Fontos győzelem

Az első félidőt két góllal zártuk, Nainggolan csúsztatott fejesével és Perisic büntető góljával. Ebben a játékrészben fölényben voltunk és magabiztosan játszottunk. A második félidőben a hazaiak játszottak bátrabban. Egy eladott labda Cassata-hoz került, aki a tömörülő védők között a hálóba talált. A mérkőzés vége előtt, a hosszabbításban egy szép támadás után, Vecino talált a hálóba. A három pontot begyűjtötte az Inter! Jön a két legnehezebb hátralévő mérkőzés, előbb a Róma, aztán a Juve!

TIM-Seria-A 32. forduló. 2019.április 14. 20 óra 30 perc. Frosinone, Benito Stripe Stadion.
Frosinone Calcio- FC Internazionale 1-3. Góllövők: Nainggolan 19′, Perisic (11-esből) 37′,Cassata 61′ és Vecino a 93. percben.
A Frosinone összeállítása: 57 Sportiello, 15 Ariaudo, 25 Capuano, 6 Goldaniga, 7 Paganini, 66 Chipsah, 24 Cassata (63′ 28 Ciano), 16 Valzania (82′ 8 Mariano), 33 Beghetto, 89 Pinamonti (88′ 18 Dionisi), 9 D. Ciofani. V. edző: M. Baroni.
Az Inter összeállítása: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 16 Politano (89′ 15 J. Mario), 20 B. Valero(74′ 5 Gagliardini), 44 Perisic (70′ 11 Keita Balde), 9 Icardi. V. edző: L. Spaletti.

A mérkőzés rövid összefoglalója:
Már a kezdés után Inter helyzet alakult ki Portiello hibájából, azonban Icardi nem tudta kihasználni azt. Csapatunk fölényben játszott, és a 19.percben D’Ambrosio a jobb oldalról ívelt pontosan Nainggolan fejére. A csúsztatott labda a jobb alsó sarokban kötött ki. 0-1. Négy perccel később a házigazdák is veszélyeztettek. Chipsah fejelt kapura, a labda azonban elkerülte a kaput.A 35.percben Inter szöglet következett. Chipsah, birkózó mozdulattal vitte földre Skriniar-t. Abban a másik sportágban, ez az akció tapsot érdemelne! Massa játékvezetőnél ez büntető rúgást és sárga lapot ért! A büntetőt most Perisic végezte el és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. 0-2. A 41. percben Politano került jó helyzetbe, azonban Sportiello lábbal mentett. A 47.percben, Naingollan kapott jó labdát, azonban 16 méterről csúnyán lőtt a kapu mellé. Az 55. percben Chiofanai közelről fejelt mellé. A házigazdák ebben az időszakban több alkalommal jutottak el a kapunkig. A 61. percben kapunk előterében folyt a játék. B. Valero felszabadító labdája Cassata-t találta meg, aki a védők között lőtt kapura. A labdát Handanovic nem tudta kiütni, csak beljebb segítette a hálóba. 1-2.  Négy perccel később Perisic tört az alapvonalig, Sportiello azonban szögletre mentett. Négy perc múlva a Frosinone kapott szabadrúgást. A bal oldalról elvégzett 25 méteres lövés nagyon közel suhant el a kapunk mellett. A 70. perctől kezdeményezőbb lett a hazai gárda! Több csere következett mindkét oldalon. A 85. percben Politano jó cselek után került helyzetbe, azonban Sportiello ezúttal is védte a közeli lövést. Egy perc múlva a csereként beállt Keita fejelte fölé a labdát. Öt perc hosszabbítás következett. A 93. percben szép támadást vezettünk. Icardi szerzett labdát a Frosinone térfelén. Pontosan indította Vecino-t, aki nem hibázott és a bal alsó sarokba lőtt. 1-3. Ez lett a végeredmény.

Csapatunk egyenlőre jó pozícióban áll a harmadik helyen. Az Atalanta hétfőn játszik, azonban esetleges győzelmével is, tisztes távolságban marad mögöttünk.

Nehéz hetek következnek!

FORZA INTER!

Start a Conversation