Három pont Brescia-ból

Fontos győzelemmel távozott Brescia-ból tegnap este az Inter. A fárasztó sorozatban kemény, agresszív ellenféllel kellett megküzdeni csapatunknak. Martinez és Lukaku góljaival megnyugtatónak tűnő előnyhöz jutottunk, azonban a második játékrészben a fehér-kékek óriási erőfeszítést tettek az egyenlítésre. Negyedórával a befejezés előtt Bisoli közeli lövését Handanovic kiütötte ugyan, azonban Skriniar lábáról az a felső léc alá vágódott. Szerencsétlen öngól!
Az egyenlítés azonban nem sikerült a Brescia-nak! A három ponttal egy napig a táblázat vezető helyére kerültünk. A szerdai mérkőzések még hátra vannak, köztük a Juve mérkőzése is. Aztán szombaton Bolognába, majd a következő héten kedden, Dortmundba utazik a csapat. Óriási kihívás vár a fiúkra!

Serie-A TIM 10. forduló. 2019. október 29. 21 óra. Brescia, Stadio Rigamonti.
Brescia – FC Internazionale 1-2. Góllövők: L. Martinez a 23. Lukaku a 63. és Skriniar a 76. percben (öngól).

A csapatok összeállítása:
Brescia Calcio: (3-5-2) 22 Alfonso, 19 Mangraviti (75′ 6 Ndoj), 15 Cristana, 5 Gastaldello (68′ 26 Martella), 2 Sabelli, 25 Bisoli, 4 Tonali, 28 Romulo (86′ 21 Matri), 3 Mateju, 9 Donnarumma, 45 Balotelli. Vezető edző: E. Corini.
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva, 5 Gagliardini, 77 Brozovic, 23 barella, 18 Asamoah (81′ 34 Biraghi), 9 Lukaku (86′ 30 Esposito), L. Martinez. Vezető edző: A. Conte.

Játékvezető:M. Fabbri, partjelzők: Peretti, Di Vuolo, 4. Játékvezető: Pasqua, VAR: Aurelio, Schenone.

A mérkőzésről röviden:
Jól kezdett az Inter.Az első percekben Candreva , Martinez is veszélyeztette a fehér-kékek kapuját. Lukaku 10 méterről mellé fejelte Barella bal oldali beívelését. A 12. percben ígéretes támadás során Candreva-t szerelték. A szöglet után Martinez került jó helyzetbe, azonban nem tudta lekezelni az éles beadást. Öt perc múlva Lukaku és Candreva kapura tartó lövését blokkolták a védők. Nagy volt az Inter nyomás ebben az időszakban. A 22. percben az ex Interes Balotelli tört a kapunk felé, 17 méteres lövését blokkolták védőink. Egy perc múlva Martinez szerzett labdát a Brescia térfelének közepén. Néhány métert vezette a labdát, majd mintegy 30 méterről ellőtte azt. A labda Cistana lábáról magasra perdülve Alfonso felett a hálóba vágódott. 0-1.  A 24. percben Tonali is kísérletezett, 25 méterről lőtt, Handanovic azonban bravúrral mentett. Tíz perccel később Ve Vrij fejelt fölé, szögletrúgás után. 
A második félidőben aktívabb lett a Brescia. A 47. percben Balotelli 19 méteres lövését Handanovic kiütötte. Két perc múlva Lukaku labdát veszített, az ellentámadásból Balotelli a jobb kapufa tövénél kirúgta a labdát. Beszorult az Inter. Handanovic és a védők is eredményesen hárították a fehér- kék csapat próbálkozásait. A 63. percben Lukaku tört be jó cselekkel a Brescia büntető területe felé és 19 méterről a jobb felső sarokba bombázott. 0-2. 
Újra Lukaku hozta jó helyzetbe Martinezt, akinek lövését blokkolták a védők, a 66. percben. Egy perc múlva Martinez indította Candreva-t. 10 méteres lövését újra blokkolták a hátvédek. A Brescia is tovább rohamozott, Balotelli öt méterről fejelt kapura. Handanovic bravúrral ütötte ki, a labda újra Balotelli elé került, aki a kapu torkából fölé lőtt! Óriási szerencsénk volt! A 76. percben Bisoli tört előre az Inter alapvonaláig és 7 méterről éles szögből lőtt kapura. Handanovic hárított, azonban a labda Skriniar lábáról a felső léc alá vágódott. 1-2. A 80. percben Inter szöglet után Balotelli mentett a jobb kapufa tövénél. Az eredmény ezután már nem változott.

A második félidőben érződött a fáradság a mieinken. A szombati Bologna elleni mérkőzésig egy kicsivel több idő lesz a pihenésre, azonban a jövő héten kedden a Dortmund következik. Mindkét mérkőzést idegenben játsszuk.
Reménykedjünk és bízzunk a helytállásban! 

FORZA INTER!

Start a Conversation