Coppa Italia: Legjobb négy között az Inter!

Küzdelmes, sokszor kemény összecsapásokkal tarkított mérkőzésen, 51 ezer néző előtt győzött az Inter.  Lautaro Martinez és Canrdeva gyors összjátéka után megszerezte az Inter a vezetést. A Fiorentina Caceres szerencsés közeli fejesgóljával egyenlített ugyan, de a kitűnően játszó Barella bombagóljával az Inter győzött. Ezzel a legjobb négy közé jutott a kupasorozatban. Ellenfele, a „zebrákat” verő Napoli lesz.

Coppa Italia, negyed döntő. 2020. január 29. 20,45 óra, Guiseppe  Meazza Stadion, Milánó. 
FC. Internazionale-Fiorentina 2-1. Góllövők: Candreva a 44.  Caceres a 60. és Barella a 67. percben.
A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: 1 Handanovic, 2 Godin, 13 Ranocchia, 95 Bastoni, 87 Candreva (74’ Mózes 11), 8 Vecino, 23 Barella, 15. A. Young, 7 A. Sanchez (66’ Eriksen 24), 10 L. Martinez, Lukaku (80’ Esposito 30). Vezető edző: A. Conte.
Fiorentina: 1 Terracciano, 4 Milenkovic, 14 Ceccherini, 22 Caceres, 21 Lirola (85’ Ghezzal 18), 24 Benassi, 78 Pulgar, 5 Badelj (56’ Cutrone 63), 29 Dalbert, 25 Chiesa (80’ Sottil 11), 38 Vlahovic. Vezető edző: G. Iachini.

Játékvezető: Doveri, parjrlzők: Del Giovanne és Prenna. 4. játékvezető: La Penna, VAR Mazzoleni és Lo Cicero.

A mérkőzésről röviden:
Az első percekben kiegyenlített játék folyt. A Fiorentina veszélyeztetett a 4. percben. Vlahovic labdája elsuhant a kapunk előtt,majd két perc múlva Chiesa14 méteres lövése a kapunk fölött szállt el. Két perccel később mi is veszélyeztettünk. Sanchez jó ütemben érkezett egy jobbról beívelt labdára. Az ötös vonal tájékán összefejelt Dalbert-tel, a labda elkerülte a lilák kapuját. Kiegyenlített játék folyt perceken keresztül. A 27. percben Barella lőtt fölé 25 méterről. Két perc múlva Vecino lövését hárította Terracciano. A 44. percben szereztünk vezetést. Jobb oldali támadásnál egy beívelt labdát Vecino, Badelj mellett perdítette Candreva-nak. Candreva gyors labdát passzolt szűk helyen Martinez-nek, aki estében is finoman továbbított vissza Candreva-nak. Candreva nem hibázott és belsővel a hálóba lőtt. 
                                                                                 

 1-0. 


A második játékrészben Inter fölény alakult ki. Sorozatban alakultak ki Inter helyzetek. Barella, Martinez, Candreva helyzetei maradtak ki. Az 58. percben Vecino fejese kerülte el a kaput. Két perc múlva szerencsés góllal egyenlített a Fiorentina. Jobb oldali szöglet után, Caceres védőink hátán érkezett a legmagasabbra és fejelt. A földön megpattanó labda a hálóban kötött ki. 


 1-1.


 A 64. percben újra veszélybe került a kapunk. Vlahovic került jó helyzetbe. Senki nem zavarta és 10 méterről lőhetett. Handanovic nagyszerű ütemben futott ki és kiütötte a közeli lövést! Óriási bravúr!
Conte becserélte Eriksent, az új szerzeményt. A 67. percben jobb oldali támadás után a védők által kifejelt labdát Barella futtában kapásból a jobb alsó sarokba bombázta. Óriási gól!
                                                                                    

2-1.

Ezután Conte, Mózest is becserélte Candreva helyett. A 79. percben Eriksen lőtt 20 méterről,
azonban a kapus védte a lövést. A 83. percben Eriksen nagyszerűen indította Martinezt, aki belőtte a labdát Terriacciano hálójába, azonban a partjelző lest jelzett. A 89. percben Vecino futott el a jobb oldalon. Pontos labdát tálalt Esposito-nak, akinek lövésébe beleléptek a védők. Ez volt az utolsó említésre méltó esemény a mérkőzésen.

Nem volt könnyű helyzetben Conte, a vasárnapi mérkőzés után. Az újonnan érkező játékosokat is be kellett vetnie. Eriksen, Móses még fel sem ocsúdhatott, máris egy fontos mérkőzésen kellett „bemelegedniük”. Ashley Young, Alexis Sanchez is kezdők voltak. Barella kezd a régi lenni. Tovább jutottunk! Most ez a legfontosabb!
Udinében sem lesz könnyű, néhány nap múlva! Csak így tovább!

FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation