Gólparádé Genovában

“A tékozló fiú visszatért családjához!” Kezdődhetne így is ez a tudósítás, mivel mindannyiunk nagy meglepetésére Mauro Icardi, az Inter kezdő csapatában kapott helyet a 30. fordulóban. Ráadásul jól küzdött, kapufát lőtt, gólpasszt adott és értékesítette a büntetőt, amit maga harcolt ki. (A sikeres visszatéréstől függetlenül is,várjuk a heteken át tartó válság végső kimenetelét!) A siker azonban az egész csapat érdeme! Gagliardini két góllal, Icardi és Perisic egy-egy góllal vette ki részét, ebből a fontos győzelemből.

TIM-Seria-A 30. forduló.2019.április 3. 21 óra. Genova, Luigi Ferraris stadion.
Genova CFC- FC Internazionale 0-4. Góllövők: Gagliardini 15’és 81′, Icardi 40′ és Perisic az 54. percben.
Játékvezető: L. Mariani, partjelzők: Vuoto és Tasso, 4. J.v.: Chiffi, VAR: Di Bello és Liberti.

A csapatok összeállítása: 
Genova CFC: 97 Radu, 32 P. Pereira, 17 Romero (piros lap a 39′),87 Zukanovic, 13 Pezella, 8 Lerager, 21 Radovanic (41′ 14 Biraschi), 18 Rolon,27 Sturaro (65′ 24 Bessa) 11 Kouane, 9 Sanabria (41′ 14 Biraschi).Vezető edző:C. Prandelli.
FC Internazionale: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 23 Miranda, 18 Asamoah, 5 Gagliardini, 77 Brozovic, 16 Politano (74′ 20 B. Valero), 14 Nainggolan, 44 Perisic, 9 Icardi (80′ 11 Keita). Vezető edző: L. Spaletti.

Rövid összefoglaló:
Csapatunk határozottan kezdett és már az első percekben helyzetekhez jutott. A 12.percben Nainggolan lövését védte Radu, egy perc múlva Politano lőtt mellé, egy formás Inter támadás után. A 15. percben Asamoah szabadon futott el a bal oldalon. Laposan beívelt labdájára Gagliardini érkezett jó ütemben, és bal belsővel a kapuba talált.
0-1. Öt perc múlva Politano gyors labdáját Nainggolan, Icardinak továbbította, aki szabadon lőtt kapura. Mauro azonban a jobb kapufát találta el. A 39. percben Icardi kapott újra egy hosszú indítást. Két védő igyekezett szerelni őt, Romero a mezénél fogva lerántotta támadónkat. Mariani piros lapot mutatott fel és büntetőt ítélt. Icardi higgadtan lőtte be a 11-est. 0-2. A 10 emberrel játszó Genova ezzel az emberhátránnyal elvesztette minden esélyét a javításra.
A második félidő elején az 54.percben Nainggolan szerzett labdát a bal oldalon. Pontosan passzolt Icardinak, aki tökéletesen ugratta ki Perisic-et. Ő azonban nem hibázott, a jobb sarokba lőtte a labdát. 0-3. A 67. percben Pezella lőtt kapura, Handanovic szögletre mentett. A 75.percben Kouane közelről perdített a jobb oldali kapufa közelében. Handanovic visszavetődve megfogta a gólvonal felé tartó labdát.A 81. percben bal oldali Inter szöglet után újra Galiardini fejelt kapura. Radu vetődve hárított, azonban Mariani órája jelezte, hogy a labda túljutott a gólvonalon. 0-4
Az eredmény ezután már nem változott!

Mivel a Milan döntetlent játszott, csapatunk ezzel a győzelemmel jelentősebb előnyt szerzett a városi riválissal szemben, a tabellán. 
Három nap alatt újra sokat változott a csapat játéka. Már nem volt annyi felesleges, magasan ívelt labda. A gólok egy része szép összjáték után született.
Szép volt fiúk!
Újabb kihívás elé néz a csapat. Vasárnap az Atalantát fogadjuk. Reméljük visszavágunk a Bergámói “zakóért”!

FORZA INTER!

Start a Conversation