Lisszaboni kirándulás

Mondhatnánk, hogy komolyabb tét nélkül rendezik meg a szerda esti mérkőzést, hiszen az Inter már továbbjutott a csoportból, míg a Benfica már simán kiesett…

Persze az is igaz, hogy egyik oldalon a csoportelsőség, másikon az EL helyezés van célkeresztben, ezért pedig még tenniük kell a gárdáknak- vagyis két győzelemre éhes  csapatra számíthatunk Lisszabonban. 

Aktuális forma 

Benfica – nagy lehet az öröm a sasoknál, hiszen rangadót nyertek legutóbb a Sporting ellen, és ezzel a portugál bajnokság élére is álltak! Egyébként az elmúlt tíz bajnokin kilenc győzelem és egy döntetlen a mérleg. 

Ehhez képest teljes ellentét, amit a BL-ben nyújt a Benfica: mind a négy csoportmeccset elvesztették, mindössze egyszer szereztek gólt, és nagyon könnyen hullottak ki a sorozatból. 

Inter – a legutóbbi tíz tétmérkőzés nyolc sikert és két döntetlent hozott, szóval jó formában van Inzaghi együttese. A Juventus elleni döntetlen is sikerként fogható fel, főleg hogy idegenben játszottunk, ráadásul a bajnokságot továbbra is vezetjük. 

A BL-ben eddig nem sziporkázik az Inter, de szépen jöttek a győzelmek egymás után, és a korai továbbjutás régen várt eredményt jelent. 

Egymás ellen 

Idén már háromszor mertek össze erejüket a felek, és mindegyik esetben a milánóiak örülhettek a végén. Amikor áprilisban a Benfica Stadionban léptünk pályára, Barella és Lukaku góljaival nyertünk 2-0-ra, meglepően simán. Hasonló kimenetellel most is elégedettek lennénk…

Mit várhatunk? 

Könnyen lehet, hogy a mester több helyen is belenyúl majd a kezdőbe, nem is lenne gond, ha pár kulcs játékos pihenni tudna, hiszen hétvégén újabb rangadó lesz a Napli ellen. Egyébként több játékosnak is szüksége lehet játékpercekre, méghozzá többre is, hátha formába jönnek. 

Kíváncsian várjuk tehát, kiket láthatunk a pályán, és reméljük, küzdeni is fognak a csoport elsőségért a fiúk. 

Kezdés 21:00-kor, Forza Nerazzurri!

Összeállítások

BENFICA (4-2-3-1): 1 Trubin; 8 Aursnes, 4 A. Silva, 30 Otamendi, 5 Morato; 61 Florentino, 87 Joao Neves; 11 Di Maria, 27 Rafa Silva, 20 Joao Mario; 19 Tengstedt. Pad: 24 Soares, 45 Kokubo, 9 Cabral, 10 Kokcu, 13 Jurasek, 22 Chiquinho, 33 Musa, 38 Victor, 44 Tomas Araujo, 47 Antunes Gouveia. Edző: Roger Schmidt.

INTER (3-5-2): 77 Audero; 31 Bisseck, 6 De Vrij, 15 Acerbi; 36 Darmian, 16 Frattesi, 21 Asllani, 14 Klaassen, 30 Carlos Augusto; 70 Sanchez, 8 Arnautovic. Pad: 1 Sommer, 12 Di Gennaro, 7 Cuadrado, 9 Thuram, 10 Lautaro, 20 Calhanoglu, 22 Mkhitaryan, 23 Barella, 32 Dimarco, 44 Stabile, 47 Kamate, 50 Stankovic. Edző: Simone Inzaghi.

Játékvezető: Andris Treimanis (LVA). Asszisztensek: Gudermanis, Spasennikovs (LVA). Negyedik játékvezető: Golubevs (LVA). VAR: Bebek (CRO). VAR asszisztens: Dankert (GER).

Start a Conversation