötelékükben. Romelu később lenyilatkozta, hogy ez abszolút az ő döntése volt, gyerekkori álma a Chelsea és ismét bizonyítani akart. Inzaghi, Marotta és Ausilio marasztalták volna, és valószínűleg, ha nem akar mindenáron menni Lukaku, Zhang sem bólint rá az üzletre. Viszont 115 millió euró rengeteg pénz, a játékos pedig elvágyódott, nem volt értelme itt tartani.

Felbontotta továbbá szerződését Joao Mario és Radja Nainggolan, előbbi a Benficához, utóbbi pedig a Royal Antwerp csapatához írt alá. Ashley Youngnak pedig nem hosszabbította meg a klub a szerződését, így ő is ingyen távozott az Aston Villához. Fontos megemlíteni, hogy a szakmai stábból Gabriele Oriali is elhagyta a csapatot.

Minden távozónknak további sok sikert kívánunk!

Most pedig essék szó az érkezőkről: Mint tudjuk, Christian Eriksennél szívproblémát diagnosztizáltak az EB-t követően, így mindenképp keresni kellett egy irányítót. Nem kellett messze menni: Hakan Calhanoglu szerződése lejárt a városi rivális AC Milan csapatában, így Marotta (tőle megszokott módon) ingyen csábította el a török játékmestert, aki 2024 júniusáig írt alá.

Hakimi és Lukaku távozása miatt égető szükség volt egy középcsatárra és egy szélsőre. Előre szintén ingyen érkezett az AS Roma veteránja, Edin Dzeko, akit Inzaghi kifejezetten kedvel, és szeretett volna vele együtt dolgozni. A Bosnyák támadó 2023-ig kötelezte el magát.

Szélre visszahozta a veronai kölcsönből a csapat Frederico Dimarcot, aki két remek szezont töltött a csapattól távol, most pedig megpróbálja beverekedni magát az Inter kezdőjébe is. Mellette, hosszas tárgyalás után, a holland Denzel Dumfries is aláírt, a PSV csapatából, 12.5 millió eurót fizetett érte a klub.

Inzaghi a sajtótájékoztatón utalt rá, hogy még egy támadót vár, és teljes lesz a keret. A pletykák szerint nagyon közel áll a klub Marcus Thuram megszerzéséhez, de a Lazioból Correa neve is felreppent a sajtóban, hiszen Inzaghi jól ismeri őt… A piac 10 nap múlva zár, addig még bőven van idő erősíteni, vagy akár eladni is. Bízzunk a legjobbakban, az újoncoknak pedig szintén drukkoljunk, okozzanak nekünk sok örömet.

Az újoncok mezszámai:

Denzel DUMFRIES
9
 Edin DZEKO
16 Eddie SALCEDO
20
 Hakan CALHANOGLU
21
 Alex CORDAZ
32 Federico DIMARCO

Forza Inter!

Start a Conversation