Kedvező döntetlen a Guiseppe Meazzában

Egy nehéznek ígérkező mérkőzés drámai fordulatokat hozott az Inter számára szombaton este. Az Atalanta megállította csapatunkat a menetelésben. Számunkra jól kezdődött az összecsapás. Kezdés után néhány másodperccel Lukaku kapufát lőtt, majd pár perccel később Martinez megszerezte a vezetést csaptunk számára. Az első félidő változatos volt. Mindkét csapat próbálkozott. A második játékrészben azonban az Atalanta nagy fölényben játszott. A mieink védekezése a 75. percig volt sikeres. Gosens egyenlített. A mélázó Candreva mellől lőtt Handnovic kapujába. A 87. percben az addig kiválóan játszó Bastoni hibájából büntetőhöz jutott az Atalanta. Muriel futott neki a büntetőrúgásnak. A bal alsó sarokba tartó labdát azonban Handanovic bravúros vetődéssel ütötte ki.
Ezzel pontot mentett a csapatnak. Ezen az estén az Atalanta jobbnak bizonyult! Az eredmény számunkra hízelgő!

Seria-A TIM 19. forduló. 2020. január 11. 20,45 ó. Milánó, G. Meazza Stadion.
FC Internazionale-Atalanta BC 1-1. Góllövők: L. Martinez a 4. és Gosens a 75. percben.

A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 95 Bastoni, 87 Candreva, 5 Gagliardini, 12 Sensi (71’ 20 B. Valero) 34 Biraghi, 9 Lukaku, 1o L. Martinez 80’ 16 Politano. V. edző: A. Conte.
Atalanta BC: 95 Gollini, 2 Toloi, 6  Palomino, 19 Djimsiti, 33 Hateboer, 15 De Roon, 88 Pasalic (70’ 9 Muriel), 8 Gosens (90’ 21 Castagne), 10 Gomez, 72 Ilicic, 9 Zapata (53’ 18 Malinovsky). V. edző: G.P.Gasperini.
Játékvezető: G. Rocchi, partjelzők: Carbone és Giallatini, 4. J. vezető: Doveri, VAR: Irrati és Vivenzi.

A mérkőzésről röviden:
Kezdés után 20 másodperccel Lukaku-hoz került a labda, aki három védő gyűrűjében is megtalálta a rést és óriási kapufát lőtt. A negyedik percben Martinez-Lukaku- Martinez összjáték után Martinez kitört a védők közül és a hálóba lőtt. A labda Gollini lába között vágódott a hálóba. 
                                                                                         1-0.
Az Atalanta is próbálkozott. A 9. percben  Pasalic szabadon tört  előre és 20 méterről hatalmas lövést küldött a kapura. A lövés szerencsére elkerülte a kapunkat. Hat perc múlva Zapata fejelt fölé. Ebben az időszakban jól semlegesítették védőink Ilicic-et és Gomezt. Bastoni kizárta a játékból Ilicic-et, aki átvonult a másik oldalra. A 22. percben Lukaku indította Martinezt, aki az alapvonalig vitte a labdát, és éles szögből lőtt a kapu felé. Palomino az gólvonalról fejelte ki a labdát. Néhány perc múlva Lukaku lövését védte a kapus, majd Sensi lőtt mellé 20 méterről. Godin is próbálkozott, lövése azonban elkerülte a kaput. A 34.percben Zapata visszagurított labdáját Gomez fölé bombázta. A 40. percben Gomez 16 méteres szabadrúgása Handanovicról kipattant. Nagy kavarodás után szögletre mentettünk. Az 55. percben a csereként beállt Malinovszky lőtt hatalmas kapufát. A 66. percben Martinez gyönyörűen fordult le védőjéről és elfutott. A 16-oson belül utolérték és szerelték. Az Atalanta fokozatosan nyomás alá helyezte az Intert. A 75. percben  Ilicic jobb oldalról belőtt labdája megpattant Gagliardini-n. A felpördült labdát Malinovszky fejjel továbbította Gosen felé, aki a ledermedt Candreva-t megelőzve az Inter kapujába lőtt.  
                                                                                           1-1.

A 84. percben az Atalanta jutott szabadrúgáshoz 17 méterre a kapunktól. Muriel nagy lövése Bastoni fejéről vágódott fölé. Két perc múlva Brozovic került jó helyzetbe. 17 méterről leadott bombáját Gollini hárította. A 87. percben Bastoni a 16-oson belül fellökte Gosen-t és Rocchi büntetőt ítélt. Muriel büntetőjét Handanovic bravúrral hárította. Maradt a döntetlen.

Több mint 70 ezer néző buzdította csapatunkat. Még mindig több kulcsjátékos hiányzott a csapatból. Főleg Skriniar és Barella. Az Atalanta erőnléti és technikai szempontból jobb volt. A mieink fáradtnak tűntek! Nem a legjobbak a kilátások, mivel az Inter számára Bergamo-ban lesz az idei bajnoki szezon utolsó mérkőzése, tavasszal. Ettől a mérkőzéstől eltekintve azonban csak dicsérni lehet a mieinket! Néhány óráig még vezetjük a tabellát. A római „Farkasoktól” függ. Meg tudják e állítani a „zebrákat”? Ezután kezdődik a bajnoki szezon második szakasza.

FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation