Derbi Itália

Szombaton este, ünnepi hangulatban kezdődött az olasz derbi, a kék-fehér díszbe öltözött Guiseppe Meazza stadionban. Ha röviden szeretnénk összefoglalni a mérkőzést, mondhatnánk azt, hogy változatos, izgalmas mérkőzésen a két jó formában lévő csapat döntetlent ért el. Valóban változatos mérkőzést láthattunk, bár az első félidőben az Inter legalább három óriási helyzetet puskázott el! Nainggolan már a nyolcadik percben vezetéshez juttatta csapatunkat, azonban az óriási labdabirtokolási fölényt, és a további helyzeteket nem sikerült megnyugtató előnyre váltani. A második félidőben sikerült egyenlíteni Ronaldo-nak. Ebben a játékrészben is voltak lehetőségeink, azonban ezek is kimaradtak. Sajnos nem sikerült visszavágni a torinói vereségért!

TIM-Seria-A 34. forduló. 2019. április 27. 20 óra 30 perc. Milánó, G. Meazza stadion. 73 ezer néző.

FC Internazionale- Juventus FC 1-1. Góllövők: Nainggolan a 8.és C. Ronaldo a 62.percben.

A csapatok összeállítása:
FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 8 Vecino, 77 Brozovic, 16 Politano (80′ 15 J.Mario), 14 Nainggolan (74′ 20 B. Valero), 44 Perisic, 9 Icardi (82′ 10 L. Martinez), vezető edző: L. Spaletti.
A Juventus összeállítása: 1 Szcsesny, 20 J. Cancelo, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 12 A. Sandro (49′ 37 Spinazola), 16 Cuadrado, 23 E. Can, 5 Pjanic, 14 Matuidi ( 60′ 18 Kean), 33 Bernardeschi (86′ 35 Pereira), 7 Ronaldo, vezető edző: M. Allegri.
Játékvezető: L. Banti, partjelzők: Vuoto és Manganelli, 4. J.v.: Doveri, VAR: Mazzonelli és Ranghetti.

A mérkőzés érdekesebb eseményei:
Már fél perc elteltével kísérletezett Bonucci. 25 méteres lövését kapusunk megfogta. A 7. percben szögletrúgást végzett az Inter. A beívelt labdát a védők kivágták. A labda Politano-hoz került, aki Nainggolan-hoz továbbította azt. “Nindzsa” 20-22 méterről lőtt kapura. Szcsesny vetődve beleért ugyan a labdába, de az a hálóba vágódott. 1-0.
A 12.percben Icardi kapott jó labdát, a büntetőterületen belülről lőtt. Szcsesny azonban a kapu fölé öklözte a labdát. A 18. percben Bernardeschi lőtt mintegy 20 méterről. A nagy erejű lövés a felső léc felett suhant el. Három perc múlva Perisic tört be balról a Juve kapuja elé. A 8 méteres  lövés fölé szállt. A 30. percben tűzijáték volt a Juve kapuja előtt. Icardi öt méterről leadott lövésébe Matuidi vetődött és mentett. Az 57.percben Perisic élesen lőtt kapura a jobb oldalról. Lövése a jobb oldali kapufát érintve hagyta el a játékteret. Öt perccel később Juve támadás után, Pjanic sarokkal továbbította a labdát Ronaldo-nak, aki pontosan lőtt a bal alsó sarokba. Handanovic dermedten nézte a labda útját. 1-1. A 70. percben Perisic került helyzetbe, és hét méterről bombázott. Szcsesny óriásit védett újra. Kilenc perc múlva Cuadrado visszagurított labdáját Emre Can 17 méterről fölé lőtte. Öt perccel később a csereként beállt Lautaro Martinez lőtt kapu mellé. A 90. percben Ronaldo gurított vissza Pereirának, akinek veszélyes lövését D’Ambrosio blokkolta. Az eredmény ezután már nem változott, maradt az 1-1 arányú döntetlen.

Az Inter ezzel a döntetlennel újabb pontot szerzett és a tabella harmadik helyén áll. Következik idegenben az Udinese, a jövő héten. 
FORZA INTER!

Start a Conversation