Délutáni rangadó

Az eddigi talán legnagyobb megmérettetése következik a Nerazzurrinak: a fővárosba látogatunk délután 3-kor, hogy a Lazioval csapjunk össze. Az előző szezonban az Inter 4 vereségből egyet épp az Olimpicoban gyűjtött be, viszont Conte reméli hogy ezúttal pontokkal megyünk haza.

Két győzelemmel kezde a szezont az Inter, azonban a játék képén több helyen is lehetne, kellene még javítani. 9 gólt sikerült lőni a két meccs alatt, azonban 5 gól Handanovic hálójában is landolt, így jogos az óvatosság a Lazio ellen. Az előző szezonban a sasok 79 gólt lőttek, Immobile pedig ebből egymaga 36-ot vállalt, és ez csak a Serie A meccsre vonatkozik. Simone Inzaghi bátor, támadó futballt játszat a csapatával, így az Inter védelmének nagyon kell figyelnie, ha semlegesíteni akarja a hazai rohamokat. Igaz, idén még nem sikerült elkapniuk a fonalat, hisz bár a Cagliari ellen nyertek, kikaptak az Atalantától.

155-ödször esnek egymásnak a csapatok a bajnokszágban. Az Inter jön ki jobban a számok tekintetében, lévén 64 kékfekete győzelem, 53 döntetlen és 37 világoskék győzelem a rekord. Döntetlen az Olimpicoban 2008 márciusa óta nem született a két csapat között. A Nerazzurri egyébként nem teljesített ilyen jól soha két forduló után góllövés területén, sőt, az abszolút rekordjuk 3 meccset követően 13 rúgott gól, amit még az 1960/61-es szezonban értek el.

A Lazio egy remek csapat, akik még a Scudettoért is harcban voltak tavaly. Oda kell rájuk figyelnünk és folytatni az utat amit megkezdtünk tavaly, és az idei szezonban is. Jobb eredménnyel szeretnénk távozni, mint tavaly! Hogy Vidal sérült-e? Nem, elérhető és jól érzi magát. Rendelkezésre fog állni holnap. Hakimi óriási potenciállal rendelkezik, a védekezését még javítani kell, de óriási fegyvertény egy ilyen játékos. Perisic és Young hozzáállásával is teljesen elégedett vagyok.

Antonio Conte néhány mondata a sajtótájékoztatóról

A játékvezető Marco Guida lesz, eltiltott pedig nincs egyik csapatnál sem.

Lehetséges kezdőcsapatok:

15:00 Digi Sport 1

FORZA INTER!

Start a Conversation