Keita

Nem várt vereség a Giuseppe Meazzában

Bár nehéz mérkőzésre számítottunk, vereségre azonban nem! Bíztunk abban, hogy a derbi után folytatódik kedvenc csapatunk lelkes, javuló játéka a Lazio ellen. A mérkőzésen voltak olyan időszakok, amikor nagy fölényben játszottunk. Sajnos a korábbi időszakban oly sokszor kritizált, meddő beívelésekkel tarkított játékunkkal,eredménytelenek maradtunk. Milinkovic Savic fejes gólja eldöntötte a mérkőzést! Több helyzetünk kimaradt,de ugyanez elmondható a vendégek részéről is. 

TIM-Seria-A 29. forduló. 2019. március 31. 20 óra 30 perc.Milánó, G. Meazza Stadion, 56 000 néző.
FC Internazionale – SS Lazio 0-1. Góllövő: Milinkovic Savic.
Játékvezető: Mazzoleni, partjelzők: Bindoni és Vivenzi. 4. Jv.: Abbattista, Var: Rocchi és Di Liberatore.

Az Inter összeállítása: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 23 Miranda, 18 Asamoah, 8 Vecino, 77 Brozovic, 16 Politano, 20 B. Valero (74′ 14 Nainggolan) 44 Perisic, 11 Keita Balde (84′ 15 J. Mario). V. edző: L. Spaletti.
a Lazio összeállítása: 1 Strakosha, 3 L. Felipe, 33 Acerbi, Bastos, 27 Romulo, 21 M. Savic, 6 L. Leiva, 10 L. Alberto (67′ 16 Parolo), 19 Lulic (86′ 14 Durmisi), 11 Correa (27′ 20 Calceido), 17 Immobile. Vezető edző:S. Inzaghi.
 Icardi ezúttal is a nézőtérről figyelte az eseményeket. Martinez izomsérülést szenvedett a válogatott mérkőzésén, így a sérüléséből felépült Keita Balde helyettesítette a két befejező támadót. Nem játszott De Vrij sem a védelemben.
A mérkőzés elején jól kezdtünk. A 7.percben Perisic a bal oldalon tört a Lazio kapujának előterébe, 8 méterről leadott lövését Strakosha hárította. A 8. percben Inter szöglet után Srakosha védett nagyot, a kipattanó labda Skriniar elé került, aki 8 méterről óriási helyzetben lőtt fölé.
A Lazio első igazi próbálkozása a 13. percben történt. L. Alberto ívelt az Inter kapuja elé. A beívelt labdát M. Savic, Brozovic mellől fejelte a hálóba. Handanovic lemerevedve nézte a jelenetet. 1-0. Az Inter továbbra is rohamozott, Perisic lövését a 37 percben Strakosha védte. Politano lövései rendre elkerülték a kaput. A 42. percben Bastos fejesét Handanovic ütötte ki. Egy perc múlva Keita került jó helyzetbe. 7 méterről a rövid sarkot célozta meg, Strakosha azonban résen volt, és kiütötte a labdát.
A második félidő elején is az Inter kezdett jobban. Az 51.percben Vecino fejelhetett kapura,a középre tartó labda a kapus zsákmánya lett. Az 55.percben Calceido jó cselekkel tört kapura, Handanovic bravúrral ütötte ki a labdát és másodszorra megszerezte azt. Nagy helyzet volt! Perisic a 65., Politano a 79.percben bombázott fölé.Négy perc múlva Nainggolan tört előre, 24 méteres lövését azonban a kapus könnyedén megfogta. A 87. percben Asamoah baloldali beadása elsuhant a fejek felett, így maradt a 0-1.
A Milan és a Róma is vereséget szenvedett, így maradt a két pontos előny. A hét közepén megyünk a Juvét verő Genova otthonába. 

FORZA INTER!

Start a Conversation