Udine „kapitulált”!

A 22. forduló vasárnapi záró mérkőzését Udine városában játszotta az Inter és Lukaku két góljával verte az Udinese Calcio csapatát. Nem volt könnyű győzelem, a régi „mumus” nagyon igyekezett ellenünk! Conte kényszerhelyzetben, egy felforgatott csapatot küldött pályára. Handanovic sérülés miatt a kispadon ült, Martinez pedig eltiltás miatt nem játszhatott. A kezdő csapatban játszottak az új szerzemények, Móses, Eriksen, A. Young. Esposito is kezdő volt. Az első félidő nagy küzdelmet hozott és gól nélkül fejeződött be. A második félidőben változtatott Conte és Eriksen helyett Brozovic-ot, Móses helyett D’Ambrosio-t, Esposito helyett pedig A. Sanchez-t küldte pályára. A cserék jónak bizonyultak, a gólokat ezután szerezte a csapat.

A csapat készülhet a derbire!

TIM Seria-A 22. forduló. 2020. február 2.20,45 óra. Udinese, Dacia Arena.
 Udinese Calcio – FC Internazionale 0-2. Góllövő: R. Lukaku a 64. és büntetőből a 71. percben.
A csapatok összeállítása:
Udinese Calcio: 1 Musso, 50 Becao, 87 De Maio, 17 Nuytinck, 19 Larsen, 6 Fofana (83’ 93 Theodorczyk), 38 Mandragora, 10 De Paul, 12 Sema, 15 Lasagna, 7 Okaka,. Vezető edző: L. Gotti.
FC Internazionale: 27 Padelli, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 95 Bastoni, 11 Móses (83’ 33 D’Ambrosio), 8 Vecino, 23 Barella, 24 Eriksen (58’ 77 Brozovic), 15 A. Young, 9 Lukaku, 30 Esposito (58’ 7 Sanchez). Vezető edző: A. Conte.
Játékvezető: Di Bello, partjelzők: Alassio, Valeriani, 4. Játékvezető: Piccinini. VAR: Fabbri, Galetto.

A mérkőzésről röviden:
Fél perc környékén az Inter, Esposito lövésével tesztelte Musso-t. 23 méterről lőtt kapura, a hálóőr szögletre mentett. Hat perc múlva a debütáló Eriksen lövését védte Musso. A hazaiak is beindultak. A 10. percben De Paul 20 méterről lőtt. Padelli öklözve mentett. Hat perc múlva Okaka az alapvonal közeléből, balról az oldalhálóba bombázott. 3 perc múlva Móses a jobb oldalról nagyszerű cselekkel tört az alapvonalig. Beadása Vecino térdéről kivágódott. 9 perc múlva Fofana 18 méteres lövését öklözte fölé Padelli. A félidő befejezése előtt Sema lőtt kapura. Padelli kiöklözött labdája S. Larsen elé került, akinek közeli lövését A. Young önfeláldozó blokkolással mentette. 
A második félidő elején újra Esposito került helyzetbe. Musso ezúttal is védte a középre tartó lövést. Kapkodtunk! Conte, ekkor küldte pályára a cseréket. A 60. percben De Paul lőtt mellé. Nehezen tudtuk semlegesíteni Sema-t, Okaka-t és Fofana-t. Néhány perc múlva változott a helyzet. Lukaku átadásával Sanchez próbálkozott, lövésébe azonban beleértek. A kapushoz pattant a labda. A 63. percben Barella ért el egy labdát az udinei 16-osánál. A fiatal játékost szabálytalanul sem tudták megakadályozni abban, hogy a labdát Lukaku-nak továbbítsa. Lukaku pedig „kötény” góllal fejezte be az akciót. 
                                                                                         0-1.
Három perc múlva Bastoni óriási mentése óvta meg kapunkat a góltól. A 69. percben tűzijáték zajlott az udinei kapu előtt. Vecino átadását Lukaku mellé lőtte. Egy perc múlva Sanchez letámadta De Maiot és labdát szerzett. Szabadon tört kapura és Musso csak szabálytalanul tudta megállítani. Büntető következett, amit Lukaku magabiztosan értékesített. 
                                                                                           0-2.    
A hátralévő időben az Udinese elkeseredetten próbálkozott a szépítéssel. De Paul és Lasagna sem járt szerencsével. A mieink részéről A. Young két esetben is helyzetbe került. Musso és a védők azonban tisztáztak. A hosszabbításban még Mandragora lőtt fölé 15 méterről!

A teljesen szokatlan összeállításban játszó Inter egy nehéz mérkőzést nyert meg idegenben. Eriksen-ék néhány napja csatlakoztak a csapathoz. Így is jó benyomást keltettek. A teljes összeszokottsághoz vezető út feltételezhetően még hosszú lesz. Conte bizakodik és tovább folytatja a csapatépítést.
Az idegenben megszerzett három pont az Udinese ellen, sikernek könyvelhető el!
Jöjjön a DERBI!

FORZA INTER!

Start a Conversation