Látogatás Leccében

Az Inter a Lecce ellen lép pályára idegenben a Serie A 26. játéknapján. A két csapat az Inter december 23-i, San Siroban aratott 2-0-s győzelme után csap össze ismét. Akkor Bisseck, megszerezte első gólját az Interben, Barella pedig végleg eldöntötte a találkozót.

Egymás ellen

Ez lesz a 36. mérkőzés a Lecce és az Inter között a Serie A-ban: az Inter 27 győzelmet aratott, négy alkalommal döntetlent játszott a két együttes, és négyszer nyert a Lecce. Az elmúlt 15 mérkőzésen az Inter 14 alkalommal maradt veretlen. Az Inter az a csapat, amely ellen a Lecce a legtöbb vereséget szenvedte el a Serie A-ban, valamint amely ellen a legtöbb gólt kapta az élvonalban.

A Nerazzurri számára folytatódik a pozitív szereplés: Az 1929/30-as szezon óta először fordult elő, hogy egy naptári évben mind a kilenc mérkőzését megnyerte a Nerazzurri (minden kiírásban). Simone Inzaghi csapata a legutóbbi 17 idegenbeli mérkőzésén veretlen tudott maradni. Ráadásul jelenleg a Bayer Leverkusennel együtt egyike annak a két csapatnak, amelynek védői legalább 10 gólt szereztek a top öt európai bajnokságban, beleértve Denzel Dumfries gólját is a legutóbbi, Salernitana elleni mérkőzésen.

A játékosok formája

Mkhitaryan a Lecce ellen
Henrikh Mkhitaryan a Serie A-ban öt mérkőzésen négy gólban vett részt a Lecce ellen, két gólt szerzett és két asszisztot adott.

Arnautovic: 3-ból 3
Marko Arnautovic remek formában van, már ami a találatokat illeti, hiszen az Inter legutóbbi három fellépésén három gólban vett részt – az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal többnél járhatna, ha picit szerencsésebb. Az osztrák csatár a Lecce ellen a Serie A-ban lejátszott három mérkőzés mindegyikén kivette a részét a találatokból, két gólt és egy asszisztot jegyzett.

A wingbackek ereje
A szélsőhátvédek szerepe Simone Inzaghi támadójátékában rendkívül fontos. Federico Dimarco és Denzel Dumfries egyediek a Serie A-ban: két olyan védő, akik legalább három góllal és három assziszttal rendelkeznek.

Szép emlékek
Leccéről kedves emlékeket idézhet fel Nicolò Barella és Alessandro Bastoni. Barella 157 Serie A-s szereplése közül az elsőt az Inter mezében a Lecce ellen játszotta: A Nerazzurri 4-0-ás győzelmet aratott a Meazzában (2019. augusztus 26-án), azon a meccsen pedig Nico egy asszisztot szerzett. Bastoni első gólja Inter-mezben a Serie A-ban épp a Giallorossi ellen született: a védő 2020. január 19-én, a Via del Mare-ban játszott 1-1-es döntetlen alkalmával talált a hálóba.

Kezdők hamarosan… Forza Inter!!!

Start a Conversation