Gólínség Udine városában

Nem sikerült bevenni az Udine-i csapat kapuját az Internek, az olasz bajnokság 35. fordulójában. A szokásos nagy Inter fölény most is jellemző volt a mérkőzés nagy részében, azonban a gólszerzés ezúttal nem sikerült. Kérdés, hogy az egy pont mire lesz elég? A hátralévő mérkőzések közül következik még egy nehéz összecsapás Nápolyban. Amennyiben ez a gólképtelenség továbbra is marad, nehéz megjósolni végső helyezésünket a bajnokságban. Egy dobogós hely bizonyára jobban festene, mint egy Európa Ligára jogosító helyezés! 

Seria-A TIM 35. forduló. 2019. május 4 20 óra 30 perc. Udinese, Dacia Arena.
Udinese Calcio-FC. Internazionale 0-0.
A csapatok összeállítása:
Udinese: 1 Musso, 19 Styger, 87 De Maio, 17 Nuytinck, 77 D’Alessandro (81′ 24 Wilmot)30 Sandro (73′ 20 Hallfredsson), 38 Mandragora, 90 Zeegelaar, 23 Pusetto (61′ 7 Okaka), 10 De Paul, 15 Lasagna. V.edző: I. Tudor.

FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 6 De Vrij, 18 Asamoah, 77 Brozovic, 14 Nainggolan, 16 Politano, 20 B. Valero, 44 Perisic, 10 Lautaro Martinez. V. edző: L. Spaletti.
A játékvezető: Rocchi, partjelzők: Meli és Del Giovane,4. játékvezető: La Penna, VAR: Doveri és Di Vuolo.

A mérkőzésről röviden: az első félidőben az Inter fölényben játszott. Az első helyzet a 12. percben adódott Perisic előtt, aki Nainggolan beadását fölé fejelte. Két perccel később Nainggolan 18 méteres lövését öklözve ütötte szögletre Musso. A 22. percben Perisic szabadrúgását D’Ambrosio fejelte kapura, a labda azonban kicsúszott a hosszú saroknál. Óriási lehetőség volt! A 38. percben De Paul jó cselekkel tört az Inter kapuja felé. 16 méteres lövését azonban Handanovic védte. A második félidő is Inter helyzettel kezdődött. Martinez 16 méteres lövését azonban Musso kiütötte.
A 64. percben tűzijáték zajlott az Udine-i ötös vonal tájékán. A pattogó labdát De Vrij sarokkal próbálta a hálóba továbbítani, azonban Musso újra bravúrral hárította a gólveszélyt. Nyolc perccel később Perisic jó ívelését előbb Icardi,majd Martinez is elvétette. A 85.percben Candreva szögletrúgását Skriniar 10 méterről mellé fejelte. Két perccel később még egy lehetőség adódott az Inter előtt. D’Ambrosio jobb oldali beadása után, Keita becsúszva próbálta a labdát a hálóba juttatni. Musso azonban kiütötte a labdát. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget.

Nagy mezőnyfölényünket nem sikerült gólra váltani. Ezzel a döntetlennel nehéz helyzetbe kerülhetünk, mivel vasárnap délután az Atalanta 3-1 arányban verte  Lazio csapatát! A Bergamo-i kék feketék egy pontra megközelítettek bennünket. A Róma viszont döntetlent játszott Genovában. A Genova, ráadásul a 94.percben büntetőt hagyott ki!!

A következő ellenfél, a kieső Chievo Verona lesz a San Siro-ban május 13.-án.

FORZA INTER!

Start a Conversation