Fordítás az utolsó pillanatokbn

Minden jel arra utalt, hogy a csapatmorál a Sassuolo elleni 3-3 után újabb ütést szenved el a Parma otthonában, miután a rendes játékidő utolsó 10 percében is egygólos hátrányban volt a Nerazzurri. Azonban két középhátvédünk, de Vrij és Bastoni ezt másképp gondolta…

Conte ugyan eltiltás miatt nem lehetett a padon, a kezdőbe viszont ismét változásokat eszközölt. Skriniar – szintén eltiltás miatt – helyét D’Ambrosio vette át, hosszú idő után ismét kezdhetett az olasz. Mellette Godin és de Vrij védekeztek, előttük a középpályán Brozovic sajnos el sem utazott a csapattal. Így ismét Gagliardini került be, Barellával és Eriksennel párban. Candreva és Biragi küzdöttek a szélen, elől pedig a szokásosnak mondható Lautaro-Lukaku páros támadott – nem sok sikerrel.

Remekül indította a mérkőzést a hazai csapat. Az első félidőben kompaktak voltak a védekezést illetően, elől pedig Gervinho, Cornelius és Kulusevksi vártak a kontrákra. Volt, hogy 7 ember védekezett Sepe kapuja előtt, 3 pedig vagy 40 méterre a kaputól, készen az indításokra. Hamar meg is lett az eredménye: a 15 percben Gervinho kapott egy keresztlabdát, majd védőjét becsapva Handanovic kapujába lőtt. 1-0.

Fekete-kék oldalról talán Martínez volt a legaktívabb, viszont kaput nem sikerült találnia. Sajnos a tempó nem volt megfelelő, nem sikerült megtalálni a rést a pármai védelmen. Emellett minden labdavesztésben benne volt a veszélye egy potenciális hazai kontrának, szerencsére Cornelius a szünet előtt nem tudta belőni a másodikat a félidő vége előtt.

A szünet után is kifogásolható volt a játék képe vendég részről. Próbálta az Inter felpörgetni a meccset, de csupán rendre kifejelt beadások születtek az akciókból. Eriksennek sem sikerült a védelmen keresztül gólhelyzetbe hozni a csatárokat, vagy lövéssel tesztelni Sepe kapust, így hát változtatnia kellett Stellininek, aki Conte helyett dirigált a partvonalon. Bejött Sanchez, Bastoni, Young és Moses is, és jó cseréknek bizonyultak: Sanchez valamelyest életet lehelt a támadásokba, volt veszély a gyors és kiszámíthatatlan mozgásában, passzaiban. Godín elfáradt, így Bastoni frissessége sokat jelentett hátul, Biragi és Candreva pedig nem életük mérkőzését játszották, így jogosan állt be a két csere-szélső.

A 83. percben végre megtört a jég: Lautaro fejesébe de Vrij csúsztatott bele, így kiegyenlítve az állást. 1-1. A gól után megfogyatkozott a Parma: Kuckát vitatkozás miatt kiállítással jutalmazta a játékvezető. Ezt követően az Inter feljebb kapcsolt, hátha sikerül emberelőnyben a meccset megfordítani. Így is lett: Moses a jobb szélen egy csel után a középre érkező Bastoni fejére ívelte a labdát, akinek csak bólintania kellett, Sepének nem volt esélye odaérni. 1-2! A két csere összehozta a győztes gólt.

A mérkőzés hátralévő pár perce már nem hozott jelentős izgalmakat. 61-re növelte az Inter pontjainak számát a tabellán, és a következő ellenfél a Brescia lesz, immár ismét a Meazzában.

Forza Inter!

PARMA (4-3-3): 1 Sepe; 16 Laurini (Darmian 86′), 3 Dermaku (5 Regini 77′), 22 Alves, 28 Gagliolo (97 Pezzella 46′); 33 Kucka, 21 Scozzarella (10 Hernani 55′), 19 Kurtic; 44 Kulusevski, 11 Cornelius, 27 Gervinho (15 Brugman 87).
Pad: 34 Colombi, 92 Radu, 7 Karamoh, 15 Brugman, 17 Barillà, 20 Caprari, 26 Siligardi, 36 Darmian, 93 Sprocati.
Edző: D’Aversa.

INTER (3-4-1-2): 1 Handanovic; 33 D’Ambrosio, 6 de Vrij, 2 Godin (95 Bastoni 73′); 87 Candreva (11 Moses 69′), 23 Barella, 5 Gagliardini, 34 Biraghi (15 Young 69′); 24 Eriksen (7 Sanchez 69′); 9 Lukaku, 10 Lautaro (20 Borja Valero 89′).
Pad: 27 Padelli, 46 Berni, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 30 Esposito, 31 Pirola, 32 Agoumé.
Edző: Stellini (Conte eltiltva).

Gólszerzők: 15′ Gervinho (P), 83’ de Vrij (I)
Sárgalapok: Lautaro (I), Dermaku (P), Gagliardini (I), Kucka (P), Godin (I), Kurtic (P), Moses (I)
Piros lapok: Berni (I) kiállítva a kispadról, Kucka (P) ’84’
Egyéb: Stellini (I) és D’Aversa (P) sárgalapot kaptak.
Hosszabbítás: 3′ – 5′.

Játékvezető: Maresca.
Asszisztensek: Mondin, Prenna.
Negyedik játékvezető: La Penna.
VAR és VAR asszisztens: Guida, Vivenzi.

Start a Conversation