Elmaradt a csoda, búcsú a BL-től

Telt ház előtt, rekord bevétellel sem sikerült újabb csodát tenni kedvenc csapatunknak, az “F” csoport utolsó mérkőzésén. A Barcelona erősen tartalékos csapata is nagyon erősnek bizonyult ezen az estén az Inter számára.
Helyzetek tömegét puskázták el, lesgólokat lőttek a fiúk! Sajnos a gólhelyzeteknél nem összpontosítottak kellőképpen Martinezék. A első félidő végén Lukaku betalált Neto kapujába, azonban ez a találat az egyenlítésre volt elegendő. A csereként beállt 17 éves A. Fati két perccel beállása után a 87. percben betalált Handanovic kapujába és ezzel minden eldőlt.
Az Inter szurkolók előtt “le a kalappal”! Az utolsó pillanatig biztatták a fiúkat a G. Meazza-ban, akik nagyon küzdöttek a sikerért. Szomorúan vesszük tudomásul,most sem sikerült.
Kiestünk a BL-ből, folytathatjuk az Európa Ligában. 

Bajnokok Ligája “F” csoport utolsó mérkőzése. 2019.november 10. Milánó, G. Meazza Stadion, 21 óra.

FC Internazionale – FC Barcelona 1-2. Góllövők: 23′ Perez, 44′ Lukaku és a 87. percben A. Fati.
A csapatok összeállítása:
Fc Internazionale: 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 33 D’Ambrisio (68′ 16 Politano), 8 Vecino, 
77 Brozovic, 20 B.Valero (77′ 30 Esposito), 34 Biraghi (68′ 19 Lazaro), 9 Lukaku, 10 L. Martinez. V. edző: A. Conte.
FC Barcelona: 13 Neto, 16 Wague, 23 Umtiti, 15 Lenglet, 24 J. Firpo, 4 Rakitic (62′ 21 De Jong), 6 Todibo, 22 Vidal, 19 Alena, 17 Griezman (62′ 9 Suarez), 27 Perez. V. edző: V.E. Valverde.

Játékvezető: B. Kuipers (Holland), partjelzők: S.van Roekel és E. Zeinstra, 4. játékvezető: G. Serdal, VAR: P. van Roekel és D.J. Higler.

A mérkőzésről röviden:

Erősen kezdett az Inter. Már az 5. percben B. Valero pontos átadását D’Ambrosio 15 méterről fölé bombázta. Két perc múlva Lukaku lesről lőtt a hálóba. A 9. percben Perez a bal oldalról 14 méterről lőtt, Handanovic kiütötte a labdát. Egy perc múlva Vecino labdájával Lukaku az ötösig tört be, lövését Lenglet becsúszva blokkolta. Óriási lehetőség volt! A 19. percben szép Inter akció indult Martinez- Lukaku összjáték után. Biraghi tisztán lőhetett 14 méterről. Netó kiütötte a középre tartó bombát. Újabb óriási helyzet maradt ki! Higgadtabb megoldással belőhette volna Biraghi! A 23. percben, egy bal oldali Barca szabadrúgás után Godin szerelte Vidalt, a labda azonban Perezhez került, aki 7 méterről a kapuba bombázott. 0-1. A gól bizonytalanná tette a mieinket. A 33. percben Barca szöglet után Lenglet lőtt kapura. A labda szerencsénkre elkerülte a kaput. Két perc múlva Martinez szép technikai megoldással szerzett labdát, de 15 méteres lövését Neto védte. A 44. percben Lukaku 17 méteres átlövésével egyenlítettünk. 1-1.

II. félidő. 58. percében Griezman 15 méteres lövését Handanovic hárította. Három perc múlva Lukaku betört az ötösig, óriási helyzetben a kapusba lőtte a labdát. Közben érkeztek a hírek. Előbb a Dortmund vezetett, aztán a Slávia kiegyenlített. Újabb hír, a németek újra vezetnek. Nem jó hír! Közben Lukaku hosszan szöktette magát, oda lett a jó helyzet.A 78. percben Martinez gyönyörűen tartotta meg a labdát, lefordult védőiről és 17 méterről óriási erővel bombázott a kapura. Sajnos a labda elkerülte Neto kapuját. A 74. percben Martinez lőtt gólt, amely les miatt érvénytelen lett. A 80. percben Lukaku gólját érvénytelenítette a játékvezető, les miatt. A 87. percben, a két perccel korábban beállt fiatal Fati 20 méterről a védőink között, a jobb kapufa mellett belőtte a Barca győztes gólját. 1-2. Csapatunk küzdött, próbálkozott még, de mindhiába! 
Kiestünk!
Messi, Piqué, Ter Stegen stb. távollétében is rendkívül erős volt a Barca! Csak elismeréssel lehet szólni az utánpótlás képzésükről. Ez a fiatalokkal tele tűzdelt Barca is nagyszerű erőt képviselt ezen az estén. Igaz bennünket a Fortuna viszont messze ívben elkerült! 
Tovább kell lépni, ahogy Conte is nyilatkozott. Tőlünk is hiányoztak kulcsjátékosok! Rendezni kell a sorokat és figyelni a következő kihívásokra, a bajnokságra, az Európa Ligára és kezdődik a Coppa Italia is
Továbbra is 
FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation