Ma este a Parma lesz az ellenfél

Homályba vesző bajnoki remények ide, erőltetett menet oda, a soron következő Parma elleni bajnoki igenis fontos. Elsősorban a harmadik hely szempontjából, ugyanis Giampiero Gasperini Atalantája az újraindulás óta mutatott játéka alapján mit sem veszített korábbi lendületéből és már csak négy pontra van az Intertől.

A felek 21:45-ös kezdéssel csapnak össze ma este az Ennio Tardini stadionban, ahol eddig 5-ször nyert az Inter, 6 döntetlen született, míg 14 alkalommal a Parma hagyta el győztesen a pályát. Ha tehát a Sassuolo elleni meccs előtt azt mondtuk, hogy az örökmérleg nem Contééknak kedvez, akkor ez most hatványozottan igaz. Persze némileg árnyalja a képet, ha nem csupán a Parmában lejátszott meccseket vesszük figyelembe, hiszen összességében 20 kék-fekete siker és 15 döntetlen mellett a pármaiak 16 meccsen örülhettek.

És ha már Conte, nos, eltiltása miatt ezúttal nem ő dirigálja majd a csapatot a partvonal mellől, hanem Cristian Stellini másodedző, aki elmondta:

“Nehéz ellenféllel nézünk szembe, rettentő fontos lesz, hogyan reagálunk az adott szituációkra.”

Akad azért olyan előjel is, ami bizakodásra adhat okot. Ez pedig a Nerazzurri szezonbeli idegenbeli formája. A kék-feketék gyűjtötték eddig a legtöbb pontot otthonuktól távol, szám szerint 29-et, a jó teljesítményre pedig nagyon is szükség lesz, különösen a támadósorban, ha az Inter fel akarja törni a kőkeménynek tűnő pármai védelmet, amelyik a Juventus, a Lazio és az Inter mögött a negyedik legkevesebb gólt kapta a futó Serie A szezonban. Ráadásul D’Aversaék egyébként is jó formában vannak, ezt mutatja a Genoa elleni elmúlt fordulós sikerük is. Azon a találkozón a Cornelius triplázott a pármaiaknál, ezzel John Dahl Tomasson óta (2003/2004) ő lett az első dán futballista az olasz élvonalban, aki legalább tíz gólt ért el egy szezonon belül.

A Parma edzője Roberto D’Aversa én Conte eddig egyszer csaptak össze, az őszi milánói mérkőzés pedig döntetlennel zárult.

Eltiltás miatt az Inter a vezetőedzője mellett Skriniart kénytelen nélkülözni, a másik oldalon pedig Iacoponi tölti majd egy meccses eltiltását. Ezen túl Conte, illetve Stellini ma este sérülés miatt nem számíthat Sensire, Vecinora és Brozovicra sem.

Végezetül ejtsünk néhány szót a várható kezdőkről. A masszív Parma védelmet a már megszokott Eriksen-Lukaku-Martinez trióval próbálja majd feltörni a csapat, amelyre egyébként a többi csapatrészben alig-alig lehet majd ráismerni. Brozovic sérülése miatt ismét lehetőséget kaphat a Sassuolo ellen óriási ziccert rontó Gagliardini, de játszhat Godín és D’Ambrosio is a védelemben. A hazaiaknál érdemes kiemelni a kiváló formának örvendő támadótriót. Bízzunk benne, hogy a Kulusevski-Cornelius-Gervinho hármast ma este észre sem vesszük a milánói védők gyűrűjében.

Parma (4-3-3): Sepe; Darmian, Dermaku, Bruno Alves. Gagliolo; Kurtic, Hernani, Kucka; Kulusevski, Cornelius, Gervinho

Inter (3-4-1-2) Handanovic; D’Ambrosio, De Vrij, Godin; Candreva, Gagliardini, Barella, Biraghi; Eriksen; Lukaku, Lautaro

Start a Conversation