Nehéz kezdés a Bajnokok Ligájában

Kínkeserves döntetlennel kezdett az Inter a BL csoportmérkőzésén a Slavia ellen. Ahogy azt Conte megjósolta, nem lesz könnyű a Cseh bajnok elleni összecsapás. Keményen letámadtak bennünket és nagyon pontos, gyors játékkal nem hagyták a mieinket kibontakozni. Nem volt ellenszerünk, hogy a bajnokságban megszokott labdatartást és nyomást rákényszerítsük a prágai együttesre. A második félidőben a Slavia szerzett vezetést Olayinka révén és továbbra is veszélyesek voltak támadásaik. A nyolc perces hosszabbítás nekünk kedvezett, Barella találatával sikerült kiegyenlítenünk. 

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, 2019. szeptember 17. 19 óra, Milánó, G. Meazza Stadion.
FC Internacionale-Slavia Prága 1-1. Góllövők: Olayinka 63′ és Barella a 92. percben.

A két csapat összeállítása: FC internazionale: (3-5-2) 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 87 Candreva (49′ 19 Lazaro) 5 Gagliardini, 77 Brozovic ( 71′ 23 Barella), 12 Sensi, 18 Asamoah, 10 L. Martinez (71′ 16 Politano), 9 Lukaku.
Vezető edző. A. Conte.
Slavia Prága: (4-2-3-1)  1 Kolar, 5 Coufau, 15 Kudela, 2 Hovorka, 18 Boril, 27 Traoré (60′ 12 Zelezny), 23 Soucek, 28 Masopust (79′ 29 Helal), 7 Stanciu, 9 Olayinka (85′ 17 Provod). Vezető edző: Trpisovsky.

Játékvezető: Buquet (Franciaország), partjelzők: Debart és Pacelli, 4. játékv.: Delerue, VAR assziszt.: Letexier,Millot.

A mérkőzésről röviden:
A prágai csapat már az első percekben letámadásokkal keserítette meg az Inter életét. A 7. percben Stanciu szabadrúgását Handanovic védte. Öt perc múlva Sensi szabadrúgását De Vrij jó pozícióban, közelről fölé fejelte. A 16.percben D’Ambrosio-Sensi-Martinez összjáték után támadónk lövése mellé szállt. Két perc múlva D’Ambrosio fejelt kapu mellé, mintegy 5 méterről. A 46. percben Lukaku felé ívelt labdát a védők és a kapus is elvétette. A labda támadónkra pattanva elkerülte az üres kaput. A második félidőben jól kezdtünk. Sensi jól indította Martinezt, aki a jobb oldalról közelről Kolarba lőtte a labdát. Az 51. percben Stanciu 17 méteres lövését védte Handanovic, két perc múlva újra próbálkozott és 18 méterről bombázott fölé. A 61. percben a frissen beállt Lazaro ívelt a jobb oldalról, a labda azonban elszállt Lukaku feje felett. Két perc múlva Olayinka a jobb oldalról középre játszott a csereként beállt Zelezny- nek, aki hatalmas lövést küldött kapunk felé. Handanovic bravúrral ütötte ki a labdát, azonban Olayinka szemfüles volt és a kapunk jobb alsó sarkánál, mintegy 1 méterről a léc alá bombázott. Kapusunk tehetetlen volt.       0-1.      
Továbbra is motiváltabbnak tűnt a prágai csapat. Előbb Stanciu, majd Zelezny lőtt fölé 17-18 méterről. Percekkel később Skriniar blokkolt szenzációsan egy lövést. A csereként beállt Barella kétszer is próbálkozott, lövései azonban rendre fölé szálltak. A 88. percben újra Stanciu lőtt kapura, Handanovic azonban védte a lövést. Nyolc perc hosszabbítás következett. Csapatunk felébredt. A 92. percben szabadrúgáshoz jutottunk 18 méterre a Slavia kapujától. Sensi végezte el a szabadrúgást. Lövése a felső lécet találta el, a furcsán kipattanó labdát Barella lőtte kapura, amely a védők között a hálóban kötött ki. 1-1. Megmenekültünk a vereségtől!

Conte nyilatkozata a mérkőzés után, zárszó is lehet: ” A Slavia Praha keményen letámadott bennünket, könyörtelenül ellenállt minden kísérletünknek. Szenvedtünk, nem sikerült megtalálni az ellenszert. Elégedetlen vagyok a teljesítménnyel,nem sikerült azt játszani, amit tudunk. Én vagyok elsősorban a felelős. Nem beszélek egyénekről, mert ma az egész csapat gyenge volt. Folytatni kell a megkezdett munkát, az én feladatom, hogy javuljon a csapat játéka.” 
Talán vigasz lehet lehet számunkra, hogy a Barca is döntetlent ért el Dortmundban. Amennyiben a Slavia ezt a formát tartani tudja, megkeserítheti nekik is az életüket!

Továbbra is:
FORZA INTER!

Start a Conversation