Egy csodás nápolyi este

Nagyon fontos győzelemmel kezdte a 2020- as esztendőt az Inter. A félelmetes hangulatú San Paolo-ban Lukaku két góljával és Martinez szemfüles találatára, csupán Milik gólja volt a válasz. Fölényes és viszonylag magabiztos győzelemmel távozott a csapat Nápolyból. 1997 óta nem volt erre példa! Tovább folytatódik a verseny a Juvéval. Egyelőre tartjuk a lépést és vezetjük a tabellát. Reménykeltő, hogy a sérültek kezdenek visszatérni, a ritmust felvenni azonban nekik sem lesz könnyű!

Seria-A TIM 18. forduló. 2020. január 6. 20,45 óra. San Paolo Stadion, Nápoly.SSC Napoli – FC Internazionale 1-3. Góllövők: Lukaku a 14. és 33.Milik a 39. és L.Martinez a 62.percben.A csapatok felállása: SSC Napoli: 1 Meret, 22 Di Lorenzo, 23 Hysaj (81’ 11 Lorenzo), 44 Manolas, 6 Mario Rui, 5 Allan, 8 F. Luiz (84’ 9 Llorente), 20 Zielinski, 7 Callejon, 9 Milik, 24 Insigne. Vezető edző: G. Gattuso.FC Internazionale: 1 handanovic, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 95 Bastoni, 87 Conte, 8 Vecino (73’ 12 Sensi), 77 Brozovic, 5 Gagliardini ( 56’ 23 Barella), 34 Biraghi, 9 Lukaku (88’ 20 B. Valero), 10 L. Martinez. Vezető edző: A. Conte.Játékvezető: Doveri, partjelzők: Passeri és Del Giovanne, 4. Játékvezető: Fabbri, VAR: Calvarese és Giallatini.
A mérkőzés rövid összefoglalója:
Már a kezdetben mindkét csapat rohamozott és az első tíz percben több gólhelyzet alakult ki. A 2. percben Insigne beadását Milik fejelte közelről fölé. 6 perc múlva Lukaku a bal oldalról lőtt, Meret azonban védte támadónk lövését. Két perccel később Lukaku  Martinez-nek passzolt, aki 17 méterről mellé lőtt. Insigne válaszolt egy perc múlva, 20 méteres lövése azonban elkerülte a jobb alsó sarkot. A 14. percben Di Lorenzo felé érkező labdát a hátvéd nem érte el. Elcsúszott! Lukaku lecsapott a labdára és Martinez-zel együtt iramodott a nápolyi kapu felé. Lukaku a hátráló Hysaj mellett 15 méterről lőtt kapura, a labda a jobb alsó kapufáról védhetetlenül vágódott a hálóba. 
                                                                              0-1.
A 25. percben Gagliardini 18 méteres lövését védte Meret. Egy perc múlva szöglet után Vecino fejelt kapura élesen. Meret a léc alól öklözte ki a labdát. Tovább támadtuk a nápolyi kaput. A 29. percben Gagliardini harcolt az alapvonal közelében. A labda Martinez-hez került, aki éles szögből 8 méterről lőtt. Meret újra mentett. Négy perc múlva Brozovic pompás labdával indította Lukaku-t, aki a 16-os vonaláról váratlanul lőtt. A labda Meret kezéről, a kapus lába között a hálóba került.” Potya” gól! 
                                                                              0-2.
A Napoli  nem adta fel! A 38. percben Insigne 10 méterről lőtt. Handanovic védte a lövést, azonban kiesett a kezéből. Szerencsére nem került a hálóba és kapusunk a gól vonal előtt megszerezte azt. Egy perc sem telt el és szépített a Napoli. Bal oldali támadás után Callejon éles beadását Milik közelről lőtte az Inter kapujába. (Nagyon les gyanús eset. A VAR azonban ez esetben nem „vonalazott”)!
                                                                                1-2.  
A második félidő elején Insigne próbálkozott. Lövése azonban elsuhant a kapunk előtt. A 62. percben Vecino futott fel a jobb oldalon. Beívelt labdáját Manolas nem tudta kirúgni. Martinez lecsapott a labdára és hihetetlen reflexmozdulattal lőtt a hálóba.
                                                                                1-3.

A hazaiak tovább próbálkoztak. A 66. és 67. percben előbb Callejon ,majd Zielinski lőtt 10 méterről, Handanovic azonban hárította a lövéseket. A 71. percben F. Luiz az Inter kispadján ülőkre lőtte a labdát! (Nem tudta elviselni a kialakult helyzetet!) Meglepetésre a tiltakozó Conte kapott sárga lapot  Doveritől! Négy perc múlva Insigne 19 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant. A hazaiak nagyon igyekeztek, azonban az eredmény már nem változott.

Nápoly kapitulált ezen az estén! Pedig a hazai közönség hajszolta csapatát. A mieinket minden támadásnál füttykoncerttel zavarta. Nagyszerű ez a győzelem! Csak így tovább!

Közhely, de a folytatás nem lesz könnyű! Következik az egyre jobb formában lévő Atalanta. Az utóbbi időben nagy gólkülönbségű győzelmekkel menetel a bergámói csapat!
Messze az út vége!
Bárhogy is alakul, csapatunk eddig a csodával határos módon szerepel!
Köszönjük fiúk és köszönjük Antonio Conte!

FORZA – FORZA  INTER!

Start a Conversation