Bravúros kezdés

Megkezdődött a Seria-A 2019/2020. bajnoki szezon. Az első forduló zárómérkőzésén az Inter fölényes győzelmet aratott az újonc Lecce felett. Mondhatnánk, ez természetes! Az újoncot a vereség ellenére dicséret illeti, időnként ötletesen és jól játszott a csapat. Többször is komoly veszély jelentett a kék – feketék számára. A mieink meglepő összeállításban léptek pályára, az előzetesen nevezett De Vrij helyett Ranocchia került a védelembe. A sokat kritizált Candreva továbbra is élvezte Conte bizalmát és kiválóan játszott! Sőt megkockáztatható, a forduló gólját is ő lőtte! Az újonnan érkezők közül Sensi szintén nagyszerűen játszott és klasszis gólt szerzett. Lukaku sem okozott csalódást. Ő is csatlakozott a góllövőkhöz. A gólok sorát Brozovic nyitotta meg, aki szintén klasszis teljesítményt nyújtott a mérkőzés folyamán. Azonban dicséret illeti meg a csapat összes tagját. A magabiztos győzelem a kiváló csapatmunkának köszönhető. Ezzel a sikerrel vezetjük a bajnoki tabellát.

Seria – A TIM 2019/2020 1. forduló. 2019. augusztus 26. Milánó, G. Meazza Stadion 20,45 ó.

FC. Internazionale – Lecce 4-0. Góllövők: 21′ Brozovic, 24′ Sensi, 60′ Lukaku és Candreva a 84. percben.
A csapatok összeállítása: Inter: (3-5-2) 1 Handanovic, 33 D’Ambrisio, 13 Ranocchia, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 87 Candreva, 8 Vecino (66′ 23 Barella), 77 Brozovic, 12 Sensi (72′ 5 Gagliardini), 10 L. Martinez (78′ 16 Politano), 9 Lukaku. Vezető edző: A. Conte.
A Lecce összeállítása: 21 Gabriel, 29 Rispoli, 13 Rosettini, 5 Lucioni, 27 Calderoni, 4 Petriccione, 77 Tachtsidis, 33 Mayer, 10 Falco, 19 La Mantia (61′ 17 Farias), 9 Lapadula. V. edző: F. Liverani.
Játékvezető:La Penna, partjelzők: Giallatini és Prenna, 4. Jv.: Volpi. VAR: Aureliano és Piorito.

A mérkőzésről röviden:
Az Inter kezdeményezett először. A 4. percben Sensi került helyzetbe, lövését a védők blokkolták. Egy perc múlva a Lecce is támadásba lendült, védőink azonban résen voltak és megállították a támadást. A 14.percben egy kapunk felé ívelt labdára Handanovic futott ki és mintegy 18 méterről szerelni próbált. A labdát a Lecce játékosa szerezte meg és ívelt az üres kapunk irányába. Skriniár fejelte ki a labdát. Három perc múlva Martinez 6 méterre a Lecce kapuja előtt a földre fejelte a labdát, amely a kapu fölé pattant. Óriási lehetőség volt. A 19. percben Lapadula lövését védte Handanovic. Két perccel később szép Inter támadást követően Asamoah az alapvonal közeléből vissza passzolt Brozovic – nak, aki bomba gólt lőtt. 1-0. Öt perc múlva Sensi kapott jó labdát, két jó csel után 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2-0. A 26.perben ragyogó Inter támadás után Lukaku – Martinez – Brozovic összjáték után, irányítónk kapásból lőtt. A lövés azonban elkerülte a kaput. Néhány perccel később Asamoah éles lövése suhant el a kapufa mellett. Tíz perccel a félidő vége előtt Handanovic “kamikaze” módon öklözött ki egy élesen előre vágott labdát.
A második félidő 47. percében a Lecce került jó helyzetbe. Falco nagyszerű cselekkel az Inter ötöséig szlalomozott. Lövését sikerült blokkolnunk. Candreva és Lukaku ebben az időszakban jobbnál jobb támadást kezdeményezett. A 60. percben szép összjáték után Lukaku a 16-osról visszajátszott Martineznek, aki nagy lövést küldött kapura. Gabriel a labdát csak kiütni tudta. Lukaku lecsapott a labdára és okosan a jobb alsó sarokba lőtt. 3-0. Sorra következtek az Inter rohamok és helyzetek. Előbb Brozovic, majd Martinez bombázott kapu fölé, mintegy 18 méterről. A 78. percben a csereként beállt Politano gólját érvénytelenítette a játékvezető. A 84. percben Candreva 35 méteres bomba góllal állította be a végeredményt.

Jó a kezdés és reménykedjünk egy jó folytatásban! Conte szerint a csapat épül és reményei szerint egy-két év múlva méltó ellenfele lesz a Juvénak és a Napoli-nak. Ha a csapaton belül kialakul egy egészséges összhang, akkor már ebben a szezonban is megkeseríthetjük a “zebrák” és a “kékek” életét. 
FORZA INTER!

Start a Conversation