Milánó most kék-fekete színben pompázik

Magabiztos Inter győzelem a milánói derbin, egy fordulatos, izgalmas mérkőzésen. A keddi BL mérkőzést feledve, újra a megkezdett utat követve játszottak a fiúk és csodálatos estét szereztek nekünk szurkolóknak. Védelmünk jól zárt, közép pályásaink is jól végezték munkájukat. Támadóink is egyre jobban teljesítenek. Ezzel a győzelemmel továbbra is vezetjük a bajnoki tabellát és készülhetünk a következő, nem egyszerű feladatra. Hosszú, viharos út vár még a csapatra, de továbbra is FORZA INTER!

Seria-A-TIM 4. forduló, 2019.szeptember 21. 20,45 óra. Milánó, G. Meazza Stadion.
AC Milan-FC Internazionale:  0 – 2. Góllövők: Brozovic a 49′ és Lukaku a 78. percben.

A csapatok felállása: AC Milan 99 Donnarumma, 12 Conti, 22 Musacchio, 13 Romagnoli, 68 Rodriguez (72′ 19 Hernandez), 79 Kessié,20 Biglia,10 Calhanoglu (64′ 39 Paqueta), 8 Suso, 9 Piontek, 17 R. Leao (83′ 18 Rebic). Vezető edző:M. Giampaolo.
FC Internazionale: 1 Handanovic, 2 Godin, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 33 D’Ambrosio, 23 Barella (82′ 87 Candreva), 77 Brozovic, 12 Sensi (71′ 8 Vecino), 18 Asamoah, 10 L. Martinez (76′ 16 Politano). Vezető edző: A. Conte.
Játékvezető:Doveri, partjelzők: Ranghetti és Lo Cicero, 4. Jv.: Maresca, VAR: Irrati és Carbone.

A mérkőzés érdekesebb részei:
Az Inter agresszív játékkal kezdett. Martinez a 10. percben egy hazaadott labdát becsúszva, Donnarummát megelőzve, a kapu mellé gurította. Néhány perc múlva Kessié vágta fel támadónkat. A szabadrúgást Sensi a sorfalba lőtte. A 18.percben Lukaku került helyzetbe, 8 méteres lövését a kapus kiütötte. Három perc múlva Sensi- Martinez összjáték után Martinez lövését a kapus kiütötte. D’Ambrozio a kipattanó labdát a kapufára lőtte. Két perccel később a Milan veszélyeztetett. Kessié betört a büntető területre, védőink mentési kísérlete után a labda Piontekhez került, aki a hosszú sarokba lőtt. A VAR elemzés után derült ki, hogy Kessié kezét érte a labda, így a gól érvénytelennek bizonyult.
Ekkor többet kezdeményezett a Milan is. Calhanoglu a 26. percben 20 méterről lőtt mellé. Kilenc perccel később Sensi ollózó lövését a kapus kiütötte. A labda Martinezhez került, akinek lövését Donnarumma újra kiütötte. A kipattanó labdát D’Ambrosio belőtte. A VAR elemzés les miatt, érvénytelenítette a gólt. A 40. percben Suso szerelte Sensit a Milan térfelén és végig robogott a pályán, az Inter 16-os vonaláig. Lövését Asamoah semlegesítette, jó becsúszással. A 44. percben Leao ívelt középre, Piontek szerencsére fölé fejelte a labdát. A második félidőben újra jól kezdett a csapat. A 49. percben szabadrúgást végezhetünk el a Milan kapujától 18.méterre a bal oldalon. Sensi és Brozovic készülődött. Végül Brozovic a védők elé futott, Sensi legurított labdáját pedig a védők között kapura lőtte.A labda irányt változtatva a kapu bal alsó sarkában kötött ki. Martinez is próbált segíteni, azonban szerencsére nem avatkozott játékba. Újabb VAR elemzés következett. A gól érvényes volt! 0 – 1. A sok helyzet után végre vezettünk.
Továbbra is nyomást gyakoroltunk a piros-feketékre. A 58.percben Brozovic, három perccel később Martinez lövését védte Donnarumma. Később a Milan kezdett feljönni és nyomás alatt tartotta a mieinket. Védőink azonban rendre megállították a Milan támadásait. A 78. percben Godin remek labdát ívelt Barellának, aki tökéletesen ívelt középre. Lukaku, Romagnoli mellett magasra emelkedve csúsztatott a kapu bal felső sarkába. 0 – 2. Tökéletes befejezés! Két perc múlva a csereként beállt Politano kapott finom átadást Lukakutól és egy csel után lőtt kapura. A labda a felső lécen csattant. Öt perc múlva a Milan játékosa is a jobb kapufát találta el közelről. Az öt perces hosszabbításban a csereként beállt Candreva üres területen a bal oldalon, jól indult a Milan kapuja felé. Kapura tartó lövésébe beleért egy védő és a labda a kapufát eltalálva a gólvonal előtt gurult el. Nem volt érkező ember! Ez volt a mérkőzés utolsó nagy helyzete.

A milánói derbi Inter sikerrel végződött. A csapat ezúttal meggyőző fölényben játszott. Várjuk a jó folytatást!
Igaz, messze még a vége, így várjuk a további fejlődést. Úgy tűnik, hogy Conte révén jó kezekben van a gárda.
Érdekes hír, hogy tegnap este a Barca 2-0 arányú vereséget szenvedett a Granada csapatától. Ott is vannak problémák!

Köszönjük fiúk! Nekünk szép esténk volt tegnap!

FORZA – FORZA  INTER!

Start a Conversation