Ünnepi ajándék a Giuseppe Meazzában

Nagyszerű győzelemmel tette boldoggá szurkolóit szombaton az Inter. A sérülésekkel, eltiltásokkal megtépázott kék- fekete csapat ebben a felállásban is magabiztosan felülmúlta a Genova együttesét. A kieső helyen tanyázó piros-kék csapat pedig nagy ambícióval érkezett! Győzni akartak! Az első percekben nem voltak magabiztosak fiaink. Lukaku, és Gagliardini góljai azonban már az első félóra végén megnyugtatta a mieinket. A második játékrészben Esposito, a fiatal ígéret első találatát érte el a felnőtt csapatban, büntetőből. Lukaku óriási bombagólja pedig véglegesen eldöntötte a mérkőzést. Nagyszerű karácsonyi ajándékot kaptunk! Köszönjük!

Seria-A TIM 17. forduló. 2019. december 21. Milánó. G. Meazza Stadion. Mintegy 57 ezer néző.
FC Internazionale – CFC Genova 4-0. Góllövők: Lukaku a 31. és 71. Gagliardini a 35. és Esposito büntetőből, a 64.percben.
Az Inter összeállítása: (3-5-2) 1 Handanovic, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 95 Bastoni, 87 Candreva (74’ 19 Lazaro), 8 Vecino, 20 B. Valero, 5 Gagliardini (72’ 12 Sensi), 34 Biraghi (78’ 21 Dimarco), 30 Esposito, 9 Lukaku. Vezető edző: A. Conte.


A Genova összeállítása: (4-3-1-2) 97 Radu, 14 Biraschi, 17 Romero, 4 Criscito, 18 Ghiglione, 15 Jagiello (63’ 65 Rovella), 21 Radovanovic, 29 Cassata, 28 Agudelo, 9 Sanabria (75’ 56 Cleonise), 99 Pinamonti (72’ 30 Favilli). vezető edző: Thiago Motta.


A Játékvezető: Parietto, vonalbírók: Colarossi és Gori, 4. játékvezető: Abbatista, VAR: Dibello és De Meo.

A mérkőzésről röviden:
Álmosan kezdtek a mieink. A vendégek nagyon igyekeztek és az első percekben pontos passzokkal tartották a labdát. Veszélyt azonban nem jelentettek Handanovic kapujára. Félórai játék után Candreva futott el a jobb oldalon és beadását Lukaku erőteljes jó ütemű fejessel küldte a bal alsó sarokba. 1-0. Két perc múlva Lukaku a genovai kapu előteréből passzolt Gagliardini-nek, aki a kapu jobb oldalába bombázott. Radu még beleért a labdába, hárítani azonban már nem tudott. 2-0. A 37. percben Candreva tört a genovai kapu felé. Lövése Lukaku-t találta telibe. A 46. percben Romero „gólpasszt” adott Lukaku-nak, aki óriási helyzetben 6 méterről Radut találta telibe. Az 53. percben a vendégek is kezdeményeztek. Agudelo 25 méteres lövése azonban elkerülte az Inter kapuját. A 60.
percben Sanabria cselezett az Inter 16-osánál, lövését azonban Handanovic kiütötte. Három perc múlva Agudelo a büntetőterületen belül buktatta Gagliardinit. Parietto a 11-es pontra mutatott. A büntetőrúgást Lukaku átengedte a 17 esztendős Esposito-nak. A fiatal tehetség rendkívül magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. 3-0. Pár perc múlva Sanabria 17 méterről óriási lövést irányított Handanovic kapujára. Az Inter hálóőre ezúttal is bravúrral mentett. A 71. percben gyönyörű Inter támadást láthattunk. Candreva a védőktől kapott pontos átadást és Vecinonak továbbította a labdát. Vecino sarokkal továbbította tovább Candreva-nak, aki Lukaku-nak passzolt. Gólgyárosunk egy remek csel után hatalmas erővel bombázott a kapu jobb felső sarkába. A labda a felső lécet érintve csapódott a hálóba. 4-0. Óriási találat! A mérkőzés hátralévő részében Sensinek és Lukakunak volt még helyzete, ezek azonban kimaradtak.

Az Inter jól zárta a 2019. esztendőt. Jelenleg vezeti a bajnoki tabellát. Pontszámok tekintetében egyformán állunk a zebrákkal. A bajnokság vége még nagyon messze van! Örömmel láthatjuk, hogy a hiányzó meghatározó játékosokat is jól helyettesítették a szombati keret tagjai. Bizakodjunk a jó folytatásban a bajnokságban, a kupa szereplésben és helytállást az Európa ligában!

MINDEN INTER SZURKOLÓNAK BÉKÉS, ÖRÖMTELI KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG, INTER SIKEREKBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNUNK!

Start a Conversation