Vízi csata Torinóban

Szakadó esőben, több rekordot megdöntve, magabiztosan nyert az Inter a torinói Olimpiai Stadionban. A hatalmas  esőzéseknek köszönhetően, egy kicsit később kezdődött mérkőzés. A pályamunkások az utolsó percekig próbálkoztak javítani a helyzeten. Mindhiába, az eső végig zuhogott a mérkőzés ideje alatt. Handanovic a második félidőben bokáig érő vízben (pocsolyában) volt kénytelen helyt állni. Kitűnően! Lautaro Martinez és Lukaku újra eredményes volt. Romelu 13 mérkőzésen tíz gólt szerzett és ezzel beérte Nyers Istvánt, aki hasonlóan az Inter kiváló játékosa volt a negyvenes évek végén. Rekord az Inter számára, hogy az eddigi összes idegenbeli mérkőzését megnyerte, a bajnokság kezdete óta. Ezzel a győzelemmel a zebrák nyakán maradtunk, akik szintén győztek idegenben. De hogyan?! Szerdán Prágában BL mérkőzés következik. Reméljük a fárasztó “vízilabdázás” nem vett ki nagy energiát a fiúkból. Szomorú hír azonban, hogy Barella megsérült! 

Seria-A TIM 13. forduló. 2019. november 23. 20,45 óra, Torinó ” Olimpico Grande Torino” Stadion.

TORINO FC – FC INTERNAZIONALE  0-3. Góllövők: L. Martinez a 12., De Vrij a 32. és R. Lukaku az 55. percben.

 A csapatok felállása: Torino FC: (3-5-2) 33 Sirigu, 5 Izzo, 33 Nkoulou, 36 Bremer (57′ 34 Aina), 29 De Silvestri, 29 Meité, 8 Baselli (71′ 21 Berenguer), 15 Ansaldi, 7 Lukic, 24 Verdi, 9 Belotti ( 14′ 11 Zaza). Vezető edző: W. Mazzarri.

FC Internazoinale: (3-5-2) 1 Handanovic, 2 Godin, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 33 D’Ambrosio (83′ 21 Di Marco), 8 Vecino, 34 Biraghi, 77 Brozovic, 23 Barella (46′ 20 B. Valero), 9 Lukaku, 10 L. Martinez (69′ 87 Candreva). V. edző: A. Conte.

Játékvezető: Maresca, vonalbírók: Meli és Biondi, 4. J.vezető.: Fabbri, VAR: Mazzoleni és Paganessi

A mérkőzésről röviden:

Már a 4. percben Lukaku kapott távolról egy átadást, amely leperdült a lábáról és a kapushoz került. Két perc múlva Belotti megsérült. A 7. percben Ansaldi éles beadását Handanovic öklözve ütötte ki. A 12. percben Belotti elhagyta a pályát. Még ebben a percben Sirigu kirúgásából Martinezt ugratták ki a mieink. Lautaro ezúttal feltűnően gyors volt és a védőket faképnél hagyva, a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1. Zaza állt be  Belotti helyére. A gránát vörös csapat is próbálkozott. Előbb Verdi lőtt mellé, majd Ansaldi lövését védte Handanovic. A 31. percben Lukaku tisztán fejelhetett kapura egy bal oldali beadást. Azonban Sirigu óriási bravúrral ütötte ki a labdát. Egy perc múlva az Inter kis szöglettel próbálkozott. Biraghi a jobb oldalról egy hosszú átadást küldött a torinói kapu felé. A szemfüles De Vrij a jobb kapufa tövénél a későn eszmélő Sirigu mellett a hálóba bombázott. 0-2. Tíz perc múlva labdát szereztünk a saját térfelünkön. Martinez, Lukaku és Barella tört a torinói kapu felé. Lukaku Barellának passzolt, aki 14 méterről nagy erővel lőtt kapura. A lövést Sirigu újra bravúrral ütötte ki. Nagy helyzet volt! Később Barella megsérült. A 48. percben jobb oldali torinói beadás után, Vecino és De Silvestri emelkedett a beadásra az ötös vonal tájékán. Szerencsére a labda kipattant az alapvonalon kívülre. A második játékrész harmadik percében torinói szabadrúgás következett a bal oldalról. Az élesen becsavart labdát Izzo 6 méterről mellé fejelte. Az 55. percben újabb labdaszerzés után Brozovic átadását Lukaku mintegy 15 méterről Bremer lába között lőtte a torinói kapu jobb oldalába. 0-3. Ez volt Lukaku tizedik találata az Interben. A 83. percben Lukaku növelhette volna góljainak számát. Hasonló helyzetben mint a gólnál, azonban a jobb kapufa mellé lőtt. Az eredmény ezután már nem változott. Hosszú évek után az Internek sikerült legyőzni a “toro”-t otthonában. Dicséret illeti a csapatot! 
Conte is nyilatkozott. “Ezúttal a szilárd védekezés és a jó csapatmunka jellemezte a csapatot. Martinez és Lukaku fejlődik és tovább fejlődhet. 22 és 26 évesek, még tíz évig erősíthetik az Intert. Öröm őket edzeni, meghallgatnak és valami rendkívüli dolgot akarnak tenni. A következő BL mérkőzésről: tudjuk, hogy csak egy eredmény fogadható el. Nem tudni, hogy fog menni, de azt tudom, hogy a fiúk mindent elkövetnek majd a sikerért.” Vázlatosan ezt nyilatkozta a mester.
Úgy legyen!

FORZA INTER!

Start a Conversation