Döntetlen a Lecce ellen

Kemény dió volt a Lecce csapata vasárnap délután az Inter számára! Nehezen törte fel a kőkeményen és szorosan záró sárga-piros védelmet csapatunk. A csereként beállt Bastoni fejes góljával ugyan vezetést szereztünk, azonban néhány perc múlva, egy ellentámadás után Mancosu egyenlített. Mindkét oldalon voltak lehetőségek a három pont megszerzésére, azonban azok rendre kimaradtak. Az Inter ezúttal nem talált ellenszert a sokszor tíz emberrel védekező Lecce ellen.

Seria-A TIM 20. forduló. 2020. január 19. 15,00 óra. Lecce, Via del Mare Stadion.

US Lecce- FC Internazionale 1-1. Góllövők: Bastoni a 72. és Mancosu a 77. percben.
A csapatok felállása:
US Lecce: (5-3-2) 21 Gabriel,13 Rosettini, 6 Lucioni, 39 Dell’Orco, 29 Rispoli (83’ 16 Meccariello),4 Petriccione, 7 Doni, 14 Deiola, 8 Mancosu, 30 Babacar, 9 Lapadula (62’ 37 Majer). Vezető edző: F. Liverani.
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic,  2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva, 23 Barella, 77 Brozovic (62’ 20 B. Valero), 12 Sensi (82’ 7 Sanchez), 34 Biraghi, 9 Lukaku, 10 L. Martinez. Vezető edző: A Conte.
Játékvezető: Giacomelli, partjelzők: Liberti és Bottegoni, 4. játékvezető: Marini. VAR: Guida és Fiorito.

A mérkőzés rövid összefoglalója:
Az Inter kezdte a mérkőzést és fél perc múlva Lukaku- Martinez-Lukaku összjáték után Lukaku bombázott 18 méterről. A labda elsuhant a jobb kapufa tövénél. Még egy perc sem telt el, Candreva beívelését mentették a védők. A 8. percben Rispoli futott el a jobb oldalon. Beadását Babacar továbbította kapunk elé és Masocu 5 méterről lőtt, szerencsénkre mellé. Három perc múlva Sensi beadása hosszúra sikeredett. Lukaku lemaradt a labdáról. A 20. percben Lukaku 7 méterre a kaputól ütközött egy védővel és a kivetődő Gabriellel. A megszerzett labdát a kapuba továbbította ugyan, de Giacomelli érvénytelenítette a találatot. Még ebben a percben Donati durván rátaposott Barella bokájára. Piros lap helyett a játékvezető csak sárgára „értékelte” a belemenést. Nagy Inter fölény következett. A 29. percben Lukaku pazar labdát játszott vissza Brozovic-nak, aki óriási kapufát lőtt, 16    méterről. Két perc múlva újra Brozovic volt a főszereplő! 14 méteres lövését Gabriel kiütötte, a labdát újra Brozovic fejelhette kapura, Gabriel ezt a kísérletet is hárította. A félidő befejezése előtt jobb oldali Lecce támadásnál Babacar  belőtt labdája Sensi leszorított karján pattant tovább. A sárga – piros játékosok kezezést és büntetőt jeleztek. Giacomelli a büntető pontra mutatott. A VAR jelzésére felülvizsgálta az esetet és visszavonta előző döntését. A második félidőben a Lecce kezdett jobban.
A kezdés után Babacar szöglet után mellé bombázott. Ezután beszorultak a hazaiak. A mieink nem találtak rést a betonfalon. Az 51. és 57.percben Martinez 18 méterről leadott lövéseit Gabriel hárította. Három perccel később Sensi 20 méterről tüzelt, fölé. A 72. percben Inter szöglet után a csereként beállt Bastoni emelkedett a legmagasabbra és a jobb sarokba fejelt. 0-1. A Lecce is támadásba lendült. A 77. percben egy bal oldali támadás során Mancosu, Handanovic hálójába perdítette a labdát. 1-1. Négy perc múlva Falcao szabadrúgása a jobb oldali kapufa külső szélét érintve hagyta el a játékteret. A hosszabbításban óriási kavarodás után Martinez-nek volt lehetősége a gólszerzésre, azonban a jól záró védelemben elakadt a labda. Maradt a döntetlen.

Két „gólfelelősünk” ezúttal eredménytelen maradt. Egy kőkemény, jól záró védelem állta útjukat. Igaz a Juve is „betlizett” a Via del Mare-ban. Ezzel a döntetlennel kezdünk leszakadni a „zebráktól”, ráadásul a Lazio is a nyomunkban van. Továbbá ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ha a hétvégén verik a Rómát, tovább nő az esélyük elénk kerülni. Talán jó hír, hogy megszereztük Ashley Young-ot a Manchester-ből. Tovább erősödik a védelem jobb szárnya.
Feltételezhető, hogy a „mercato” is befolyásolja egyes játékosok visszafogott teljesítményét. Amint az korábban is tapasztalható volt!
Hogy mi lesz a folytatásban? Lehetetlen megjósolni! Még a fél szezon hátra van!

Nekünk Intereseknek,azonban továbbra is :

FORZA-FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation