Siker a Borussia ellen, a halálcsoportban

Megszerezte első győzelmét a BL “F ” csoportjában az Inter. Megérdemelten! Lautaro Martinez és Candreva szerezte a gólokat, és Martinez még büntetőt is hibázott. Védőink kiválóan zárták a gyors Borussia játékosok lövési kísérleteit. Összességében az egész csapatot dicséret illeti, pl. Martinez, Lukaku is közreműködött a sárga mezesek támadásainak szűrésében. Nagy öröm a fiatalok, Barella és a debütáló Esposito játéka! Nagyon fontos három pontot szereztünk, de még közel sincs vége! Nehéz lesz a Dortmund elleni visszavágó, a Slavia elleni idegenbeli és a Barca elleni otthoni összecsapás is. Épülő csapatunk jó kezekben van! Mille grazie Signor Conte!

Bajnokok Ligája  “F” csoport 3. mérkőzés. 2019.október 23. 21 óra. Milano, G. Meazza Stadion.
FC. Internazionale-Borussia Dortmund 2-0. Góllövők: L. Martinez a 22. és A. Candreva a 89. percben.
A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva, 18 Asamoah (80′ 34 Biraghi), 5 Gagliardini, 77 Brozovic, 23 Barella, 10 L. Martinez (90′ 20 B. Valero), 9 Lukaku (62′ 30 Esposito). Vezető edző: A. Conte.
Borussia Dortmund: (4-4-2) 1 Burki, 16 Akanji (74′ 34 Larsen), 15 Hummels, 33 Weigl, 14 Schulz, 5 Hakimi, 6 Delaney, 28 Witsel, 23 Hazard (84′ 13 Guerreiro), 19 Brandt, 7 Sancho. Vezető edző: L. Favre.
Játékvezető: Taylor, partjelzők: Beswick, Nunn, 4. J.v.: Coote, VAR: Attwel,Tierney.

A mérkőzésről röviden:
A mérkőzés első része a puhatolózás jegyében folyt.A 19. percben Candreva jobb oldali ívelt labdájáról Martinez egy kissé lemaradt. A 22. percben De Vrij pontosan ívelt Martinez felé, aki mellel vette le a labdát és a vetődő Burki mellett a hálóba talált. A VAR elemzés szerint is szabályos volt a találat. Bravó Martinez!
                                                                             1-0. 
Tíz perc múlva Martinezt fellökték a 16-oson belül, Taylor tovább engedte a játékot. A 46. percben veszélyes Dortmundi támadás után Sancho a jobb oldalról mintegy hét méterről leadott lövését Handanovic bravúrral hárította, majd Candreva vágta ki a mezőnybe. A második félidő elején Asamoah-Barella- Candreva összjáték után, Candreva fölé durrantott. A Dortmund fölénybe került. Skriniar állítja meg a támadást az 50. percben, majd Handanovic szerzett labdát Sancho elől. A 64.percben újra Handanovic védte Brandt lövését. A 75. percben óriási kavarodás az Inter kapuja előtt, végül Candreva vágta ki a labdát. Továbbra is  nyomás alatt maradtunk! A 81.percben a csereként beállt fiatal(17 éves) Esposito villámgyorsan indult a Dortmund kapuja felé. A két védő közül Hummels felvágta és Taylor ezúttal büntetőt ítélt. Martinez végezte el a büntető rúgást és kihagyta. Rosszul végezte el és Burki is jó irányba vetődött! A 89. percben aztán eldőlt a találkozó! Brozovic előre ívelt labdájára Candreva érkezett, egy 80 méteres sprint után, nagyon jó ütemben és mintegy tíz méterről Burki és a bal oldali kapufa között félmagasan bombázott a hálóba.
                                                                         2-0.

Bravó Candreva, ezt vártuk már régen! Óriási találat volt! A mérkőzés ezután már nem változott.

Nagy siker ez csapatunknak és reméljük további önbizalmat ad a jövőt tekintve! Nincs megállás, jön a szombati bajnoki, aztán újra BL. Nagyon szorítunk!

FORZA-FORZA INTER!

Start a Conversation