Esős vasárnap a G. Meazzában

Újabb szakadó esőben játszotta le a 14. forduló mérkőzését az Inter ezúttal a kieső helyen álló Spal ellen. Az első félidőben nagy fölényben játszottak a mieink és Lautaro Martinez két góljával megnyugtató előnyhöz jutottunk. Több nagy gólhelyzetet nem sikerült gólra váltani, így a Spal elkerülte a nagy gólarányú vereséget. A második játékrész elején a vendégek Valoti révén szépítettek és több veszélyes támadást vezettek. A mérkőzést végül az Inter magabiztosan megnyerte. Folytatódott a győzelmi sorozat. A Juve viszont otthon döntetlent ért el a Sassuolo ellen, így jelenleg egy ponttal az Inter vezeti a bajnoki tabellát. A hétvégén a Rómát fogadjuk, majd következik a Barca elleni utolsó, mindent eldöntő BL csoport mérkőzés.

Serai-A TIM 14. forduló. 2019 12.01. 15,00 óra. Milánó, G. Meazza Stadion.

FC. Internazionale- Spal 2-1. Góllövők: L. Martinez a 16. és 41.percben és Valoti az 50. percben.

A csapatok összeállítása: 
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva (79′ 2 Godin), 8 Vecino, 77 Brozovic, 5 Gagliardini (79′ 20 B. Valero),19 Lazaro (75′ 34 Biraghi), 10 L. Martinez, 9 LUKAKU. V. edző: A. Conte.
Spal: (3-5-1-1) 99 Berisha, 40 Tomovic, 23 Vicari, 3 Igor (82′ 95 Janovic), 21 Steffrezza (42′ 4 Cionek), 8 Valoti, 6 Vadifiori (70′ 10 Floccari), 11 Murgia, 13 Reca, 19 Kurtic, 37 Petagna. V. edző: L. Semplici.

Játékvezető: M. Irrati, partjelzők:Caliari és Vecchi, 4. Volpi, VAR: Banti és Vivenzi.

A mérkőzésről röviden: 
Az egész mérkőzés szakadó esőben zajlott, azonban a G. Meazza 61 ezer nézőjét ez nem zavarta. Az első félidőben negyed óráig különleges esemény nem történt. A 19. percben Brozovic estében továbbította a labdát Martinez-nek, aki középről jobb felé iramodott és 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0. A 33. percben szerencsével került a labda Lukaku elé, akinek közeli lövésébe beleléptek és szerelték.Egy perc múlva Brozovic nagy lövését védte Berisha. A 41. percben Lukaku pontos labdát küldött Candreva-nak, aki középre ívelt. A kiváló ütemben érkező Martinez védhetetlenül fejelt a jobb alsó sarokba. 2-0. A 46. percben beszorult a Spal. Vecino tíz méteres lövését vágták ki a védők. Az 50. percben Valoti indult a kapunk irányába. Szép cselekkel tört be a büntető területre és a kapunk jobb alsó sarkába lőtt. 2-1. Pár perc múlva Martinez fejelt kapura mintegy 6 méterről, de a kapust találta el. A 60. percben Lukaku küldött jó labdát Candrevának. 20 méteres lövését azonban a kapus kiütötte.Nyolc perc múlva Lukaku perdített labdájával Martinez betört az ötösig és próbálta elhúznia labdát Berisha mellett. A kapus lábbal mentett. Óriási lehetőség volt! Vecino a 72. percben Candreva beadásáról egy gondolattal maradt le, a jobb kapufa tövénél csúszott ki a labda. A 74.percben Brozovic, egy perc múlva a Spal hagyott ki nagy gólhelyzetet. A 83. percben még Vecino próbálkozott, 28-30 méteres lövését Berisha óriási bravúrral ütötte ki.
Az eredmény ezután már nem változott. Ezzel a sikerrel az Inter ebben a bajnoki idényben 12. győzelmét aratta és a a tabella élére ugrott.

Bravúros teljesítmény! Pénteken a Rómát fogadjuk. A sérültek hiánya ellenére is “szépen szalad a szekér”!
A jövő hét elején pedig jön a Barca. Újabb nagy izgalmak elé nézünk! 

De továbbra is:

FORZA INTER!

Start a Conversation