Jöhet a Bologna

Gólzáporos szerdai fordulót követően az ex-Interesekkel tarkított Bologna a következő ellenfél a Giuseppe Meazzában. Egy esetleges hazai győzelem azt jelentené, hogy az Inter egy pontra zárkózhat fel a második helyezett Laziohoz.

Antonio Conte nehéz meccsre számít ma. A délutáni hőség, a sűrű meccsnaptár, és a tény hogy a Bologna jóval komolyabb játékerőt képvisel, mint a Brescia, nem épp egy könnyed mérkőzést sejtet a csapatnak.

Remek játékosaik és remek edzőjük van Sinisa személyében. Magas tempóban fociznak, az odavágót ugyan megnyertük, de az sem volt egyszerű: hátrányból kellett felállnunk.

Az Inter edzője a sajtótájékoztatón kiemelte Rodrigo Palacio teljesítményét is, akiről sok szép emléke lehet a Nerazzurri szurkolóknak. A tincses argentín veterán jelenleg 6 gólnál és 3 gólpassznál jár a bajnokságban, ez még mindig egész meggyőző teljesítmény 38 évesen. De nem csak ő az, aki korábban kékfeketében focizott: A bolognai csapatot erősíti Ibrahima M’Baye, Andrea Poli, és Gary Medel. Kezdőként viszont egyikőjük sem fog pályára lépni, a padról is csupán Palacio az, aki elérhető – a többiek sérülés miatt nem lettek nevezve. Emellett Sinisa Mihajlovic edző is volt az Inter játékosa: az 51 éves mester korábban 43 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 6 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.

Hazai oldalon Brozovic visszatérhet, és egyből a kezdőcsapatba nevezte Conte, Handanovic kapuja előtt Bastoni, de Vrij és D’Ambrosio próbálja majd feltartóztatni Barrowt, Sansonét és Orsolinit. Gagliardini ismét kezd, a széleken Young és Candreva roboghat, Lautarot és Lukakut pedig Eriksen próbálja majd helyzetbe hozni a középpályáról.

Ez lesz a 146. összecsapása a két csapatnak: 70 Inter, 40 Bologna és 35 döntetlen az eddigi mérleg. Legutóbb Romelu Lukaku segítette 2-1-es győzelemhez csapatát. Mivel a Lazio vereséget szenvedett a Milan ellen, az Inter megközelítheti a rómaiakat 1 pontra, és ezt követően még hátravan 8 mérkőzés… a sajtótájékoztatón Ashley Young ki is emelte ezt a tényt.

A célunk hogy minden hátralévő meccsünkön begyűjtsük a 3 pontot. Ezzel együtt 9 meccsünk van hátra, az 27 lehetséges pontot jelent. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, ami az utunkba kerül hogy előrébb jussunk. Mindig a következő meccsre koncentrálunk, és majd meglátjuk mire jutunk a bajnokság végén.

A hivatalos felállások:

INTER (3-4-1-2): 1 Handanovic; 33 D’Ambrosio, 6 de Vrij, 95 Bastoni; 87 Candreva, 77 Brozovic, 5 Gagliardini, 15 Young; 24 Eriksen; 9 Lukaku, 10 Lautaro.

Pad: 27 Padelli, 46 Berni, 2 Godin, 7 Sanchez, 8 Vecino, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 20 Borja Valero, 30 Esposito, 31 Pirola, 32 Agoumé, 34 Biraghi.

Edző: Antonio Conte.

BOLOGNA (4-3-3): 28 Skorupski; 14 Tomyasu, 23 Danilo, 4 Denswil, 35 Dijks; 21 Soriano, 8 Dominguez, 30 Schouten; 7 Orsolini, 99 Barrow, 10 Samson.

Pad: 1 Da Costa, 97 Sarr, 6 Bonini, 11 Krejci, 13 Bani, 24 Palacio, 25 Corbo, 26 Juwara, 29 Cangiano, 32 Svanberg, 34 Baldursson.

Edző: Sinisa Mihajlovic.

Játékvezető: Pairetto. Asszisztensek: Fiorito – De Meo. Negyedik játékvezető: Ghersini. VAR: Di Paolo VAR asszisztens: Ranghetti.

Start a Conversation