Cristiano Biraghi visszatért!

Cristiano Biraghi újra az Inter játékosa. A védő a Fiorentinából érkezett kölcsönbe, opciós joggal a transzfer véglegesítésére.

Baltimore, Maryland. Az Inter épp a Manchester City ellen játszott felkészülési mérkőzést a Pirelli Kupa sorozatban. Egy fiatal játékos kékfekete mezben, aki épp hogy csatlakozott a felkészülés alatt az első csapathoz, óriási jobb lábas lövést eresztett meg, ami a felső sarokba vágódott. A játékos még nem volt 18, alig hitte el, hogy ez megtörténhetett, kezeibe temette az arcát örömében.

A lövése előtt hosszú utat járt be: Cernusco sul Naviglioban született 1992 szeptember 1-én. Gyerekkorában egy rövid Atalantai játék után az Inter akadémiájához került. Végig járta az U13, U15, U17-es korosztályos csapatokat (utóbbin egy derbi gólt is szerzett), majd egy Pro Sestoi kitérő után az Inter Primaveraba került. Két szezon alatt 56-szor lépett pályára és kétszer volt eredményes az U19-ben. A 2010-es nyári tornán csatlakozott a felnőttekhez. A következő szezonban két Bajnokok Ligája mérkőzésen jutott szóhoz: a Twente és a Werder Bremen ellen, és ez a bemutatkozás egy igazi álom volt számára. Megnyerte a 2011-es Viareggio Kupát, majd több olasz csapatnál is megfordult: Juve Stabia, Cittadella, Catania, Chievo, és egy külföldinél, a Granadánál is. Ezt követte a Pescara, majd két szezon a Fiorentinában, ahonnan a válogatottba is bekerült (5 mérkőzés/1 gól). 

Nagy tenisz rajongó, példaképe Roger Federer akinek csodálja a higgadtságát a legfontosabb pillanatokban. Másik példaképe Davide Astori, aki megtanította neki mi az a tisztelet, szenvedély és alázatosság, ami mostanra jellemzi a Nerazzurri védőjét is. Készen áll ismét felhúzni a kékfekete mezt, és felszántani a baloldalt, követve a gyerekkori álmát, ami részben valósult meg eddig, és most teljessé teheti.

Sok sikert nálunk, Cristiano!

Start a Conversation