Alexis Sanchez kölcsönben az Interé!

Alexis Sanchez hivatalosan is az Inter játékosa. A chilei támadó 1 éves kölcsönben érkezik. 

Tocopilla, Chile. Egy kis város alig 25 ezer lakossal. Ez volt az a hely ahol Alexis elkezdett futballozni, az utcán a barátaival, úgy hogy még cipőjük sem volt. Alexis már akkor is a legjobb volt társai között, az egész napot az utcán töltötte, de nem csak a játék szeretete miatt, hanem hogy segítsen édesanyjának amiben csak tudott. Elvállalt mindenféle kisebb munkát, illetve a labdával való trükközésével is szerzett egy kevés aprópénzt a családjának.

Nagy jövő állt előtte, és semmi mást nem akart, csak focizni. Az első csukáját a város polgármestere ajándékozta neki, és ezeket viselte az első igazi csapatában, a Cobreloa-ban. Itt, ebben a kis Atacama sivatag-beli csapatban fedezte őt fel az Udinese, úgy hogy a két város között több mint 10 ezer kilóméter a távolság. Két kölcsönjáték előzte meg Európába érkezését, először a Colo Colo (ahol két bajnoki címet nyert) majd a River Plate (Argentín bajnoki cím 2008-ban) tudta sorai között a támadót. Ezek után, hosszú várakozást követve megérkezett Udinébe.

Saját országában már ekkor kiérdemelte az “El Niño Maravilla” azaz a Csodagyerek becenevet. Alacsony termetéből fakadó “hátrányát” találékonysággal, sebességgel, és hihetetlen technikával egyensúlyozta. Három szezon alatt az olasz élvonalban folyamatosan fejlődött, néha már-már megállíthatatlan volt, és nem kellett sokáig várni hogy a Barcelona felfigyeljen rá. A Katalán klubbal UEFA Szuperkupát, Klubvilágbajnokságot, két Spanyol Szuperkupát és egy Copa del Rey-t nyert. Innen vette meg az Arsenal, majd két FA Cup és három Community Shield elhódítása után a Manchester United.

Időközben legendává vált a “La Roja”-ban, azaz a Chilei nemzeti csapatban. Ő tartja mind a pályáralépési (130) és a gólrekordot is (43), és nagy szerepe volt a 2015-ös és 2016-os Copa America sikerekben.

Alexis Sanchez az ötödik Chilei az Inter történelmében, Ivan Zamorano, David Pizarro, Luis Jimenez és Gary Medel után. Vannak régi ismerősei is: Samir Handanovic és Kwadwo Asamoah is a csapattársa volt Udinében, Romelu Lukaku pedig a Manchester Unitednél.

Alexis életében a futball jelentett mindent, és akkor volt a legboldogabb ha rúghatta a labdát. Ezentúl erre lesz lehetősége a Nerazzurri színeiben, ezért egyöntetűen üdvözli, és kíván neki az egész Interes szurkolótábor sok sikert!

Start a Conversation