Inter bravúr a derbin

Az előző hetek, és napok lesújtó játéka után kedvenceink lefocizták, a sokkal esélyesebbnek vélt városi ellenfelünket. Gattuso-nak igaza volt, a derbi nem közönséges bajnoki mérkőzés! A DERBI teljesen más történet! Hihetetlen fordulat következett be az Inter játékában. Minden játékosunk lelkesen, a győzelemért és jól játszott ezen az estén! Nagy örömöt szereztek a fiúk minden Inter szurkolónak!

TIM Seria-A 28. forduló. Milánó, Stadio G. Meazza. 2019. március 17. 20 óra 30 perc. A 170. Milánói derbi.  
AC Milan – FC Internazionale 2-3. Góllövők: 3′ Vecino, 51′ De Vrij, 67′ L. Martinez, 57′ Bakayoko, 71′ Musacchio.

Játékvezető: Guida, partjelzők: Passeri és Carbone, 4. J.v: Fabbri, VAR: Calveresi és Vivenzi.

A Milan összeállítása: 99 Donnarumma, 2 Calabria, 22 Musacchio, 13 Romagnoli, 68 Rodrigez (58′ 63 Cutrone), 79 Kessie (69′ 12 Conti), 14 Bakayoko, 39 L. Paqueta (46′ Castillejo), 8 Suso, 19 Piatek, 10 Calhanoglu. V. Edző: Gattuso.
Az Inter összeállítása: 1 Handanovic, 33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 18 Asamoah, 5 Gagliardini, 77 Brozovic (73′ B. Valero), 8 Vecino (92′ 13 Ranocchia), 16 Politano (84′ 87 Candreva), 44 Perisic, 10 L. Martinez. V. edző: L. Spaletti.

A mérkőzésről röviden:
Az Inter jól kezdte a játékot, már a harmadik percben megszerezte a vezetét. Perisic sjó csellel tört be a jobb oldalon az alapvonalig, beívelt labdáját Martinez az alapvonalról fejelte vissza középre. A jókor érkező Vecino védhetetlenül lőtt a hálóba. 1-0. A 8. percben Paqueta 20 méteres bombáját Handanovic ütötte ki bravúrral. A 17. percben Politano beadásáról Martinez jó helyzetben, egy gondolattal maradt le. Öt perccel később Politano szép cselekkel tört előre,  középre tartó lövését Donnarumma hárította. A 29. percben Calhanoglu 16 méteres lövését kapusunk másodszorra megfogta. A 41.percben Inter szöglet után, Skriniar nagy helyzetben mellé fejelte a labdát.A második játékrészben folytatódott az Inter magabiztos játéka. A 48. percben Gagliardino a 16-os sarkáról a baloldalról, váratlanul lőtt kapura. Donnarumma szögletre mentett. Egy perccel később Martinez szerzett labdát, lövését azonban Musacchio blokkolta. Az 51. percben Politano végzett el szögletrúgást, Brozovic – Politano összjáték után a beívelt labdát De Vrij fejelte a milánói hálóba. 0-2. Hat perc múlva Milan szabadrúgás következett. Bakayoko emelkedett a legmagasabbra és fejes góllal szépített. 1-2. A 66.percben újra rohamozott az Inter. Politano a jobb oldalról jó cselekkel érkezett a milánói büntető területén belülre, ahol Castillejo akasztotta csatárunkat. Guida, bár elcsúszott, büntetőt ítélt. Martinez végezte el a 11- es rúgást és védhetetlenül bombázott a hálóba. 1-3. A Milan nem adta fel! A piros -feketék próbálkoztak felzárkózni. Ez egy veszélyes támadás végén, Musacchio révén sikerült. Egy bal oldali beadást nem tudtunk hárítani és 2 méterről sikerült a milánói szépítés, a 71. percben. 2-3. A 86.percben Piotek sarokkal perdített kapu fölé. Két perc múlva Conti csúnyán felrúgta Martinezt. Guida piros lapot mutatott a vétkesnek. A VAR jelzésére később, saját döntését példátlan módon sárga lapos figyelmeztetésre változtatta. Reklamálásért azonban Spalettit leküldte a kispadról! A Milan tovább próbálkozott! A hosszabbításban Calhanoglu közelről fejelt kapura, de Handanovic testtel oldalra kisodorta a labdát. A 96. percben Cutrone elé került a labda, aki 6 méterről tisztán lőhetett kapura, D’Ambrosio önfeláldozóan vetette magát a labda útjába. Ezzel mentette meg az Inter sikerét!
Legyünk sportszerűek! Egy jó Milant sikerült két vállra fektetnünk!

Hihetetlenül nagyot változott a csapat játéka, küzdeni tudása három nap alatt! Ez az igazi Inter volt! Hasonlót nyilatkozott a tulajdonos Zang is. A játékosok nyilatkozatai is reménykeltőek. Reméljük, hogy pozitív változások elé nézhetünk a következő hetekben! A csapatból 11 játékos, különböző ország válogatott csapatában szerepel ezen a héten. Március 30.-án fogadjuk a Lazio csapatát. Várhatóan az sem lesz egyszerű összecsapás!

Start a Conversation