Egy pont ajándék, húsvétra

A 33. fordulóban, a rendkívül erős felállításban játszó Róma csapatával szemben, ért el döntetlent az Inter. A farkasok El Shaarawy találatával korán vezetést szereztek. Perisic egy remek fejes góllal egyenlített,a 61. percben.  Az első fél idei kiegyenlített játékot követően csapatunk nagy fölényben játszott, azonban újabb gólt nem sikerült elérni.
A mérkőzésről érdekes statisztikai adatok jelentek meg: az Inter labdabirtokolás 72%-os 680 passz, Asamoah 77 passzal 83,1 %-os, Borja Valero 139 passzal 95,1 %-os, a csapat futóteljesítménye 110,8 kilométer, legtöbbet Vecino futott,12,8 kilométert. Politano “sprint” teljesítménye 32,74 kilométer/ óra! 

TIM-Seria-A 33. forduló. 2019. április 20. 220 óra 30 perc.Milánó, G. Meazza Stadion.

Fc. Internazionale- AS Róma 1-1. Góllövők: 14′ El Shaarawy és 61′ Perisic.

Az Inter összeállítása: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 20 B. Valero, 8 Vecino, 16 Politano (84′ 11 Keita), 14 Nainggolan (54′ 9 Icardi), 44 Perisic, 10 L. Martinez (79′ 15 J. Mario). Vezető edző:L. Spaletti.
A Róma összeállítása: 83 Mirante, 24 Florenzi, J. Jezus, 20 Fazio, 11 Kolarov, 4 Cristante, 42 Nzonzi, 14 Under (46′ 22 Zaniolo), 7 Pellegrini (81′ Kluivert), 92 El Shaarawy,) 9 Dzeko. V. edző: C. Ranieri.

Játékvezető: Guida, partjelzők: Meli és Valeriani, 4. jv.: Manganiello, VAR: Calvarese, Vivenzi.

A mérkőzés érdekesebb részei:
A Róma kezdett jobban. Már a 3. percben Dzeko került helyzetbe, de nem érte el a labdát és az Handanocic könnyű zsákmánya lett. Három perccel később Kolarov bombázott 20 méterről, mellé! A 9. percben Perisic a jobb oldalról ívelt a Római kapu előterébe. Lautaro Martinez jó ütemben emelkedett fel, és fejelt kapura. Mirante a gólvonalról ütötte ki a labdát! Óriási helyzet volt! A 14. percben El Shaarawy kapott jó labdát a bal oldalon. Befelé cselezett és két Interes játékost becsapva 17 méterről, a bal felső sarokba lőtt. Handanovic későn reagált! 0-1. A 36. percben Vecino fejelt kapura 12 méterről, mellé. Hat perccel később Asamoah a bal oldalról tört be jó cselekkel a 16-oson belülre. Lövése Fazio lábáról kipattant. A 44. percben, Inter szöglet után D’Ambrozio jó pozícióból mellé fejelte a labdát.
A szünet után, a 49. percben Politano jó ívelése után Martinez fejesét a kapus hárította. Két perc múlva Pellegrini a bal oldalon betört az Inter kapuja elé, és mintegy 8 méterről mellé lőtt. Az Inter beszorította a Római csapatot! A 61. percben D’Ambrosio a jobb oldalról ívelt be. Perisic érkezett jó ütemben és mintegy hat méterről előre vetődve fejelt a hosszú felső sarokba. 1-1. A 69. percben Római szöglet után Pellegrini lövését védte Handanovic, és még ebben a percben Politano beadását Martinez fölé bombázta. A hosszabbításban Kolarov szabadon futott be az Inter büntető területére. Keita üldözte őt, és lökte a római játékost. Kolarov egyensúlyát veszítve még ellőtte a labdát, amelyet Handanovic hihetetlen bravúrral ütött ki. (Vitatható eset!). Az eredmény ezután már nem változott.

Nagy labda birtokolási fölényben játszott az Inter, viszont a jól záró Római védelmet csupán egyszer sikerült feltörni. 
Ezzel a döntetlennel tartjuk a harmadik helyet a tabellán, mivel a Milan is döntetlent játszott. A Juve már a bajnoki címét ünnepelte, és a hétvégén jönnek a Meazzába. Jó lenne “megcsípni” őket!

FORZA INTER!

Start a Conversation