Drámai végjáték Firenzében

A 92. percig zsebében érezhette a három pontot az Inter, a firenzei Artemio Franchi-ban. A 8. percben a kiválóan játszó Borja Valero góljával vezetést szereztünk. Ám a hosszabbítás perceiben beszorult lilák, Politano labdavesztése után kontráztak. Boateng jól indította a Chiesa helyett beállt Vlahovicot, aki Skriniar mellett a bal hosszú sarokba ívelte a labdát. Handanovic is tehetetlen volt. Pedig voltak lehetőségeink. A sok hibának és Lukaku figyelmetlenségének, pontatlanságának is köszönhetjük ezt a döntetlent. Még vezetjük a tabellát, de a zebrák utolértek bennünket a pontok tekintetében. A Genova ellen Brozovic és Martinez nem játszhat, az összegyűjtött sárga lapok miatt. Van gondja Conte-nak bőven!

Seria-A TIM 16. forduló. 2019. december 15. 20,45 ó. Firenze, Stadio Artemio Franchi.

ACF Fiorentina – FC. Internazionale 1-1. Góllövők: Borja Valero a 8. és Vlahovic a 92. percben.

A csapatok összeállítása:
ACF Fiorentina: 69 Dragowski, 4 Milenkovic, 20 Pezella, 22 Caceres, 21 Lirola, 28 Pulgar, 5 Badelj (59′ 24 Benassi), 8 Castrovilli (83′ 16 Eysseric), 29 Dalbert, 25 Chiesa (59′ 28 Vlahovic), 10 Boateng. Vezető edző: V. Montella.
FC Internazionale: 1 Handanovic, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 95 Bastoni (88′ 2 Godin), 33 D’Ambrosio, 8 Vecino, 20 B. Valero (84′ 32 Agoumé), 77 Brozovic,  34 Biraghi, 9 Lukaku, 10 L. Martinez (84′ 16 Politano). Vezető edző: A. Conte.

Játékvezető: Mariani, partjelzők: Schenone, Vivenzi, 4. játékvzető: Giacomelli, VAR: Mazzoleni és Paganessi.

A mérkőzésről röviden:
A mérkőzés elején De Vrij és Skriniar kemény belépőkkel szerzett “tekintélyt”. Az Inter kezdeményezett és a 8. percben Brozovic pontos labdát adott B. Valero-nak, aki kicselezte Milenkovic-ot és hat méterről a hálóba lőtt.

                                                                               0-1.
A 20. percben Badelj 20 méterről óriási erővel bombázott kapura. Handanovic hatalmas bravúrral tornázta ki a bal felső sarokba tartó labdát. Támadt a Fiorentina is.  31. percben Biraghi az ötösről vágta ki a labdát, nagy kavarodás után. Négy perccel később Lukaku indult Martinez labdájával, Tomovic mentése Lukakuról az oldalhálóba vágódott.
A 39.percben labdát szereztünk a középpályán. Lukaku iramodott el a jobb szélen. Beadását a tiszta helyzetben lévő Martinez a hálóba lőtte. A gólt VAR elemzés után érvénytelenítette Mariani, mivel Lukaku néhány centiméteres lesen állt!
Öt perc múlva Biraghi pazarul ívelt középre. Lukaku emelkedett a legmagasabbra és fejelt kapura. Dragowski a gólvonalról pofozta ki a labdát. Óriási bravúr volt! Szünet után, az 59. percben Boateng fejelte fölé Dalbert ívelt labdáját. Négy perc múlva Martinez fejelte kapu mellé Biraghi előre ívelt átadását. Tíz perc múlva D’Ambrosio jobb oldali beadását Lukaku 6 méterről lőtte laposan kapura. Dragowski lábbal hárított. Óriási helyzet volt ez is! Tovább ostromoltuk a lilák kapuját, eredménytelenül! A hosszabbításban is folytatódott az Inter nyomása. A 92. percben Politano tört be a büntető területre, kicsit hosszan szöktette magát és szerelték. A labdát a bal oldalról előre ívelték, amelyet Boateng továbbított Vlahovic-hoz. A fiatal támadó gyorsabb volt Skriniar-nál és a 16-os sarkáról Handanovic fölött a hálóba lőtt.

                                                                                  1-1.

Ez maradt a végeredmény. 

A Karácsonyi ünnepek előtt még egy mérkőzést játszunk. A G. Meazzában a Genova lesz az ellenfél. Nem lehet tippelni! De győzni kell!

Hétfői hír: az Európa Liga sorsoláson az Inter ellenfele, a bolgár Ludogorec lesz.

FORZA INTER!

Start a Conversation