Vizit a sereghajtó otthonában

A Torino elleni, helyenként látványos játékkal tarkított fordítás után az Inter a tabellán utolsó, a még bentmaradást érő helyektől 11 pontra található SPAL ellen lép pályára.

Az Inter jelenleg a negyedik helyen áll, azonban ha ma este nyer, akkor ismét a második helyre lép előre. Sőt! Miután a Juventus a tegnapi napon 3-3-as döntetlent játszott a kiválóan futballozó Sassuolo, a kék-feketék akár hat pontra csökkenthetik a listavezetővel szembeni hátrányukat.

A két csapat előző mérkőzésén az Inter 2-1-re diadalmaskodott, mellyel akkor a tabella élére állt a csapat. Azon a találkozón Lautaro Martinez kétszer zörgette meg már az első játékrészben a vendégcsapat hálóját, amire Valoti egy találattal tudott felelni.

Inter 2 – 1 Spal (2019)

A kiesőjelölt ellen szinte kötelező a győzelem, de tudjuk, általában ezek a meccsek a legnehezebbek a Nerazzurri számára. Mindenesetre bíztató, hogy a SPAL az Inter ellen veszített eddig a legtöbbször az olasz élvonalban. Ugyancsak jó ómen lehet az örökmérleg, amely meggyőző Inter fölényt mutat. 37 eddig lejátszott Serie A meccsükön az Inter eddig 26-szor örülhetett, a SPAL pedig csupán 4-szer. Az Inter mérlege egyébként a SPAL vendégeként is kiváló, hiszen a csapat 9-szer győzött és csupán négyszer kapitulált a mai ellenfél otthonában.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Inter a legutóbbi 11 olasz élvonalbeli sereghajtó ellen megvívott párharcán nem talált legyőzőre, valamint, hogy a SPAL a legutóbbi 12 meccséből 10-et elvesztett, akkor állíthatjuk, ma este a papírforma tényleg a csapat mellett szól.

Az Internél várhatóan változás lesz a két szélen, ahol valószínűleg Biraghi és Candreva játszik majd Ashley Young és D’Ambrosio helyén. Elől pedig vélhetően Eriksent veti be Antonio Conte vezetőedző, hogy támogassa a Sanchez-Martinez duót. A védelemből Godín eltiltás miatt hiányzik, de Vrij pedig valószínűleg pihenőt kap, az ő helyén Ranocchia kezdhet.

Az Internél nagyon jól ismert Luigi di Biagio edzette SPAL részéről leginkább Petagnára lesz érdemes figyelni, aki az együttes idén szerzett góljainak 41,8%-át szerezte. Ez az arány az elmúlt két futballszezon topligás adatait figyelembe véve is toronymagasan a legmagasabb.

A mérkőzés sípmestere Antonio Giua lesz.

Várható kezdőcsapatok:

SPAL (4-4-2): Letica; Cionek, Vicari, Tomovic, Reca; D’Alessandro, Valdifiori, Dabo, Strefezza; Petagna, Cerri

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Candreva, Brozovic, Gagliardini, Biraghi; Eriksen; Lautaro, Alexis

Kezdés 21:45

TV: DigiSport1

Start a Conversation