Elképesztő Inter siker a Derbin!

Nem mindennapi mérkőzésnek lehettek tanúi vasárnap este a Guiseppe Meazza stadion nézői és a képernyők előtt ülő szurkolók. A 23. forduló egyébként érdekes összecsapásokat hozott, hiszen vereséget szenvedtek a ”zebrák”, a Róma és a Napoli is. 
A derbi első félidejében úgy festett a helyzet, hogy következik az Inter is a sorban. A Milan nagyon motiváltan játszott ebben az időszakban és két góllal ellépett,a fásultan játszó kék feketéktől. A második félidő valami elképesztő fordulatot hozott. Brozovic bomba góllal visszahozta a reményt! Két perc múlva Vecino is betalált. Ekkor még csak a döntetlennek örülhettünk! Változott a játékunk és a csapat hozzáállása. A 70. percben De Vrij egy szöglet után hihetetlen gólt fejelt. Most már mi vezettünk! A hosszabbításban Lukaku befejelte a negyediket, az Inter szurkolók óriási örömére. Ezzel a győzelemmel újra vezetjük a bajnoki tabellát!

Seria-A TIM 23. forduló.2020. február 9. Milánó, Guiseppe Meazza Stadion. 75 ezer néző.
FC Internazionale – AC Milan 4-2. Góllövők: Rebic a 40.,Ibrahimovic a 46., Brozovic az 51., Vecino az 53., De Vrij a 70., és Lukaku a 94. percben.
A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: (3-5-2) 27 Padelli, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar,87 Candreva (80’ 11 Mózes), 8 Vecino, 77Brozovic, 23 Barella, 15 A. Young (94’ 43 Biraghi), 9 Lukaku, 7 Sanchez (72’ 24 Eriksen). Vezető edző: A. Conte.
AC Milan: (4-4-1-1) 99 Donnarumma, 12 Conti, 24 Kjaer, 13 Romagnoli, 19 Hernandez, 7 Castillejo (80’ 17 Leao), 79 Kessie (81’ 39 Paqueta), 4 Benacer, 18 Rebic (94’ 5 Bonaventura), 10 Calhanoglu, 21 Irahimovic. Vezető edző: S. Pioli.

Játékvezető: Maresca, partjelzők: Peretti, Paganessi, 4. játékvezető: La Penna, VAR: Mazzoleni, Schenone.

A mérkőzésről röviden:
Nagyon intenzíven kezdett a Milan! Calhanoglu a 7. percben tüzelt 10 méterről. A lövést blokkolták védőink. Két perc múlva újra Calhanoglu lőtt kapufát. Fásultan játszottunk! A Milan nagyon motivált volt ebben az időszakban. Próbálkoztunk, de eredménytelenül. A 24. percben Lukaku jobb oldali beadását Vecino 11 méterről, Donnarumma kezébe lőtte. Veszélyesebbek voltak a piros feketék! „Ibra” a 27. percben lyukat rúgott 6 méterre a kapunktól, majd tíz perc múlva Skriniarnak kellett mentenie a svéd elől. A 40.percben vezetéshez jutott a Milan. Castillejo 30 méteres előreívelt labdáját Ibrahimovic hat méterről fejelte középre. Padelli lemaradt és a tisztán álló Rebic a hálónkba pofozta a labdát.

                                                                               0-1.
A hosszabbítás 46. percében növelte előnyét a Milan. Jobb oldali Milan szöglet után Kessie perdített labdáját Ibrahimovic balról, 6 méterről Godinra támaszkodva a hosszú sarokba fejelte. Padelli elkésett a beavatkozással.
                                                                                0-2.
Ekkor úgy tűnt nincs remény!
A második játékrész első perceiben is úgy tűnt, hogy folytatódik a Milan nyomása. Azonban az 51. percben Candreva a jobb szélen elfutott és betört a 16-osig. Lövését blokkolták. A megpattanó labdára azonban Brozovic lecsapott és bal lábbal óriási kapás gólt lőtt! 
                                                                               1-2.
Visszajöttünk a mérkőzésbe! Sőt két perc múlva egyenlítettünk! Sanchez a les vonalról villámgyorsan indult Godin labdájára. Pontosan gurította vissza Vecino-nak, aki ezúttal nem hibázott. Nagyon fontos gólt lőtt. A VAR elemzés is érvényesítette a találatot!
                                                                               2-2.
 Óriási küzdelem zajlott a pályán! Ez a mérkőzés a DERBY! A Milan is győzni akart! A 67. percben „Ibra” 17 méterről lőtt mellé. Három perc múlva Brozovic – Vecino- Lukaku összjáték után az Inter gólzsák lövésébe léptek be. A szögletrúgást Candreva végezte el, amely ezúttal pontosnak bizonyult. De Vrij fantasztikus csúsztatott fejese a tehetetlen Donnarumma mellett a kapu jobb oldalába vágódott.
                                                                               3-2.
Ekkor ez már a csoda kategóriája volt! Tovább nyomtunk! A 80. percben a csereként beállt Eriksen 30 méterről végzett el szabadrúgást. A csapódó labda a kapufa sarkát találta telibe. Donnadumma- nak szerencséje volt! Kilenc perc múlva Barella szerzett labdát és szabadon futott a Milan ötös vonaláig. Közelről lőtt. Pontosan Donnarumma kezébe! Nagy helyzet volt!
A Milan is szeretett volna egyenlíteni! A 90. percben Paqueta a bal oldalról ívelt a kapunk előterébe. Ibrahimovic ezúttal Skriniar vállán, fején kapaszkodva emelkedett magasra és kapufát fejelt. A hosszabbítás 94. percében Mózes kígyózott be jobbról a Milan 16-osáig. Pontosan ívelt középre és Lukaku erős fejes góllal beállította a végeredményt!
                                                                                   4-2.
Lukaku örömében levette a mezét, a szöglet zászlóra tűzte azt és megcsókolta! A stadionban 
óriási volt az öröm! Conte, a cserék, és a vezérkar tagjai is ujjongtak örömükben.

Óriási mérkőzés volt! Nem tudni, mi történt a szünetben az öltözőben! Kétgólos hátrányból fordítani egy nagyon motivált Milan ellen, csak a legnagyobb csapatokra jellemző. Ezen az estén az Inter nagyon fontos lépést tett egy újabb „Grande Inter” megvalósulásához!
Szép volt fiúk! Bravó!
Az élet azonban megy tovább! Szerdán Coppa Italia elődöntő első mérkőzése a Napoli ellen. Vasárnap pedig Rómában, a Lazio elleni rangadó következik! 
Nehéz napok következnek!
Azonban nekünk továbbra is:

FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation