Döntetlen a "farkasok" ellen

A Barca elleni BL mérkőzés előtt 0-0 arányú döntetlent játszott az Inter, a bajnokság 15. fordulójában, az AS Roma ellen. Bár több óriási helyzetünk volt, ezúttal nem sikerült bevenni a római kaput. Ezen a hideg milánói estén, a szerencse is elpártolt tőlünk. A rómaiaknál, a kapus Mirante volt a legjobb. A római csapat kapura tartó lövéseinek száma mindössze hat, azonban a lövéseket tekintetve az Inter fölénye nem fejeződött ki gólban. 
A sérültekkel tizedelt csapatunk előtt nehéz feladat vár kedden. Újabb csodát várunk!

Seria-A TIM 15. forduló. 2019. december 6. 20,45 óra. Milánó G. Meazza Stadion.
FC. Internazionale- AS Roma 0-0.
A csapatok összeállítása: 
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva (46′ 19 Lazaro), 8 Vecino, 20 B. Valero (72′ Asamoah), 77 Brozovic, 34 Biraghi (88′ D’Ambrosio), 10 L. Martinez, 9 Lukaku. V. edző: A. Conte.

AS Roma: (4-2-3-1) 83 Mirante, 18 Santon (16′ 37 Spinazzola),23 Mancini, 6 Smalling, 11 Kolarov, 21 Veretuot, 42 Diawara,77 Mkhitaryan (89′ 24 Florenzi), 7 Pellegrini, 8 Perotti (67′ 9 Dzeko), 22 Zaniolo. V. edző: P. Fonseca.

Játékvezető: Cavarese, partjelzők: Alassio és Ranghetti, 4. J.v.: Maresca, VAR: Mazzoleni, Paganessi.

A mérkőzésről röviden:

Jól kezdett az Inter. A 7. percben hibáztak a római védők. Lukaku szabadon tört be a büntető területre és a jobb sarokba tartó lövését Mirante óriási bravúrral mentette szögletre. Két perc múlva Perotti lövését fogta biztosan Handanovic. Visszaestünk. Tíz-tizenöt perces római fölény következett. Zaniolo fordult le védőinkről és 16 méterről lőtt. Handanovic üggyel-bajjal szerezte meg a labdát. Félóra elteltével újra rákapcsoltunk. Borja Valero átadását Martinez lőtte mellé. A 42. percben Vecino szerzett labdát Perottitól, öt méterről leadott lövésébe Smalling vetődött bele. Oda lett az újabb helyzet! Egy perc múlva, újabb római hiba után Brozovic lőhetett tisztán kapura tíz méterről. Lövése azonban fölé szállt. A félidő vége előtt Martinez és Mancini küzdött a római kapu előtt. Mindketten a földre kerültek. A labda a kapusé lett. Közben Candreva is megsérült.
Jól kezdtük a második félidőt is. A 48. percben Martinez kitűnő labdát adott Vecino-nak, aki 10 méterről lőtt a bal sarok felé. Mirante újra óriási bravúrral mentett. Négy perc múlva Vecino indította Martinezt az alapvonalról. Martinez nem találta el a labdát. Újabb lehetőség maradt ki. A 65. percben Biraghi 20 méteres lövése elkerülte a kaput. Három perccel később Martinez tört kapura, lövése Mirante-ról a védő könyökére pattant. Cavarese és a VAR sem reagált Martinez jelzésére. A 87. percben Vecino az alapvonal közeléből visszajátszott Martineznek, akit Mancini a labdával együtt sodort el. A labda újra a kapusé lett. Maradt a gól nélküli döntetlen. 

Összességében az Inter játszott fölényben, az első félidő egy rövid szakaszát kivéve. Reméljük jó “előkészületi” mérkőzés volt a Barca elleni összecsapás előtt! A riválisok (Lazio- Juve) szombaton este vívnak meg egymással, de ez már nem a mi problémánk!
Mi viszont “vigyázó szemünket” keddre irányítjuk.

FORZA- FORZA INTER!

Start a Conversation