Drámai végjáték Firenzében

A videó bíró volt a főszereplő az Inter firenzei vendégjátéka során vasárnap este. Az olasz bajnokság 25. fordulójának záró mérkőzése hihetetlen fordulatokat hozott.

A hazai csapat már a 17. másodpercben vezetést szerzett. (VAR, azaz a videó bíró már ekkor akcióba lépett.) Vecino gyorsan egyenlített, majd Politano bravúros góllal megszerezte a vezetést. A második félidőben (újra VAR észlelés) a játékvezető büntetőt ítélt csapatunk javára. Perisic higgadtan belőtte a harmadik Inter gólt. Biraghi is lőtt egy érvénytelen gólt. (Videó bírói észlelés: Muriel bele taposott D’Ambrosio sípcsontjába.) Később Muriel 20 méterről a jobb felső sarokba talált. A hét perces hosszabbítás 6. percében Chiesa beadását D’Amdrosio mellel sodorta el. Bal keze hátra szorított helyzetben volt. (Érdemes megnézni a visszajátszást)! A video felvétel hosszú elemzése után Abisso játékvezető büntetőt ítélt. Ez az ítélet még sok vitát vált ki majd a jövőben!
Szubjektív vélemény: az ítélet jogtalan volt! Ezzel elvettek tőlünk két fontos pontot. A csapat jól játszott, a sokszor kíméletlen és kellemetlen firenzeiek ellen.

TIM- Seria-A 25. forduló.2019. február 24. Firenze, Stadio A. Franchi. 20 óra 30 perc.
ACF Fiorentina – FC Internazionale 3-3. Góllövők: 17. másodprcben De Vrij (öngól), 6′, Vecino, 51′ Perisic (büntetőből), 74′ Muriel, 101′ Veretout.

A Fiorentina összeállítása: 1 Lafont, 2 Laurini, 5 Ceccerini, 31 V. Hugo, 3 Biraghi, 24 Benassi (58′ Pjaca), 26 Fernandes, 17 Veretout, 25 Chiesa,9 Simeone (58′ Muriel), 8 Gerson. Vezető edző: S. Pioli.
Az Inter összeállítása:1 Handanovic,33 D’Ambrosio, 6 De Vrij, 37 Skriniar, 29 Dalbert (62′ 18 Asamoah), 8 Vecino, 77 Brozovic, 16 Politano (77′ 87 Candreva), 14 Nainggolan, 44 Perisic, 10 L. Martinez. Vezető edző: L. Spaletti.

Játékvezető: Abisso, partjelzők: Passeri és Mondinu, 4. J.v: Pasqua, VAR asszist.:Fabbri és Alisso.

A mérkőzés góljai:

Firenzei kezdés után a hátvédekhez került a labda. Az előre ívelt labdával Chiesa a leshatárról ugrott ki, faképnél hagyva védőinket. Laposan beadott labdája Simeone lába között az őt követő De Vrij lábáról a kapunkba vágódott. Mindez  a 17. másodpercben történt. 1-0.
A hatodik percben Nainggolan ívelt előre, Vecino jól érkezett és bravúros mozdulattal belsővel lőtt a hálóba. 1-1.

Jól jött az egyenlítés! A Fio is nyomást gyakorolt, aztán mi is fölényben játszottunk!
A 40. percben Politano szép cselekkel tört középre a jobb oldalról, és egy szép gólt lőtt a hosszú sarokba.1-2.
A második félidő 50. percében a videó bíró segített. Gerson kezezett a firenzei 16-oson belül. Büntetőhöz jutottunk, amit Perisic értékesített. 1-3.
A 60. percben Biraghi lőtt gólt, amelyet a VAR segítségével érvénytelenített Abbisso játékvezető.
A 74. pecben szépített a Forentina. Muriel végzett el szabadrúgást mintegy 20 méterről. Lövése a sorfal fölött vágódott a kapu felső sarkába (a “pipába”!). Handanovic próbált menteni, de nem érte el a labdát. 2-3.

A hosszú VAR elemzés után az eredeti hosszabbítástól eltérően a 101. percben, nagyon vitatható elemzés után egyenlített a Fiorentina. Veretout büntetőjével 3-3 döntetlennel ért véget, a hallatlanul izgalmas és látványos, végül botrányos mérkőzés.

Következik a Cagliari elleni mérkőzés Szardínia szigetén. 

FORZA INTER!

Start a Conversation