Győzelem a veronai beton védelem felett

A dortmundi események után, rendkívül nehéz perceket élt át a csapat a bajnokiság 12. fordulójában. A G. Meazza-ban 66 ezer néző biztatta az Intert. A mérkőzés nem a legjobban indult, hiszen Handanovic nagy hibája után a Verona büntetőből vezetéshez jutott. Sziklakemény védelmével óriási ellenállást tanúsított a szüntelenül rohamozó kék-fekete csapatnak. A 65. percig! Hála Lazaro-nak, akinek remek ívelését Vecino szép fejes góllal értékesítette. Lukaku óriási helyzeteket hagyott ki, és Martinez is ezúttal gyengébb teljesítményt nyújtott. A győzelmet Barelli csodálatos gólja biztosította. Dicséret a Guiseppe Meazza közönségének! Buzdították,hajtották játékosainkat! 
A keddi kisiklást el kellene felejteni és tovább dolgozni! Reméljük a jó folytatást!

Seria-A TIM 12. forduló. 2019.november 9. 18 óra. Milánó. G. Meazza Stadion, 66 ezer néző.

FC Internazionale – Hellas Verona 2-1. Góllövők: 19′ Verre (büntetőből), 65′ Vecino és a 83. percben Barella.
A csapatok összeállítása:

FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 19 Lazaro (85′ 33 D’Ambrosio), 23 Barella, 77 Brozovic, 8 Vecono, 34 Biraghi (63′ 87 Candreva), 9 Lukaku, 10 L. Martinaez (81′ 30 Esposito). Vezető edző:A. Conte.
Hellas Verona: (3-4-3) 1 Silvestri, 13 Rahmani, 33 Empereur, 21 Gunter, 5 Faraoni, 34 S. Amrabat, 32 Pessina, 88 Lazovic, 20 Zaccagni (66′ 5 Turino), 14 Verre (63′ 8 Henderson), 29 E. Salcedo. V. Edző: I. Juric.

Játékvezető: P. Valeri, vonalbírók: Bottegoni, Rocca, 4. Jv.: Di Martino, VAR: Giacomelli, Vivenzi.

A mérkőzésről röviden:

Az Inter első kezdeményezése Biraghi szabadrúgása jelentette a 4. percben, Silvestri azonban öklözve mentett. Salcedo két perc múlva lőhetett a kapunkra, azonban Handanovic is hárított. Percekkel később Martinez maradt le Biraghi jó labdájáról. A 18. percben kontrázott a Verona. Zaccagni vált le védőinkről és szabadon tört kapunk felé. Handanovic kifutott és elvetődve próbálta elérni a labdát, azonban a támadó lábát is elérte. Valeri büntetőt ítélt. Verre volt a végrehajtó és nem hibázott. 0-1. Óriási nyomást helyeztünk a veronai csapatra. A 25. percben Martinez átadását Lukaku lőtte kapura. Silvestri kivédte, egy perc múlva pedig 10 méterről lőtt mellé Lukaku. Újabb perc múlva Brozvic 17 méteres lövése a felső kapufa tetején csúszott fölé. Tíz perc múlva De Vrij 30 méterről lőtt. Silvestri ezt a nagy lövést is semlegesítette. A félidő vége előtt Vecino az alapvonal közeléből lőtt a rövid sarok felé. Silvestri a gólvonalon fogta meg a labdát. A labda terjedelmének mintegy 10 %-a volt csupán a gólvonalon! A második félidő is nagy Inter nyomással kezdődött, több helyzettel. A 65. percben Lazaro kapott jó labdát Bastoni-tól. A jobb szélről beívelt labdáját a jó ütemben felugró Vecino, a jobb alsó sarokba fejelte. Végre megszületett az egyenlítő találat! 1-1. A 73. percben Bastoni, 3 perccel később Candreva veszélyeztetett. A 80. percben Lukaku egy tisztán kapott labdával a kifutó Silvestrivel találta magát szemben. Az üresen tátongó kapu helyett “ijedtében”, a kapus kezébe fejelte a labdát! Három perccel később Barella kapott labdát a veronai térfél közepén. A fiatal, tehetséges játékos senkitől sem zavartatva tört a kapu felé és 18 méterről egy parádés gólt lőtt. Csavart lövése a veronai kapu bal felső sarkába csapódott. 2-1. Ezzel a találattal eldőlt! A három pontot újra begyűjtötte az Inter! 

Egy nagyon masszív védelmet sikerült végül áttörni. Ez önbizalmat adhat! Egy újabb szünet következik, aztán folytatódik a bajnoki és a BL sorozat.

Két érdekes hír ellenfeleinkről: a Napoli 0-0 arányú döntetlent játszott otthon a Genova ellen. A Dortmund nagyarányú (4-0) vereséget szenvedett Münchenben a Bayern-től.

 Továbbra is:

FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation