Fordítók csatája

Félreértés ne essék, nem az Élet és Irodalom legújabb rovatát olvassátok, sőt nem is Áprily Lajos és Arany János költők, műfordítók kardcsörtéjéről lesz szó. Sokkal inkább az Inter Ciro Vigorito stadionban esedékes vendégszerepléséről.

A résztvevők, vagyis a kék-feketék és a Benevento bődületes fordításokkal nyerték első mérkőzéseiket. A Benevento kétgólos hátrányból állt fel a volt Interes Caldirola főszereplésével és nyert a Sampdoria otthonában, a nerazzuri Fiorentina elleni mérkőzésének forgatókönyve pedig ugyancsak mozivászonra kívánkozik.

Kérdés, hogy az első fordulóból mára halasztott találkozón vajon egymás ellen mire mennek a felek?

A csapatok eddig kétszer találkoztak egymással bajnokin. A Benevento egyetlen első osztályú tagságának évében, 2017-ben az Inter oda-vissza legyőzte ma esti ellenfelét. Azokon a mérkőzéseken Brozovic, Skriniar és Ranocchia voltak eredményesek, a sárga-piros szerelésben futballozó ellenfél pedig csak egy gólt tudott szerezni.

A jó memóriájúak emlékezhetnek, azok a meccsek sem hajaztak könnyed bájcsevejre, valószínűleg az ideiek sem lesznek azok. Antonio Conte vezetőedző szerint „Minden szempontból kőkemény mérkőzésre van kilátás. A Beneventonak tavaly elképesztő idénye volt a másodosztályban, ráadásul az edzőjük is kiváló.”. Nos igen, Filippo Inzaghi mester jól összerakta együttesét, amelynek ráadásul nyáron alaposan megerősítették a keretét. Hogy csak az ismertebb neveket említsük, érkezett Lapadula, Caprari, Glik és Iago Falque is.

Ha pedig ez sem elegendő adna okot az óvatosságra, akkor gondoljunk arra, hányszor megszenvedtünk már papíron sokkal gyengébb ellenfelekkel szemben.

Persze bizakodhatunk, hogy, ahogy Arany János írta Önismeret című versében „Nem az vagyok, ki voltam egykor”, magyarul nem lépünk megint, sokadjára ugyanabba a folyóba.

Egy szó, mint száz, nem lesz ez sétagalopp.

Várható kezdők:  

Benevento (4-3-3): Montipo; Letizia, Glik, Caldirola, Foulon; Ionita, Schiattarella, Dabo; Insigne, Lapadula, Caprari

Inter (3-5-2): Handanovic; D’Ambrosio, de Vrij, Bastoni; Hakimi, Sensi, Brozovic, Barella, Young; Lukaku, Sanchez

Játékvezető: Marco Piccini

Kezdés: 18:00, TV: DigiSport1

Start a Conversation