Hiányzó erények?! A Toro látogat a San Siroba

Kiegyensúlyozottság, állandóság, tükörsima meccsek… a gólátlaga alapján az újraindulás után a bőréből kibújó Serie A-ban az Inter a felsorolt erényeket biztosan nem tudhatja magáénak.

Az eddig sem volt kérdés, hogy nem azért rajongunk a kék-fekete színekért, mert a csapat játéka, meccsei egyfajta altatóként hatnak (bár az elmúlt 10 évből ellenpélda is akad jószerivel), de ami az elmúlt néhány meccsünkön történt az a legedzettebb fanatikusokat is kihozta a béketűréséből.

Persze ezekben a hektikus időszakokban is mindig találunk kapaszkodót, de legalábbis olyan momentumokat szinte tuti, amelyekre emlékezni lehet, idézzünk is most fel ezek közül néhányat:

Június 24.: Inter 3 – 3 Sassuolo: egy agyonnyertnek tűnő találkozón Gagliardini bődületes ziccert ront, a vége kínos pontvesztés hazai pályán

Június 28.: Parma 1 – 2 Inter: egy a találkozón sokkal jobban futballozó Parma ellen sikerül győzni, tipikus Interes forgatókönyvet hozva, az utolsó percekben megfordítva a meccset

Július 1.: Inter 6 – 0 Brescia: gálaelőadás, még, még, még, ennyi nem elég!

Július 5.: Inter 1 – 2 Bologna: katasztrofális összezuhanás ember-és gólelőnyben, tizenegyest hibázva

Július 9.: Hellas Verona 2-2 Inter: A szezon talán leggyengébb első 30 percét vezette elő a Conte csapat, majd némileg magára talált, aztán a végén persze jött a szokásos figyelmetlenség és a fájdalmas, de igazságos iksz

Hullámvasút a javából!

Ettől függetlenül Antonio Conte derűlátó, a mai mérkőzést megelőző nyilatkozata legalábbis erről árulkodik. Az olasz szakvezető elmondta, szerinte „a csapat jó úton jár, viszont nagyon nehéz időszak áll előttünk”. Nos a fent leírtak ismeretében a mondat első felével kevésbé, a másodikkal annál inkább egyet tudunk érteni.

Ilyen díszletek között érkeztünk el tehát a mai napig, amikor az Inter a Torino együtteség látja vendégül a San Siro stadionban. Azt a Torino-t, amely csak szenved a bajnokságban és keretének minőségéhez mérten némileg meglepő módon a kiesés ellen küzd.

Moreno Longo együttese három elvesztett meccs után végre nyert a már-már biztos kieső Brescia ellen, de a már kiesőzónában tanyázó Leccével szembeni 5 pontos előny így sem éppen életbiztosítás a bikáknak.

Nem kevésbé fontos a 32. forduló zárómeccse de Vrijéknek sem, hiszen az élmezőnyben igencsak feltorlódtak a csapatok. A jelenleg második Lazio és a negyedik Inter között mindössze 3 pont a különbség. Ha tehát Milánó kék-fekete felében komolyan gondolják a dobogós álmokat, akkor bizony most kell rálépni a gázpedélra. Persze Brozovic heti gyorshajtása és büntetése, valamint Lukaku kisebb hátfájása nem könnyíti meg az egyébként is nehéznek ígérkező feladatot.

A ma este 21:45-kor kezdődő találkozó lesz a felek 152. Serie A összecsapása. Az örökmérleg az Inter fölényét mutatja, hiszen a Nerazzurri 66 győzelme mellett a Toro csupán 36 alkalommal diadalmaskodott.

Ugyancsak jó jel lehet, hogy Antonio Conte eddig 5 találkozón dirigálta együtteseit az olasz élvonalban a Torino ellen, mindannyiszor győzelemnek örülhetett. Ezen meccsek gólaránya is tiszteletet parancsoló, hiszen Conte csapatai 10 rúgott gól mellett egyszer sem kapituláltak.

Az Inter tehát az elmúlt időszak formaingadozásai után ma este ismét esélyt kap, hogy bebizonyítsa, a cikk elején emlegetett erények nem hiányoznak az együttes kelléktárából.

Kezdés: 21:45, TV: DigiSport2

Start a Conversation